کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۲۷۴۴۸۳
تاریخ خبر:

آمادگی پمپ‌ بنزین‌ها در طرح اجباری‌ شدن کارت سوخت

روزنامه هفت صبح | اجرای طرح الزام استفاده از کارت ‌سوخت هوشمند از امروز ۲۲مرداد آغاز می‌شود، طرحی که به گفته برخی فعالان در این حوزه، هنوز زیرساخت‌های آن تکمیل نشده و با چالش‌هایی دست‌وپنجه نرم می‌کند که یکی از آن‌ها، میزان آمادگی جایگاه‌های سوخت است.

به گزارش فارس، در کل کشور حدود شش‌هزار و ۸۰۰جایگاه سوخت وجود دارد که در این جایگاه‌ها بین ۷۰میلیون لیتر بنزین و ۳۰میلیون مترمکعب گاز عرضه می‌شود اما باوجود اینکه ۹۰درصد محصولات مربوط به جایگاه سوخت از طریق شرکت‌های داخلی تامین می‌شود، طبق گفته‌های رضا رضایی، قائم‌مقام مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی جایگاه‌های سوخت ۷۵درصد از جایگاه‌های سوخت در کشور بالای ۳۵سال سن دارند.

این مسئله در استان تهران هم وجود دارد؛ از مجموع ۲۴۷جایگاه سوخت در این استان ۱۴۱جایگاه در خود شهر تهران قرار گرفته؛ ۱۷جایگاه در مرکز تهران، ۲۶جایگاه در شمال تهران، ۳۵جایگاه در جنوب تهران، ۳۳جایگاه در غرب تهران و ۳۰جایگاه در شرق تهران و در دماوند، پاکدشت و اسلام‌شهر هرکدام ۹جایگاه، فیروزکوه سه‌جایگاه، ری ۲۵جایگاه، ورامین ۱۱جایگاه، رباط‌‌کریم ۱۴جایگاه و شهریار ۲۶جایگاه دارند.

ولی عطاپور، نایب‌رئیس و عضو هیات‌مدیره اتحادیه جایگاه‌داران سوخت درباره آمادگی جایگاه‌ها برای اجرای طرح الزام استفاده از کارت سوخت هوشمند می‌گوید درحال‌ حاضر جایگاه‌ها تقریبا آماده اجرای این طرح هستند اما تاکنون در مورد این طرح هیچ‌گونه مشورتی با جایگاه‌داران نشده است ولی با توجه به این‌که اجرای این طرح اجباری است، قطعا جایگاه‌ها تمکین می‌کنند.

او با بیان اینکه تا حدودی مشکلات و دردسرهای این طرح پشت سر گذاشته شده بود، می‌گوید قرار بر این بود که مردم بتوانند با کارت اعتباری‌شان فرآیند سوخت‌رسانی را انجام دهند و نیازی به کارت سوخت جداگانه نبود که اجرایی نشد. اکنون نیز تعداد زیادی از افراد نتوانستند کارت سوخت جدید را دریافت کنند که همین مسئله نیز مشکلاتی را به وجود خواهد آورد. عطاپور با تاکید به این موضوع که عمر سیستم‌های هوشمند جایگاه‌های سوخت بیش از ۱۰سال است، می‌گوید:

برخی از قطعات موجود برای این سیستم‌ها در داخل کشور وجود ندارد و در حال حاضر بخشی از این سیستم‌ها فعال نیستند و مشکلات زیادی را در این حوزه داریم چراکه بعضا دیده می‌شود پس از بازسازی قطعه کهنه، مجددا دچار مشکل می‌شویم. عضو هیات‌مدیره اتحادیه جایگاه‌داران سوخت درباره مشکلات احتمالی اجرانشدن درست این طرح، می‌گوید: قطعا مشکلاتی را شاهد خواهیم بود و بهتر بود برای کسب اطلاع از میزان مصرف سوخت در ایران که مد نظر وزیر نفت است، آمار تولیدی پالایشگاه‌ها مورد بررسی قرار می‌گرفت.

این صحبت‌ها در شرایطی است که فاطمه کاهی، سخنگوی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی می‌گوید: در حال حاضر تمامی‌ جایگاه‌های سوخت آماده پذیرش کارت هوشمند سوخت هستند و هیچ مشکلی در این رابطه وجود ندارد و همانند روال سابق فرآیند سوخت‌رسانی انجام خواهد شد.

کدخبر: ۲۷۴۴۸۳
تاریخ خبر:
ارسال نظر