با سازت بیا | عودنوازی در قشم، موسیقی در خیابانها و کافهها

پویش «با سازت بیا»؛ هیجان بخش جنبی جشنواره
هفت صبح| جشنواره ملی عودنوازی قشم در روز دوم خود، تجربهای متفاوت از موسیقی را برای علاقهمندان رقم زد. اما جالبترین نکته این بود که بخشهایی از جشنواره که شاید به نظر فرعی میآمدند، بیش از بخشهای اصلی در کانون توجه قرار گرفتند.در دومین روز از جشنواره که در قشم برگزار شد، ۶ اجرا در بخش تکنوازی و ۳ اجرا در بخش گروهنوازی از هنرمندان مختلف به صحنه رفت. اما در کنار این اجراهای رسمی، دو بخش جنبی جشنواره، یعنی اجراهای خیابانی و کافهای، شور و هیجان متفاوتی به فضا بخشیدند.
اجرای پرشور هنرمندان جوان و مستعد
روز دوم جشنواره با اجرای هنرمندانی چون رونیکا توکلی فرد آغاز شد که آثار مشهور میرزاعبدالله و درویش خان را به زیبایی نواخت. این هنرمند جوان که فقط پنج سال است به عودنوازی پرداخته، با تسلط و احساسی ویژه، قطعاتی مانند «نصیرخانی» و «چهارمضراب ماهور» را اجرا کرد.
در کنار او، نوازندگانی چون رحمان مومنی از اصفهان و میثم البوعلی عباسی از خوزستان هم با نواهای دلنشین خود در جشنواره حضور داشتند. اما این پایان کار نبود، چرا که مجاهد عبدالهی از بندرعباس و سید محمدعلی سبزواری از تهران نیز به جمع نوازندگان پیوستند و بداههنوازیهایی با حال و هوای خاص خود اجرا کردند.
بداههنوازیهای ماندگار
در بخش گروهنوازی، گروههای مختلفی نیز توانستند حضور پررنگی داشته باشند. گروه «نهیب» به سرپرستی محمدرضا حسن خانی، قطعههای اصیل ایرانی را به زیبایی اجرا کرد و در ادامه، بداههنوازیهای مهیج با سازهای کمانچه و تار توسط نوازندگان برجسته روی صحنه رفت.گروه «نارنج» و گروه «کارما» نیز آثار جذاب و متنوع خود را اجرا کردند و حضور آنها در جشنواره، به ویژه با قطعاتی چون «دلتنگی» و «صوت»، به جشنواره جانی دوباره بخشید.
پویش «با سازت بیا»؛ هیجان بخش جنبی جشنواره
اما آنچه بیشتر از هر چیزی توجه مردم و هنرمندان را جلب کرد، بخشهای جنبی جشنواره بود. پویش «با سازت بیا» که از ایدههای رضا موسوی مدیر هنری جشنواره بود، موفق شد تا شور و هیجان خاصی به جشنواره بدهد. این پویش با ایجاد یک استیج کوچک در فضای بیرون از یکی از مراکز خرید قشم، توانست نوازندگان از سراسر ایران را گرد هم آورد و موسیقی را از مرزهای رسمی جشنواره فراتر ببرد.بهنام ابوالقاسم کیوریتور این کمپین گفت: «موسیقی هیچ حد و مرزی ندارد و این پویش فرصت مناسبی است تا مردم با هر ساز و توانایی به یکدیگر بپیوندند.»
بخش کافهای جشنواره هم با اجراهای زنده در روستاهای اطراف قشم، مانند گامبرون و سهیلی، لحظات متفاوتی را برای مخاطبان رقم زد. این بخش جشنواره که در دل شبهای قشم برگزار میشود، جوی صمیمی و پرانرژی به شبهای جزیره بخشیده است.روز دوم جشنواره ملی عودنوازی قشم نشان داد که حتی در دنیای پر زرق و برق جشنوارهها، گاهی اوقات جذابیتهای جانبی میتوانند بیشتر از خود رویداد اصلی توجه مردم را جلب کنند. پویش «با سازت بیا» و اجراهای خیابانی و کافهای این جشنواره، ثابت کردند که موسیقی، در هر قالب و مکانی، میتواند قلبها را به هم نزدیک کند و جذابیتهای بیشتری برای علاقهمندان به ارمغان بیاورد.