کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۶۱۵۱۴
تاریخ خبر:

انتخابات ‌فرانسه؛ لوپن و باردلا دربرابر مکرون و بازیکنان تیم‌ ملی

انتخابات ‌فرانسه؛ لوپن و باردلا دربرابر مکرون و بازیکنان تیم‌ ملی

نظرسنجی‌ها از احتمال پیروزی راستگراها و شکست حزب رئیس‌جمهور خبر می‌دهد

هفت صبح| طبق نظرسنجی‌های منتشر شده از انتخابات پارلمانی فرانسه، حزب راستگرای افراطی «اجتماع ملی» مارین لوپن در این انتخابات پیشتاز است و از احزاب «جبهه مردمی» چپگرا و نیز حزب امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری کنونی فرانسه جلوتر است. انتخابات پارلمان اروپا در حالی در روز یکشنبه ۲۰ خرداد به پایان رسید که نتایج آن به‌طور کلی در ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا به سوی احزاب راستگرا متمایل بود.

در فرانسه نیز پیروزی احزاب راستگرا در انتخابات اروپا سبب شد که امانوئل مکرون رئیس‌جمهوری این کشور در شامگاه یکشنبه پارلمان ملی نمایندگان را منحل و خبر برگزاری انتخابات جدید را اعلام کند. با این حال گفته می‌شود به‌رغم موفقیت احزاب راستگرا و پوپولیست در انتخابات پارلمان اروپا، احزاب محافظه‌کار و راست میانه‌رو بزرگ‌ترین فراکسیون را در پارلمان اروپا در دست دارند و شمار کرسی‌های خود را از ۱۷۶ به ۱۸۴ کرسی افزایش داده‌اند.

اما فراتر از این به نظر کارشناسان، فرانسه در پی اعلام نتایج انتخابات، پارلمان اروپا دستخوش زلزله‌ای سیاسی شده است. در این انتخابات حزب راستگرای پوپولیستی «اجتماع ملی» که رهبری آن را ماری لوپن بر‌عهده دارد، با کسب ۳۲ درصد آرا قدرتمندترین حزب شد. این درحالی است که حزب ‌رنسانس‌، حزب امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه تنها ۱۶ درصد آراء را به دست آورد.

  گزارش رویترز بر مبنای نظرسنجی ‌آی‌اف‌اوپی‌ که به سفارش شبکه تلویزیونی تی‌اف‌۱ و روزنامه فیگارو انجام شده، حاکی از آن است که حزب اجتماع ملی ۳۴ درصد، جبهه مردمی ۲۹ درصد‌ و نیز ائتلاف مکرون ۲۲ درصد از آراء را به خود اختصاص خواهند داد. همچنین بر مبنای نظرسنجی ‌هریس اینتراکتیو‌ که به سفارش رادیو آرتی‌ال و مجله شالانژ انجام شده، اجتماع ملی ۳۳ درصد، جبهه مردمی ۲۶ درصد‌ و بلوک مکرون ۲۱ درصد رای خواهند آورد.

از دیگرسو نظرسنجی ‌آپینیون‌وی‌ به سفارش تلویزیون سی‌نیوز، رادیو اروپا ۱ و نیز روزنامه ژرونال دومناش نیز از آن حکایت دارند که اجتماع ملی ۳۵ درصد، جبهه مردمی ۲۷ درصد و ائتلاف مکرون ۲۰ درصد از آراء را از آن خود خواهند کرد. رویترز گزارش می‌دهد که این پیش‌بینی‌‌ها تقریبی‌ به‌شمار می‌روند اما به نظر می‌رسد ‌ بر اساس آن‌ها اتحاد ملی بین ۲۳۵ تا ۲۸۰ کرسی پارلمان را از آن خود کند که از ۲۸۹ کرسی مورد نیاز برای به دست آوردن اکثریت مطلق کمتر است

اما در عین حال این حزب را به بزرگ‌ترین گروه پارلمانی تبدیل می‌کند. فراتر از این پیش‌بینی‌ها، آنچه ‌ در نظرسنجی‌ها مشترک است، این است که حزب مکرون در شرایط نامساعدی به‌سر می‌برد اما با این حال با توجه به احتمالات گوناگون در دور دوم انتخابات در ۷ ژوئیه باید این نظرسنجی‌ها را با احتیاط تعبیر کرد.

