روزنامه هفت صبح| اظهارنظرها در مورد حجاب دیروز نیز ادامه داشت و از رئیس قوه قضائیه تا برخی فعالان سیاسی در این خصوص صحبت کردند و برخی رویدادهای مهم هم در این حوزه اتفاق افتاد که گزیده آن را در اینجا می‌خوانید:

سخنان رئیس قوه قضائیه درباره حجاب
رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: در قضیه حجاب نیز ممکن است یک بانویی، برخی مسائل را رعایت نکند، اما این به معنای آن نیست که این بانو، به دور از انقلاب و نظام است؛ نوع برخورد و رفتار ما با این قبیل افراد باید متفاوت باشد با کسانی که می‌خواهند از قضیه حجاب به نظام و عفت عمومی و بنیاد محکم خانواده ضربه بزنند؛

مطابق فرمایشات و تأکیدات مقام معظم رهبری، در این مقوله باید با برنامه وارد شد و با حساسیت عمل کرد. حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای همچنین در جلسه شورای عالی قوه قضائیه به تمامی مراجع ذیربط قضایی دستور داد تا آمادگی لازم را برای همکاری و حمایت از اجرایی شدن سیاست‌های فرهنگی و اجتماعی و مقولات مرتبط با آسیب‌های اجتماعی و موضوع حجاب داشته باشند.

رئیس قوه قضائیه در همین راستا بر حمایت از نیرو‌های انتظامی و امنیتی در راستای شناسایی جریان‌های وابسته و مرتبط با سرویس‌های جاسوسی بیگانه که اهداف خاصی را در قضیه ناهنجاری‌های اجتماعی دنبال می‌کنند، تاکید کرد. رئیس دستگاه قضا با اشاره به روند مبارزه با ناهنجاری‌های اجتماعی اضافه کرد: همگان باید خود را ملزم به قانونمداری و رعایت الزامات قانونی بدانیم و مواردی نیز که در این مقوله مرتبط با قوه قضائیه و سایر دستگاه‌هاست، با تدبیر و قوت انجام خواهد گرفت.

*شرح عکس:همزمان در تهران تصاویری از حضور برخی از خانم‌ها، کم حجاب در مراسم احیای شب نوزدهم منتشر شده است. مثل این عکس که عکاس خبرگزاری فرانسه از امامزاده صالح تهران آن را گرفته است. جایی که سخنران آن سید ابراهیم رئیسی بوده است .

تاکید وزیر کشور بر رعایت حجاب به عنوان قانون
احمد وحیدی وزیر کشور در ارتباط زنده تصویری با استانداران سراسر کشور خطاب به آنان افزود: رعایت حجاب به عنوان قانون باید مدنظر همگان قرار گیرد. او با اشاره به اینکه به استناد قانون کشف حجاب جرم محسوب می‌شود، تأکید کرد: انتظار می‌رود توجه کامل به هنجارهای اجتماعی و رعایت حقوق عمومی با پوشش‌های مناسب در جامعه شده تا به سلامت جامعه کمک شود.

وزیر کشور تصریح کرد: دستگاه‌های متولی امر عفاف و حجاب مکلف به اجرای قانون در این زمینه هستند و تکالیف قانونی خود را با استفاده از ساز و کارهای مشروع و قانونی با رعایت حرمت و کرامت انسانی اجرا و با هنجارشکنان هم برخورد می‌شود. وحیدی افزود: حجاب حفظ ارزش‌ها و صیانت از حریم خانواده و تقویت سلامت روانی جامعه و تأمین آرامش شهروندان است و انتظار می‌رود در اجرای قانون مردم با دستگاه‌های متولی امر عفاف و حجاب همکاری کنند. (خبرگزاری صداوسیما)

عارف: مقابله با سبک زندگی بخشی از جامعه یعنی تشدید فضای دوقطبی
محمدرضا عارف در جلسه دیدار نوروزی خود گفت: باید بپذیریم که نسل جدید سبک زندگی متفاوتی را انتخاب کرده است و مقابله با این نسل و خط و نشان کشیدن برای آنها مطمئنا منجر به تعمیق شکاف‌ها می‌شود.عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: در شرایط بد معیشتی مردم که این شرایط سخت به دلیل ناکارآمدی حاکمیت یکدست است،مقابله با سبک زندگی بخشی از اقشار جامعه و استفاده از قوه قهریه نتیجه‌ای جز تشدید فضای دوقطبی در جامعه ندارد.

عارف با اشاره به تجربیات شکست خورده درخصوص موضوع حجاب، گفت: حوادث تلخ سال گذشته باید تجربه‌ای برای همه به‌ویژه مسئولان و نهادهای ذیربط باشد که با قوه قهریه با موضوع حجاب برخورد نکنند که اینگونه برخوردها نتیجه عکس خواهد داد.وی با بیان اینکه مردم ایران حق بسیار بزرگی بر گردن همه مسئولان دارند، تاکید کرد: همین مردمی که مسئولان را به عرش می‌برند در صورت رویگردانی می‌توانند مسئولان را از عرش به فرش بکشانند.

