کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۳۳۷۹۸۵
تاریخ خبر:

پایان خوش برای غائله بسته‌های اینترنتی

روزنامه هفت صبح | از اواخر هفته گذشته کاربران شبکه‌های اجتماعی با تعجب و اعتراض خبر دادند که قیمت اینترنت همراه دو برابر شده است. مراجعه به درگاه فروش اپراتورها هم نشان می‌داد که مثلا بسته ۱۵ گیگابایتی که پیش از این ۳۷هزار تومان بوده است، از لیست بسته یکی از اپراتورها حذف و بسته ۷.۵ گیگابایتی با همان قیمت ۳۷هزار تومان جایگزین آن شده است.

این موضوع از طرف مسئولان وزارت ارتباطات تا شنبه مسکوت ماند اما دو روز پیش مدیرکل دفتر حفاظت از حقوق مصرف‌کننده رگولاتوری به ماجرا واکنش نشان داد و اعلام کرد که افزایش قیمت در بین نبوده بلکه برخی بسته‌ها حذف شده‌اند. پیمان قره‌داغی، مدیرکل دفتر حفاظت از حقوق مصرف‌کننده رگولاتوری گفت: «طبق بررسی‌های انجام‌شده، هیچ‌گونه افزایش تعرفه‌ای در اپراتورها صورت نگرفته و تنها بعضی از بسته‌های پرمصرف از برخی درگاه‌ها حذف شده است.

البته این اقدام که از سوی اپراتورهای غالب و بدون کسب تاییدیه سازمان انجام شده که تخلف است و به همین خاطر به اپراتورها اخطار دادیم که بسته‌ها دوباره هم در پورتال و هم اپلیکیشن‌ اپراتورها قرار گیرد. وی با بیان اینکه اپراتورهای غالب برای ارائه تعرفه حتما باید از سازمان تاییدیه بگیرند، افزود: اپراتورها برای تعرفه‌هایشان یک سقف دارند و یک کف. اگر بخواهند کمتر از کف تعرفه بدهند، ضد رقابتی است و با آن برخورد می‌شود، سقف تعرفه اپراتورها هم تا ۴۲هزار تومان به ازای هر گیگابایت اینترنت برای سیمکارت‌های دائمی و ۵/ ۱ برابر ۴۲ هزار تومان برای سیمکارت‌های اعتباری است و اگر بخواهند بالاتر از سقف تعرفه بدهند هم برخورد می‌شود.»

قره‌داغی با بیان اینکه اپراتورها برای ارائه تعرفه‌های قبلی از ما تاییدیه گرفته بودند و نباید تعرفه‌های مورد تایید سازمان را حذف می‌کردند، گفت: «اپراتورها می‌توانستند این تعرفه‌ها را از ابتدا تعریف نکنند اما اگر تعریف کردند باید سرویس شان را ادامه می‌دادند. اگر قرار باشد بسته‌های جدیدی تعریف شود یا بعضی از بسته‌ها از مدار خارج شود و اپراتورهای غالب حتی اگر بخواهند کمتر از سقف، تعرفه بدهند هم باید از سازمان تاییدیه بگیرند که دراین مورد ما تاییدیه‌ای برای حذف بسته‌ها نداشتیم.

آنهایی که بسته فعال داشتند از بسته‌هایشان استفاده می‌کنند. درباره کسانی که این روزها بسته‌ای خریدند، اگر یک بسته مشخص با قیمت مشخص و در یک بازه مشخص می‌خریدند، این بسته باید حتما ارائه شود اما اگر به دلیل نبود بسته قبلی مجبور شدند بسته جدیدی خریداری کنند که نزدیک به بسته‌ قبلی‌شان بوده و پیش از این هم توسط اپراتور ارائه می‌شده، شرایط فرق می‌کند و دیگر هزینه‌ای به کاربر برنمی‌گردد.»

در حالی که قره داغی تخلف اپراتورها را در حد حذف برخی بسته‌ها اعلام کرده بود، معاون وزیر ارتباطات اعلام کرد که گرانفروشی و افزایش صددرصدی تعرفه اینترنت در دو اپراتور موبایل، به سازمان حمایت و تعزیرات حکومتی ارسال شده است. حسین فلاح جوشقانی، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گفت: «بالابردن قیمت در برخی اپراتورهای تلفن همراه، در حالی که مردم به‌دلیل شیوع کرونا وابستگی بیشتری به فضای مجازی پیدا کرده‌اند، غیرمنطقی و غیرمعقول است و سازمان تنظیم با آن مخالفت کرده.»

