کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۳۳۷۷۳۲
تاریخ خبر:

جزئیات‌ تازه از‌ حادثه آتش‌سوزی ‌کلینیک سینا

روزنامه هفت صبح، فاطمه‌ رجبی | دیروز در هیاهوی مجلس خشمگین ،‌ گزارشی از حادثه کلینیک سینا در شورای شهر قرائت شد که تکان دهنده و دردناک بود. زهرا صدراعظم نوری، رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای شهر گزارش حادثه آتش‌سوزی کلینیک سینا را ارائه کرد. او گفت: «ساعت ۲۰ و ۴۶ دقیقه آتش‌سوزی گسترده در مرکز درمانی سینا به سامانه ١٢۵ سازمان آتش‌نشانی اعلام می‌شود و نیروهای آتش‌نشانان از چهار ایستگاه شش، ۶۴، ۸۸ و ۱۰۵ به محل حادثه اعزام شدند.

به دلیل انفجارهای پی‌در‌پی در محل ورودی ساختمان دسترسی آتش نشانان سخت بوده و از طریق پشت بام و نورگیر طبقه سوم اقدام به ورود شده است؛ آتش‌نشانان پس از حدود ۴۵ دقیقه به محبوسین دسترسی پیدا کرده و از طریق پشت بام این افراد را به بیرون انتقال داده‌اند. ۲۰ نفر از محبوسین در ساختمان نجات یافته و ۱۹ نفر فوت شدند.»

نوری ادامه داد: «در این ساختمان از حیاط به عنوان انبار سازه موقت پروفیلی با سقف ایرانیتی عایق شده با پشم شیشه مملو از لوازم دارویی و قابل اشتعال بیمارستانی استفاده شده است. بخشی هم به عنوان داروخانه در معبر ورودی ساختمان بوده و از همین مکان برای دپوی تعداد قابل ملاحظه دستگاه سیلندر اکسیژن ۵۰ کیلویی و نیتروژن در محل به‌طور غیر اصولی بهره‌برداری شده است.»

نوری نصب غیراصولی کولر آبی بر روی سقف انبار فلزی غیرمجاز را یکی از دلایل بروز حادثه اعلام کرد و گفت: «به گفته شاهد حادثه جرقه اول در این قسمت مشاهده شده و نبود امکان دسترسی به پلکان ساختمان از طریق پشت بام به دلیل دپوی لوازم قابل اشتعال در پشت در و پاگرد منتهی به پشت بام، جانمایی نامناسب جعبه‌های فایر باکس و آتش خاموش کن‌های دستی، اجرای غیر اصولی درهای خروجی بین بخش و راه پله‌ها موجب حریق شده است.»

او گفت: «علاوه بر این دپوی نامناسب سیلندر‌های اکسیژن و نیتروژن، نبود پله فرار اضطراری، تصرف پشت بام با ایجاد کاربری دفتر اداری و دپوی مواد قابل اشتعال، حذف نورگیر در طبقات و ایزوله کردن اتاق‌های عمل در طبقه آخر، نبود حوزه بندی حریق در سقف کاذب در طبقات که در نتیجه هنگام حریق، دود به طبقات نفوذ کرد، طراحی نامناسب سیستم اعلام و اطفا حریق و غیر فعال بودن آن هنگام وقوع حادثه، قرار گرفتن باکس حدود ۱۰ کولر گازی و کندانسورهای مربوطه در فضای نامناسب، اجرای دیواره‌های جدا کننده و بازسازی فضای داخلی مجموعه در سنوات آتی با مصالح قابل اشتعال، سیم‌کشی غیراصولی در مجموعه و قرار گرفتن تابلو برق در راه پله از جمله موارد ناایمنی موجود در این ساختمان بوده است.»

*** اخطارهای بی‌خطر
نوری تاکید کرد که ساختمان پنج طبقه کلینیک سینا کاربری مسکونی داشته و به دلیل تغییر کاربری، مطابق با رأی قطعی کمیسیون ماده ۱۰۰، مالک مکلف به بهره‌برداری مجاز از ملک بوده است. بنابر گفته او مسقف کردن حیاط جنوبی با پروفیل سبک و ایجاد سقف غیر اساسی به منظور ایجاد سایبان، تبدیل ۴۰۵ متر مربع واحد مسکونی به کاربری بهداشتی و درمانی و راه‌اندازی آسانسور بهداشتی و درمانی به مساحت هفت متر مربع و تبدیل مسکونی به اداری در طبقات همکف، اول و دوم به مساحت ۶۱۵ متر و ۷۵ متر راه‌پله اداری به عنوان خلاف مازاد تراکم از جمله تخلفات ساختمانی این کلینیک بوده که به کمیسیون ماده ۱۰۰ ارسال شده است.

کمیسیون ماده ۱۰۰ رأی به تعطیلی و یا قلع مستحدثات زائد و اعاده به وضعیت مجاز ظرف دو ماه و همچنین تخریب و جمع‌آوری پروفیل سبک و سقف غیراساسی داده است. بازدید و صدور دستورالعمل ایمنی در سال ۹۴، صدور نامه استنکاف از اجرای دستورالعمل در سال ۹۶، بازدید مجدد در سال ۹۷ و صدور اخطاریه در همان سال از جمله اقدامات سازمان آتش نشانی برای جلوگیری از وقوع حادثه بوده اما مالک مدعی شده که گزارش فوق با واقعیت تطابق ندارد و بر اساس تجربیات خودش و نه اصول سازمان آتش‌نشانی نسبت به ایجاد دو دستگاه شیلنگ آب آتش‌نشانی با پمپ فشار قوی و چندین کپسول اقدام کرده است.

*** قربانیان فرصت فرار نداشتند
دیروز علاوه بر شورای شهر، آتش‌نشانی هم گزارشش را از این حادثه منتشر کرد. در این گزارش هم به تخلفات متعدد ایمنی در ساختمان کلینیک تاکید شد اما نکته‌ای که در حرف‌های مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی تهران مورد توجه قرار گرفت گزارشی بود که از نحوه مرگ قربانیان داد. او گفت: «با حضور ما در ساختمان و در طبقه مربوط به جراحی مشخص شد که افراد هیچ تلاشی برای خارج شدن نکرده بودند و در همان حالتی که داشتند افتاده بودند این نشان می‌دهد آنقدر حادثه سریع رخ داده است که افراد حتی فرصت فرار پیدا نکرده‌اند.

ما با بررسی این حادثه فکر می‌کنیم که کمتر از یک دقیقه افراد حاضر در طبقه جراحی فوت کردند و هیچ قدرتی برای فرار نداشته‌اند. متاسفانه هر چقدر فعالیت‌های این مجموعه کلینیکی افزایش پیدا کرده است مسئولینش هم تلاش کرده‌اند از هر فضایی در داخل ساختمان برای فعالیت استفاده کنند و هر سوراخ و فضایی را به یک بخش تبدیل کرده بودند.»

کدخبر: ۳۳۷۷۳۲
تاریخ خبر:
ارسال نظر