روایت زیباکلام از مناظره با حسین الله کرم بر سر حجاب
صادق زیباکلام در صفحه خود نوشت: همه حرف من دیشب (شامگاه یکشنبه) در مناظره حجاب کلاب‌هاوس با حسین الله‌کرم این بود که هیچ‌ یک از علما، فقها و مراجع در گذشته، از مرحوم آشیخ عبدالکریم حائری موسس مدرسه فیضیه در زمان رضاشاه نزدیک به یکصد سال پیش تا مرحوم‌ آیات آسید ابوالحسن اصفهانی،

بروجردی،حکیم،خویی،شاهرودی،گلپایگانى،نجفی مرعشی،خوانساری،شریعتمداری، بهجت، تا برسیم به امروز و آیت الله سیستانی در عصر ما نگفته‌اند که رعایت حجاب در جامعه توسط حکومت‌ها اجباری است و اگر خانمی بدون حجاب بیرون بیاید می‌بایستی مجازات شود. به‌علاوه بجز افغانستان طالبان، در هیچ‌یک از ۵۲کشور اسلامی دیگر از جمله در مناطق شیعه‌نشین عراق همچون کربلا و نجف، حجاب اجباری وجود ندارد.

نماینده مجلس: قالیباف، «اجازه نداد» طرح حجاب به رای گذاشته شود
حسین جلالی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در واکنش به برخی ادعاها درباره اقدام قالیباف مبنی بر اینکه از ورود طرح حجاب به صحن جلوگیری کرد، گفت: حقیقت این است که قالیباف نمی‌خواهد هزینه بدهد و می‌گوید چرا ما هزینه بدهیم، قوه قضائیه و دولت هزینه بدهند. قالیباف می‌خواهد از جوی بپرد اما پایش خیس نشود.

او افزود: قالیباف می‌خواهد بگوید که مانع طرح حجاب و عفاف نیست اما اگر مانع نیست چرا وقتی گزارش خوانده شد اجازه نداد طرح به رأی گذاشته شود؟ بنابراین قالیباف اجازه داد گزارش خوانده شود اما اجازه نداد طرح به رأی گذاشته شود و گفت طرح حجاب را تبدیل به لایحه کنید یعنی می‌خواهد توپ را در میدان دولت یا قوه قضائیه بیاندازد. نکته مهم اینجاست که اگر طرح حجاب تبدیل به لایحه شود باز هم مجلس باید رأی بدهد که باز همان می‌شود.

جلالی در ادامه تصریح کرد: اما چرا قالیباف اجازه نداد طرح حجاب در صحن به رأی گذاشته شود؟ از موقعیت اجتماعی او کم می‌شود؟ یا اینکه فکر می‌کند اگر این طرح را به رأی بگذارد مردم دفعه بعد به او رأی نمی‌دهند؟ در هر صورت قالیباف برای حفظ موقعیت اجتماعی خود اجازه نداد طرح حجاب به رأی گذاشته شود.عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در پایان درباره ضرورت طرح حجاب خاطرنشان کرد: حجاب حکم خدا است، اگر حکم خدا و اسلام است نباید بر روی زمین بماند. حکم خدا بالاتر از همه است و باید اجرا شود هر چه زودتر بهتر. (مُنیبان)

بازداشت فرد توهین‌کننده به آمر به معروف در یاسوج
روز پنجشنبه در پی تذکر خانم آمر به معروف به خانم بدحجاب در یکی از فروشگاه‌های یاسوج، همسر این خانم اقدام به استفاده از اسپری افشانه فلفلی برعلیه آمرین به معروف می‌کند.با اطلاع دادستانی مرکز استان از این اتفاق و در راستای قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر، دستور شناسایی و بازداشت متهم صادر شد. سید علی ملک حسینی اظهار داشت: فرد خاطی پس از جمع‌آوری ادله و تطبیق با فیلم دوربین مداربسته و صدور قرار قانونی روانه زندان شد.

پلمب ۳ کافی‌شاپ و سفره خانه در اراک
رئیس اداره نظارت بر اماکن عمومی فرماندهی انتظامی استان مرکزی با اشاره به بازدید از تعدادی از واحد‌های صنفی مختلف در این طرح افزود: ۳ کافی‌شاپ و سفره خانه در شهرستان اراک، به دلیل عدم رعایت ضوابط و مقررات قانونی از سوی متصدیان آنان، به دستور مقام قضایی، در این طرح نظارتی پلمب شد. (صداوسیما)

آخرین تحولاتکاربران ویژه - سیاسیرا اینجا بخوانید.