کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۴۸۴۹۹
تاریخ خبر:

مردی با خط ریش چکمه‌ای، کت چرمی و اره برقی

مردی با خط ریش چکمه‌ای، کت چرمی و اره برقی

روزنامه هفت صبح| خاویر میلی، کاندیدای راست افراطی از حزب«آزادی پیشرو» در انتخابات ریاست جمهوری آرژانتین رقیب خود سرجیو ماسا، وزیر اقتصاد این کشور و نامزد فهرست چپگرای «اتحاد برای وطن» را شکست داد. میلی 55/67درصد آرا و ماسا 44/23درصد را به دست آوردند.

میلی پس از اعلام نتایج گفت که از این روز «بازسازی» آرژانتین آغاز می‌شود و او خواهان دولتی است که «به مالکیت خصوصی و تجارت آزاد احترام بگذارد». از جمله برنامه‌های او در بحبوحه یک بحران اقتصادی عمیق، تعیین دلار آمریکا به عنوان پول ملی، آزاد کردن مالکیت اسلحه، لغو حق سقط جنین و انحلال بانک مرکزی و برخی دیگر از وزارتخانه‌هاست. میلی باور ندارد که تغییرات اقلیمی، یکی از معضلات جدی کنونی ساخته دست بشر است.

‌تعظیم به دلار آمریکایی
آرژانتینی‌ها بیش از هر جای دیگر خارج از ایالات متحده دلار دارند و احتکار دلار برای بسیاری از مردم این کشور، یک روش زندگی است. حالا با پیروزی خاویر میلی، دیر یا زود، واحد پول این کشور از دور خارج و دلار آمریکا جایگزین آن می‌‌شود. نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که ۶۰ درصد آرژانتینی‌ها با این فکر مخالف هستند، زیرا قدرت زیادی به فدرال رزرو، بانک مرکزی آمریکا، می‌دهد.

اما چه بخواهیم چه نخواهیم، دلار در حال حاضر نقش مهمی در اقتصاد آن‌ها ایفا می‌کند که برای برخی این ایده مانند یک نتیجه از پیش تعیین شده به نظر می‌رسد. آرژانتینی‌ها به طور سنتی ذخیره کمی از واحد پول خود دارند و ترجیح می‌دهند پزو اضافی خود را در اسرع وقت به دلار تبدیل کنند. آن‌ها به مؤسسات مالی هم اعتماد چندانی ندارند، بنابراین به چیزی متوسل می‌شوند که در زبان محلی به عنوان «بانک کولشون» شناخته می‌شود، یعنی دلارهای خود را زیر تشک می‌گذارند.

حکایت‌های زیادی درباره افرادی وجود دارد که پول‌هایی را در باغ دفن می‌کنند، در دیوارها پنهان می‌کنند یا حتی در دستگاه‌های گرمایشی مخفی می‌کنند در نتیجه اگر گاهی سرمای غیرمنتظره‌ای رخ دهد و پول نقد قبل از دود شدن بازیابی نشود، عواقب فاجعه‌باری در پی دارد. میلی می‌خواهد با این تغییر در پول رسمی کشور، پول‌ آرژانتینی‌ها را از زیر تشک‌ها بیرون بکشد و به اقتصاد کشور تزریق کند.

‌دونده در مسیر ترامپ
از آقای میلی به عنوان فردی شبیه دونالد ترامپ و ژائیر بولسونارو، روسای‌جمهوری پیشین آمریکا و برزیل نام برده می‌شود و اقبال عمومی به او از آن جا ریشه می‌گرفت که سابقه سیاسی نداشت.دونالد ترامپ در واکنش به خبر پیروزی آقای میلی در شبکه اجتماعی تروث سوشیال نوشت: «…به شما بسیار افتخار می‌کنم.

کشورت را متحول خواهی کرد و آرژانتین را دوباره به عظمت و شکوه می‌رسانی.» میلی در نطق پیروزی‌اش وعده داد که به حکمرانی «نظام سیاسی انگلی و شیاد» در آرژانتین پایان دهد. منظور او از حکومت شیادان، سیطره چند دهه‌ای سیاستمداران چپ‌گرا در آرژانتین است. او همانند دونالد ترامپ، پاپ فرانسیس را هم «کمونیست» می‌خواند. به علاوه لفاظی‌های میلی برای حل معضلات و «ضدیت با ساختارها»، به کلی الگوبرداری از ترامپ است.

رئيس‌جمهور آینده آرژانتین قصد دارد پرداخت کمک‌های اجتماعی و اعطای یارانه به خدمات عمومی را که دولت چپ‌گرای آرژانتین طی دو دهه به شکلی گسترده ارائه کرده‌اند، به شدت محدود کند. در حالی که دونالد ترامپ به میلی تبریک گفت، گوستاو پترو، رئیس دولت کلمبیا پیروزی راست افراطی در آرژانتین را انتخابی «غم‌انگیز» برای آمریکای لاتین دانست و گفت: «نئولیبرالیسم هیچ راه‌حلی برای جامعه ندارد و نمی‌تواند به مشکلات کنونی بشریت پاسخ دهد.»

‌سوار بر موج خشم عمومی
زمینه‌ساز پیروزی میلی خشم مردم از بحران عمیق در آرژانتین است. نرخ تورم در دومین اقتصاد بزرگ آمریکای جنوبی به بیش از ۱۴۰ درصد رسیده است. حدود ۴۰ درصد از مردم در کشوری که زمانی ثروتمند بود، زیر خط فقر زندگی می‌کنند. آرژانتین از یک دستگاه دولتی متورم، بهره‌وری پایین صنعتی و یک اقتصاد سایه رنج می‌برد که دولت را از درآمد مالیاتی زیادی محروم می‌کند. پزو، پول ملی این کشور ارزش خود را در برابر دلار آمریکا به شدت از دست داده و می‌دهد و کوه بدهی دائما در حال افزایش است. شاید اکنون باورش کمی سخت باشد اما تا پیش از آغاز قرن بیستم، آرژانتین صاحب دومین اقتصاد بزرگ دنیا پس از امپراطوری بریتانیا بود.

‌شمایلی متفاوت
نامزد ریاست جمهوری از حمل رایگان اسلحه حمایت می‌کند، آن‌ هم در کشوری که تعداد جنایات در سال‌های اخیر در طول رقابت‌های ریاست جمهوری افزایش یافته است. بدین ترتیب نه تنها در حوزه‌های سیاسی و اقتصادی، بلکه در حوزه اجتماعی نیز باید انتظار تغییرات اساسی را داشت. چهره و شمایل میلی شبیه ستاره‌های راک دهه ۷۰ آمریکاست. خط ریش او شبیه الویس پریسلی است، کت چرمی آمریکایی به تن می‌کند و می‌گوید همیشه یک اره برقی در دست دارد تا تنه مخالفان پیشرفت آرژانتین را از این خاک بِبُرد. (دویچه وله و بی‌بی‌سی)

کدخبر: ۵۴۸۴۹۹
تاریخ خبر:
ارسال نظر