کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۴۷۳۵۴۸
تاریخ خبر:

چه شد که آلمانی‌ها از دست‌ محمود عباس شاکی شدند؟

روزنامه هفت صبح | یک: خبر: اظهارات محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی در مورد هولوکاست جنجالی شده است و اسرائیل و آلمان به آن اعتراض کردند.
دو: محمود عباس کیست؟ ۸۷ سال سن دارد و بعد از عرفات، رئیس جنبش سیاسی فتح و دولت فلسطینی که جامعه جهانی به مرکزیت رام‌الله قبولش دارد.
سه: عباس در آلمان چه می‌کند؟ او برای درمان به آلمان سفر کرده است.

چهار: عباس چه گفته است؟ او روز سه‌شنبه با اولاف شولتس، صدراعظم آلمان دیدار کرد و در پایان نشست خبری با صدراعظم آلمان در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران، که سوالی درباره حمله به ورزشکاران اسرائیلی در بازی‌های المپیک سال ۱۹۷۲ پرسیده بود گفت: «اسرائیل از سال ۱۹۴۷ تاکنون ۵۰ کشتار در ۵۰ شهر فلسطینی انجام داده است […] ۵۰ کشتار، ۵۰ هولوکاست و همین حالا هم هر روز ارتش اسرائیل عده‌ای را می‌کشد.»

پنج: واکنش صدراعظم آلمان چه بوده است؟ تصاویر و ویدئوهای منتشرشده از این کنفرانس مطبوعاتی نشان می‌دهد که شولتس در حین بیان این اظهارات توسط عباس، عصبانی به نظر می‌آید. به محض پایان این اظهارات عباس، سخنگوی دولت آلمان اعلام کرد که کنفرانس مطبوعاتی به پایان رسیده است. پس از آن، سخنگوی دولت آلمان، تأکید کرد که شولتس از اظهارات رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی بسیار عصبانی شده است. صدراعظم آلمان ساعاتی بعد در صفحه توئیتر خود اظهارات محمود عباس را «منزجرکننده» خواند. اولاف شولتس نوشت: «برای ما آلمانی‌ها به‌طور خاص هرگونه کوچک جلوه دادن هولوکاست غیرقابل تحمل و غیرقابل قبول است.»

شش: انتقادات به صدراعظم آلمان چه بوده است؟ برخی از احزاب مخالف دولت آلمان و رسانه‌های این کشور از اولاف شولتس به دلیل عدم واکنش سریع به سخنان محمود عباس درباره هولوکاست در جریان نشست خبری مشترک انتقاد کردند.

هفت: آیا حاشیه دیگری هم داشته است؟ بله. رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی در اظهاراتش در برلین از واژه «آپارتاید» برای توصیف رفتار اسرائیل با فلسطینی‌ها استفاده کرد ولی صدراعظم آلمان در جریان نشست خبری با محمود عباس گفت که استفاده از واژه «آپارتاید» برای توصیف وضعیت فلسطینی‌ها را «درست» نمی‌داند. همچنین وزارت خارجه آلمان در واکنش به اظهارات محمود عباس روز چهارشنبه رئیس دفتر نمایندگی تشکیلات خودگردان فلسطین در برلین را احضار کرد.

هشت: آیا عباس واکنشی نداشته است؟ رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی پس از نشست خبری مشترک با اولاف شولتس توضیحاتی درباره سخنانش درباره هولوکاست ارائه کرد و گفت: «ما خواهان صلح هستیم، به دنبال امنیت هستیم، ثبات می‌خواهیم […] باید اعتماد متقابل را گسترش داد.»

۹ : واکنش اسرائیل چه بوده است؟ نخست‌ وزیر رژیم صهیونیستی در واکنش به سخنان محمود عباس مدعی شد که اظهارات وی «فضاحت اخلاقی» و «دروغی شاخ‌دار» است. وی همچنین گفت: «تاریخ هرگز این سخنان را به او نخواهد بخشید.» نخست‌وزیر اسرائیل قرار است روز پنجشنبه در جریان تماسی تلفنی با اولاف شولتس درباره اظهارات رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی گفت‌وگو کند.

۱۰: از دیدار عباس با صدراعظم آلمان چه می‌دانیم؟ پیش از این جنجال‌ها محمود عباس، با اولاف شولتش، صدر اعظم آلمان درباره تحولات قضیه فلسطین رایزنی کرد. در این دیدار که در برلین انجام شد، عباس با صدر اعظم آلمان درباره تعرضات پی در پی اسرائیل در حق ملت فلسطین و دارایی‌ها و مقدسات اسلام و مسیحیت و تسریع خطرناک در روند شهرک‌سازی و تصرف اراضی گفت‌وگو کرد. دو طرف همچنین به بررسی تحولات سیاسی منطقه و تلاش‌ها برای برقراری صلح و روابط دوجانبه پرداختند.

بازداشت به‌خاطر‌سلام هیتلری
پلیس مونیخ روز چهارشنبه ۱۷ اوت (۲۶ مرداد) اعلام کرد یک جوان ۱۹‌ساله را که به هنگام عبور گروهی از ورزشکاران اسرائیلی در حاشیه مسابقات قهرمانی دو‌و‌میدانی اروپا سلام هیتلری داد دستگیر کرده است. ۱۶ ورزشکار اسرائیلی به مکانی رفته بودند که به یاد قربانیان حمله المپیک مونیخ سال ۱۹۷۲ معروف به «سپتامبر سیاه» ساخته شده است. این حمله از سوی یک سازمان فلسطینی صورت گرفته بود که در آن ۱۱ نفر از اعضای تیم المپیک اسرائیل کشته شدند.

اما حادثه زمانی رخ داد که ورزشکاران اسرائیلی از روی پلی که ورزشگاه را به دهکده سابق المپیک متصل می‌کند، می‌گذشتند. پلیس که هیات اسرائیلی را به سمت بنای یادبود همراهی می‌کرد با مشاهده سلام هیتلری این جوان ۱۹‌ساله، اقدام به بازداشت او کرد. پلیس فرد بازداشت شده را نگهبان مقیم برلین معرفی کرد که پس از شکایت از وی، آزاد شد. سلام هیتلری و یا استفاده از علائم نازی‌ها مانند صلیب شکسته در آلمان همراه با مجازات قانونی است.

این مجازات می‌تواند شامل جریمه نقدی یا حداکثر سه سال زندان باشد. این حادثه در حالی رخ داد که آلمان در فضایی متشنج برای برگزاری بزرگداشت پنجاهمین سالگرد حمله پنج سپتامبر است. خانواده قربانیان اعلام کرده‌اند که دعوت برای شرکت در مراسم بزرگداشت را رد می‌کنند. آن‌ها می‌گویند که مقامات آلمانی باید برای تمام «اشتباهات» و «دروغ‌هایشان» در این ماجرا به‌طور عمومی عذرخواهی کنند و سپس با بررسی آرشیوهای خود غرامت بیشتری به آ‌ن‌ها بدهند.

کدخبر: ۴۷۳۵۴۸
تاریخ خبر:
ارسال نظر