 به نوشته لوموند، ۸ روز مانده به دور اول انتخابات پارلمانی پیش از موعد فرانسه،  نوعی بیانیه بدون امضا در درون وزارت خارجه فرانسه دیده می‌شود که در آن آمده است: «ما نمی‌توانیم بپذیریم که پیروزی راست افراطی به تضعیف فرانسه و اروپا منجر شود، آن هم در حالی که جنگ (اوکراین) جریان دارد.» در ادامه متن می‌خوانیم: «از نگاه رقبای ما، پیروزی راست افراطی به معنای ضعف فرانسه و دعوتی در جهت مداخله در سیاست داخلی ما، تهاجم علیه اتحادیه اروپا و وابستگی اقتصادی فرانسه و اروپا خواهد بود.»

اگرچه در این متن از روسیه نام برده نشده‌ اما روشن است که از نظر نویسندگان، منشا خطر «تهاجم نظامی» جز روسیه کشور دیگری نیست. این در حالی است که حزب اجتماع ملی فرانسه دید مثبتی نسبت به مسکو دارد و پیوسته از جنگ اوکراین و کمک‌های اروپایی به اوکراینی‌ها انتقاد کرده است.

به نوشته لوموند، انتشار این بیانیه که اسامی امضا‌کنندگانش معلوم نیست، حاکی از فضای نگران و تب‌آلود وزارت امور خارجه است. در عین حال، دستگاه وزارت خارجه پیوسته در خدمت دولت حاکم بوده و این وفاداری را همیشه نشان داده است. به همین دلیل، شمار دیپلمات‌هایی که به طور علنی علیه راست افراطی موضع‌گیری می‌کنند، بسیار اندک است. 

 کیلیان امباپه نقش اندکی در پیروزی یک بر صفر فرانسه مقابل اتریش در اولین بازی گروهی در مسابقات یورو ۲۰۲۴ داشت‌ اما به دلیل اظهار‌نظر درباره انتخابات آینده فرانسه در سرخط خبرها قرار گرفت. کاپیتان فرانسه در کنفرانس مطبوعاتی قبل از مسابقه هشدار داد: «افراط‌گرایان در آستانه قدرت‌گیری هستند» و اضافه کرد:

«نمی‌خواهم نماینده کشوری باشم که با ارزش‌های من یا ارزش‌های ما سازگار نیست.» اظهارات امباپه بحث‌های بسیاری را در فرانسه در مورد دخالت فوتبالیست‌های حرفه‌ای در سیاست برانگیخته است. او تنها بازیکن تیم ملی فرانسه نیست که در روزهای اخیر به این موضوع پرداخته است.

عثمان دمبله، اولیویه ژیرو و بنجامین پاوارد هم هموطنان خود را به رأی دادن در انتخابات تشویق کرده بودند. مارکوس تورام حتی یک قدم فراتر رفته و به صراحت مردم فرانسه را تشویق به جلوگیری از به قدرت رسیدن جبهه ملی کرده است. مهاجم اینتر میلان گفته است: «وضعیت بسیار بسیار جدی است و این واقعیت تلخ جامعه امروز ماست. به عنوان یک شهروند، من و شما، همه ما باید هر روز مبارزه کنیم تا این اتفاق نیفتد و جبهه ملی پیروز نشود.» فدراسیون فوتبال فرانسه در واکنش به این اظهارات، در بیانیه‌ای گفته است که هرچند بازیکنان مجاز به اظهار نظر آزادانه هستند‌ اما فدراسیون به عنوان یک سازمان، از نظر سیاسی بی‌طرف است. (رادیو فرانسه، دویچه وله و بی‌بی‌سی)

 

 

کدخبر: ۵۶۱۵۱۴
تاریخ خبر:
ارسال نظر