کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۶۹۴۷۷
تاریخ خبر:

پارکه| چطور خانه را به نام همسرم بزنم ولی به خانواده او چیزی نرسد؟

پارکه| چطور خانه را به نام همسرم بزنم ولی به خانواده او چیزی نرسد؟

پاسخ به سوالاتی در مورد وکالت بلاعزل، نحوه برخورد با مستاجری که پول آب و برق ساختمان را نمی‌دهد و ...

هفت صبح| این هفته به چهار سوال مطرح شده از سوی مخاطبان روزنامه پاسخ می‌دهیم:

1. آیا وکالت بلاعزل در مورد فروش ملک یا آپارتمان پس از مدت زمان مشخصی باطل می‌شود و نیاز به تجدید دوباره دارد یا نه و احیانا این نوع وکالت در چه صورتی باطل می‌شود؟ 

 

پاسخ: در صورتی که برای وکالت مدت تعیین شده باشد؛ پس از انقضای مدت، وکالت بلااثر خواهد بود. هم‌چنین در صورتی که یکی از طرفین عقد وکالت فوت کند. (موارد دیگری نیز در قانون ذکر شده که به ندرت پیش می‌آید مثل حجر یعنی از دست دادن توانایی فرد برای رتق و فتق امور مالی خود به عقیده دادگاه یا جنون او)

 

2. من و خانمم فرزند نداریم بنابراین می‌خواهم بعد از فوتم، خانه‌ام به همسرم برسد. از طرفی نمی‌خواهم فعلا خانه را به اسم او کنم، چون اگر  خدای ناکرده ایشان زودتر از بنده وفات کنند، خانه به خواهران و برادرانش می‌رسد و بنده خانه را از دست می‌دهم. از نظر قانونی چه راهی را پیشنهاد می‌کنید که بعد از فوت هر کدام از ما خانه به یکی از ما (من و همسرم) برسد و به دست ورثه درجه دوم نرسد؟

 

پاسخ: بهترین راه این است که با حضور در یک دفتر اسناد رسمی خانه را به اسم همسر خود کنید و سپس یک قرارداد صلح عمری (پایان آن را با آ بخوانید) بین شما و همسرتان منعقد شود. در این شرایط اگر همسر شما زودتر از شما فوت کند؛ مالکیت خانه به شما باز خواهد گشت.

 

3. ساکن آپارتمان چهار واحدی با آب و گاز وبرق اشتراکی عمومی هستم یکی از واحدها از پرداخت هزینه آب و برق و گاز خودداری می‌کند. چه اقدامی می‌توانیم انجام دهیم؟

 

پاسخ: در صورتی که مدیریت ساختمان را مطابق شرایط قانون نحوه تملک آپارتمان‌ها و آیین‌نامه آن انتخاب کرده باشید؛ آن مدیر حق دارد با مراجعه به دادگاه درخواست کند که این خدمات برای این واحد قطع شود. آن شرایط شامل فراخوان برای مجمع عمومی و سپس فراخوان برای انتخابات و حضور درصد مشخصی از مالکان یا ساکنان است که باید به صورت رسمی نیز صورتجلسه شده باشد.

 

4. مدارک خانه ما به صورت قولنامه‌ای است و سند رسمی ندارد. از همسرم خواستم خانه‌ای که در آن ساکن هستیم را به نام من بزند. قرار نیست پولی به او بدهم و شوهرم قرار است پشت قولنامه را امضا کند و آن را به من منتقل کند. اما از آنجایی که شغل خودش مشاور املاک است می‌ترسم که با دو تا کاغذ الکی من را فریب بدهد. چطور باید این قولنامه نوشته شود؟ شاهد هم باید باشد؟ چطور مطمئن شوم که دیگر خانه مال من است؟

 

پاسخ: در این صورت بهتر است که با مراجعه به دفتر اسناد رسمی یک قرارداد بین شما منعقد شود. مثلا همسرتان می‌تواند این ملک را به شما هبه کند و امکان بازپس‌گیری آن را نیز در این قرارداد از خود سلب کند. یا اینکه در مشاور املاک قولنامه دیگری بین شما منعقد شود و او به عنوان فروشنده پشت این سند اعلام کند که از دریافت مبلغ قرارداد منصرف شده و آن را به شما بخشیده است. حتما دو شاهد از طرف خودتان به جلسه عقد چنین قراردادی ببرید و به صرف امضای پشت یک قولنامه دیگر اکتفا نکنید.

 

پارکه پنجشنبه هر هفته‌ به پرسش‌های حقوقی شهروندان پاسخ می‌دهد. شما هم می‌توانید سوالات خود را به دو نشانی الکترونیکی زیر یا پیامک ۰۹۲۰۲۰۰۱۷۰۷ ارسال کنید:

PR@7sobh.com

Mo.masjedi@gmail.com

 

کدخبر: ۵۶۹۴۷۷
تاریخ خبر:
ارسال نظر