پارکه| اثبات رابطه نامشروع بعد از چند سال ممکن است؟
پاسخ به سوالاتی در مورد مسئول پرداخت هزینه شستوشوی نمای ساختمان، راهحل قانونی برای گستاخی پسر نوجوان و ...
هفت صبح| این هفته به یک سوال مطرح شده از سوی مخاطبان روزنامه و چهار سوال مطرح شده از سوی مخاطبان سایت دادراه پاسخ میدهیم:
سوال 1: آیا شوهر میتواند پیامها یا تماسهای همسرش را از طریق دادگاه پرینت بگیرد و آیا اثبات رابطه نامشروع پس از چند سال امکانپذیر است؟
پاسخ: در مورد اول، از نظر قانونی به این مربوط است که خط تلفن ثابت یا تلفن همراه به نام چه کسی باشد. در صورتی که این خطوط به نام شوهر باشد؛ امکان این وجود دارد که حتی بدون حکم دادگاه درخواست پرینت ریز مکالمات آن (شماره تلفنها) را بدهد ولی در صورتی که به نام زن باشد؛ نمیتواند چنین تقاضایی از دادگاه کند.
در مورد اثبات رابطه نامشروع باید گفت که هر زمانی ممکن است چنین اثباتی صورت بگیرد ولی اثبات در قانون محدود به راههای معینی است و مثلا برای اثبات رابطه نامشروع نمیتوان به ریز مکالمات استناد کرد.
سوال2: در یک آپارتمان ۶ واحدی یک واحد هست که حق شارژ پرداخت نمیکند و دلیل آن را انجام نشدن خدمات و تعمیرات به موقع عنوان میکند که البته این دلیل واقعیت ندارد. حالا یکی از مالکین که ۳ ماه از دوران مدیریتش گذشته مسئول جمعآوری مبالغ شارژ و هزینههاست. آیا او میتواند علیه واحدی که تمکین نمیکند اقامه دعوا کند؟
پاسخ: بله اما به شرطی که این مدیر ساختمان طبق قواعد مقرر شده در قانون تملک آپارتمانها و آییننامه اجرایی آن یعنی بعد از تشکیل مجمع عمومی و هیات مدیره ساختمان به طور رسمی تعیین شده باشد.
سوال3: حدود یک سال و ۳ ماه پیش با یک دختر رابطه داشتم. الان میتواند برود شکایت کند و در پزشکی قانونی مشخص شود؟
پاسخ: از نظر قوانین ایران عمل شما جرم بوده ولی بعد از این مدت امکان اثبات جرم با استفاده از ادله پزشکی قانونی وجود ندارد هر چند که ممکن است گزارش پزشکی قانونی در مورد تایید اینکه آن دختر رابطهای داشته است با دیگر ادله برای قاضی این یقین را به وجود بیاورد که رابطه نامشروعی بین شما و او به وقوع پیوسته است.
سوال4: در یک ساختمان ده واحدی، پنج ماهی هست که مستأجر هستم با ماهی سی تومان اجاره. ماه گذشته مدیریت بدون اطلاع قبلی و جلسه، اقدام به کفسابی پارکینگ و شستوشوی نما داشته... مالک هم زیر بار پرداخت هزینه نمیرود؛ مدعی است که جهت کمال انتفاع بنده و سایر ساکنین از ساختمان این اقدامات انجام شده و از طرفی چون خارج از حدود حفظ و نگهداری عادی ساختمان است، احدی نمیتواند از وی طلب وجه کند. آیا من ملزم به پرداخت هستم یا میتوان موجر را الزام کرد؟
پاسخ: میتوان کفسابی پارکینگ و شستوشوی نما را نوعی از تعمیرات اساسی در ساختمان دانست که هزینه آن به عهده مالک است. دلیل هم آن است که معمولا چنین اقداماتی با فاصله زمانی بسیار زیاد از یکدیگر انجام میشود. از این رو هزینه به عهده مالک است.
سوال5: زنی سرپرست خانوار هستم با دو فرزند دختر ۱۱ و پسر ۱۷ ساله. مشکلم این است که پسر ۱۷ ساله به شدت گستاخ شده است و مثلا فحاشی میکند و پیش پدرش هم نمیرود و تهدید هم کرده که اگر از خانه بیرونش کنم به من آسیب میرساند. چگونه میتوانم زندگی خودم و دخترم را نجات بدهم؟
پاسخ: راه حلی جز شکایت وجود ندارد. شما باید بابت رفتارهای نامناسب او مثل فحاشی شکایت کنید و در صورت نیاز از طریق همسایگان یا آشنایان در این زمینه تامین دلیل کنید.
پارکه پنجشنبه هر هفته به پرسشهای حقوقی شهروندان پاسخ میدهد. شما هم میتوانید سوالات خود را به دو نشانی الکترونیکی زیر یا پیامک ۰۹۲۰۲۰۰۱۷۰۷ ارسال کنید:
PR@7sobh.com
Mo.masjedi@gmail.com