کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۳۳۰۲۹۷
تاریخ خبر:

چگونه ‌سهام عدالت را به‌ پول نقد تبدیل کنیم؟

روزنامه هفت صبح | یکی از حقوقی که دارندگان سهام عدالت از آن برخوردار هستند، امکان فروش سهام‌ است. صاحبان این سهام که قصد فروش سهام عدالت خود را دارند، از دیروز شش‌خرداد می‌توانند با مراجعه حضوری یا غیرحضوری به بانکی که پیش از این شماره شبای خود را در سازمان خصوصی‌سازی ثبت کرده‌اند، نسبت به فروش سهام خود اقدام کنند.

برای این کار باید به شعب بانک‌هایی بروید که پیش از این سود سهام عدالت شما به‌ آن واریز می‌شده و شماره شبای آن حساب را به سازمان خصوصی‌سازی معرفی کرده بودید. در مرحله بعد با فرم‌های مربوط به تکمیل سفارش فروش، ۳۰درصد از سهام عدالت خود و تعهدنامه مربوطه را پر کنید.

پس از اتمام مهلت اعلام ‌شده در سامانه سهام عدالت برای تعیین تکلیف مدیریت سهام که پنجشنبه هشتم خردادماه خواهد بود، از روز شنبه ۱۰خرداد بانک‌ها از طریق کارگزاری‌های خود یا کارگزاری‌های طرف قرارداد، به‌تدریج نسبت به فروش سهام متقاضیان در بورس اقدام و وجوه حاصله را در قالب توافق‌شده، به حساب آنها واریز خواهند کرد. بانک‌ها هر سه ‌روز یک‌بار باید اطلاعات مربوط به درخواست‌های فروش سهام عدالت متقاضیان را به‌صورت تدریجی به کارگزاری بانک خود و در صورت نداشتن کارگزاری، به کارگزاری طرف قرارداد خود ارسال کنند.

کارگزاری‌ها نیز مکلف هستند پس از دریافت اطلاعات و با هماهنگی شرکت سپرده‌گذاری مرکزی و نهاد ناظر، نسبت به فروش سهام متقاضیان با رعایت دستورالعمل‌های مربوطه اقدام و وجوه حاصل از فروش سهام مذکور را حداکثر تا ابتدای روز کاری بعد از فروش به حساب بانک ذیربط واریز کنند. پس از آن، بانک‌ها مکلف هستند به محض وصول وجوه واریزی از طرف کارگزاری‌ها، وجوه مربوطه را به حساب متقاضیان واریز کنند.

*** منظور از آزادسازی سهام عدالت چیست؟
منظور از آزادسازی سهام عدالت به‌طور کلی این است که دسترسی دارندگان سهام عدالت به دارایی‌شان چه به‌صورت مستقیم و چه به‌صورت غیرمستقیم فراهم شود. بر این اساس سهامداران می‌توانند در افزایش سرمایه شرکتی که در آن سهم دارند شرکت کنند، سهام خود را نگهداری کنند و سود سالانه دریافت کنند یا سهام خود را بفروشند.

سهامدارانی که روش مستقیم را انتخاب می‌کنند، سهام تک‌تک ۳۶شرکتی که در لیست سهام عدالت قرار دارد، در کد بورسی‌شان قرار می‌گیرد و این افراد باید در مورد تعداد سهمی که از این ۳۶شرکت در اختیارشان قرار دارد، تصمیم بگیرند. در روش غیرمستقیم، دارایی ۳۶شرکت مذکور به‌اضافه چند شرکت غیربورسی به حساب شرکت سرمایه‌گذاری استانی ریخته می‌شود و افراد فقط سهامدار این شرکت خواهند بود.

*** فروش سهام عدالت چگونه است؟
حسین فهیمی، سخنگوی طرح آزادسازی سهام عدالت درباره امکان فروش سهام عدالت برای مشمولانی که روش مستقیم را انتخاب کرده‌اند می‌گوید، هر مشمولی که قصد دارد ۳۰درصد سهم خود را به‌صورت یکجا بفروشد، می‌تواند از ششم خرداد به شعب بانکی که شماره شبای خود را پیش از این در سامانه سازمان خصوصی‌سازی ثبت کرده است، مراجعه کند.

مشمولان توجه داشته باشند که نمی‌توانند بانک خود را عوض کنند و فقط باید به یکی از شعب همان بانکی که شماره شبای خود را ثبت کرده‌اند، مراجعه کنند. اگر فردی هم نخواهد از طریق بانک اقدام کند، می‌تواند از ۱۰خرداد به بعد ۳۰درصد سهام خود را بفروشد. البته افرادی که روش غیرمستقیم را انتخاب کرده‌اند محدودتی در میزان فروش سهام خود ندارند و زمانی که آزادسازی صورت گرفت، می‌توانند کل سهام خود را از طریق شرکت‌های استانی به فروش برسانند.

سخنگوی طرح آزادسازی سهام عدالت با تاکید بر اینکه مراجعه مشمولان به شعب بانک‌ها اجباری نیست، می‌گوید مشمولان می‌توانند از اپلیکیشن یا وبسایت بانک مدنظر خود استفاده کنند. فهیمی در پاسخ به این سوال که چرا در تعهدنامه بانکی ذکرشده، فرد نمی‌تواند درخصوص سهام انتخابی برای فروش توسط بانک‌ها تصمیم بگیرد و در این مورد حق اعتراض هم نخواهد داشت، می‌گوید تعداد مشمولان زیاد است و بانک‌ها نمی‌توانند مورد به مورد با افراد چک کنند. بانک سفارش‌ها را تجمیع می‌کند و به کارگزاری تحویل می‌دهد. درواقع اجرای شرایط سفارش برای هر فرد امکان‌پذیر نیست.

کدخبر: ۳۳۰۲۹۷
تاریخ خبر:
ارسال نظر