او همچنین با اشاره به مصوبه ۲۶۶ کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات گفت: «براساس این مصوبه اپراتورهای مسلط (SMP) برای تغییر تعرفه‌های عادی و تشویقی سرویس‌هایشان باید تایید رگولاتوری را دریافت کنند. با توجه به اینکه افزایش قیمت در برخی اپراتورهای تلفن همراه بدون تایید رگولاتوری انجام شده، این افزایش قیمت‌ها برخلاف مقررات بوده و تمامی قیمت‌ها باید به قبل بازگردد.»

با این وجود بعضی‌ها این حرف‌های جوشقانی را در ادامه همان نظر قره‌داغی تفسیر کردند و ماجرا را به حذف برخی بسته‌ها محدود دانستند، احتمالا به همین دلیل هم دیروز جوشقانی یک بار دیگر و این‌بار نه در گفت‌وگو با رسانه‌ها که در صفحه توئیترش خیلی شفاف اعلام کرد که گرانفروشی اتفاق افتاده است. او نوشت: «گرانفروشی و تخلف دو اپراتور موبایل، در مورد افزایش صددرصدی تعرفه اینترنت، به سازمان حمایت و تعزیرات حکومتی ارسال شد. باید تا ریال آخر پول‌های مردم را بازگردانند. کاهش مدت زمان پروانه هم در انتظار آنهاست.»او خبر خوشحال‌کننده دیگری هم داد و نوشت: «هفته‌ آتی هم کمیسیون تنظیم کاهش نرخ تعرفه مکالمات و پیامک را بررسی خواهد کرد.»

*** پایان خوش
بعد از سر و صدایی که افزایش قیمت‌ها ایجاد کرد، دو اپراتور اصلی اینترنت همراه یعنی همراه اول و ایرانسل اعلام کردند که بسته‌های حذف شده در وب‌سایت این اپراتورها موجود است و تنها از درگاه‌های دیگر از جمله اپلیکیشن‌های مربوط به‌ این اپراتورها و USSD آنها حذف شده اما از آنجایی که کاربران بیشتر مواقع برای خریداری بسته به وب‌سایت مراجعه نمی‌کنند و از اپلیکیشن یا USSD خرید می‌کنند، با حذف بسته‌ها از این درگاه‌ها مواجه شده‌اند اما بعد از هشدارهای وزارت ارتباطات اپراتور ایرانسل خبر از رفع نقص داد و اعلام کرد که عرضه همه بسته‌های اینترنت با قیمت سابق ادامه خواهد داشت اما همراه اول هنوز موضعی نگرفته و خبری از بازگشت قیمت‌هایش نشده است.

*** با افزایش قیمت ارز اینترنت گران نمی‌شود
ایجاد تغییرات قیمتی و جزئیات بسته‌های اینترنت همراه در روزهای گذشته باعث شده که بعضی‌ها بین این اتفاق و افزایش قیمت ارز ارتباط برقرار کنند اما سجاد بنابی، نایب‌رئیس هیأت‌مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت در گفت‌وگو با هفت صبح هرگونه ارتباط بین این دو را رد می‌کند و می‌گوید: «این درست است که عمده هزینه‌های اپراتورها دلاری است اما تعیین قیمت اینترنت در کشور بر عهده کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات است و اپراتورها نمی‌توانند از قیمت‌های تعیین شده در این کمیسیون تخلف کنند.»

او در جواب این سوال که آیا افزایش نرخ ارز و به تبع افزایش هزینه تمام شده تامین اینترنت کشور به اپراتورها فشار می‌آورد، می‌گوید: «اینطور نیست. شرکت ارتباطات زیر ساخت به عنوان یک نهاد حاکمیتی در تعامل با شرکت‌های بین‌المللی اینترنت مورد نیاز کشور را تامین کرده و آن را برای ارائه در اختیار اپراتورها می‌گذارد.

البته این به معنی واسطه بودن نیست چراکه شرکت ارتباطات زیرساخت صرفا خریدار اینترنت و فروشنده آن به اپراتورها نیست بلکه یک نهاد حاکمیتی است و بنا بر همین نقش انحصار تامین اینترنت کشور با این شرکت است و اگر نوسانی در قیمت ارز هم باشد این شرکت نوسانات را مدیریت می‌کند. بنابراین موضوع ارتباطی با اپراتورها ندارد، یعنی اگر ما با افزایش هزینه مواجه باشیم لزوما این افزایش هزینه به اپراتورها منتقل نمی‌شود.»

کدخبر: ۳۳۷۹۸۵
تاریخ خبر:
ارسال نظر