روزنامه هفت صبح، سیدمحمدرضا دادگستر | از اواخر تابستان ۹۹ و با جدی ‌شدن ورود چری به بازار خودروی ایالات متحده، مدیران‌خودرو پروژه حذف لوگوی این شرکت از خانواده تیگو و آریزو را شروع کرد. چری از آن موقع تا الان ترجیح داده ‌ مثل فرانسوی‌ها با اولین نشانه‌هایی از تهدید تحریم قید بازار ایران را نزند‌ اما در عین حال خودش مستقیماً فعالیت نکند و مثل دانگ‌فنگ به صورت غیرمستقیم و تحت برندهای دیگری، نیازهای بازار خودروی ایران را تامین کند.

آخرین پرده این نمایش هم برند فونیکس است که اخیراً توسط مدیران خودرو رونمایی شده و قرار است که دو کراس‌اوور تیگو ۷ پرو و تیگو ۸ پرو و سدان آریزو ۶ پرو با آن وارد بازار شوند.رونمایی از برند فونیکس می‌تواند این معنا را هم در پی داشته باشد که مدیران خودرو می‌خواهد کماکان تولید محصولات قدیمی‌اش با برند ام‌وی‌‎ام ادامه‌دار باشد.

این یعنی قرار نیست با ورود تیگو ۷ پرو و آریزو ۶ پرو با تیگو ۷ و آریزو ۶ خداحافظی کنیم. حتی اگر خریداران چری مشکلی با پرداخت رقم‌های بیش از یک و نیم میلیارد نداشته باشند، ممکن است خانواده اکسید به‌عنوان خودروهای پرمیوم چری نیز وارد کشور شوند که مستقیماً با خودروهای کره‌ای صفر بازار رقابت خواهند داشت.

از بین خودروهایی که قرار است با برند فونیکس ببینیم، دو کراس‌اوور تیگو ۷ پرو و تیگو ۸ پرو را در رویدادهای گذشته مدیران خودرو دیده بودیم اما آریزو ۶ پرو تازگی داشت. سدانی با ظاهر اسپرت‌تر نسبت به چری آریزو ۶ فعلی که قرار است در سال ۱۴۰۱ وارد بازار شود. نکته جالب آن است که کرمان موتوری‌ها هم اعلام کردند که سدان پرچمدارشان یعنی جک J7 هم قرار است در همین سال روی خط تولید بیاید و بهمنی‌ها هم سخت در تلاش‌اند تا سدان رسپکت در سال ۱۴۰۱ به دست خریداران برسد.

با این حساب، در سال ۱۴۰۱ شاهد متنوع‌تر شدن بازار سدان‌های چینی و ورود نسخه‌های نیمه لوکسی هستیم که قیمت‌شان به یک میلیارد تومان هم ممکن است برسد. با توجه به اینکه سه سال از پایان مونتاژ هیوندای اکسنت و دو سال از پایان مونتاژ کیا سراتو و مزدا ۳ نیو می‌گذرد، کم‌کم خریداران باید خود را با خرید این دو گزینه وفق دهند.

چری آریزو ۶ پرو یا آنطور که در ایران باید آن را صدا بزنیم، فونیکس آریزو ۶ پرو در بازار چین با سه پیشرانه ۱٫۵ لیتری تنفس طبیعی، ۱٫۶ لیتری تنفس طبیعی و ۱٫۵ لیتری توربو به فروش می‌رسد که محتمل‌ترین گزینه برای ایران همان پیشرانه ۱٫۵ لیتری توربو با ۱۵۶ اسب بخار نیرو و ۲۳۰ نیوتن‌متر گشتاور است که پیش‌تر آن را زیر کاپوت آریزو ۶ دیده بودیم.

مدیران خودرو بیش از آنکه تغییر پیشرانه مد نظرش باشد، روی فرم کابین (با صفحه نمایشگر بزرگ و پنل کیلومترشمار دیجیتال) و ظاهر متفاوت آریزو ۶ پرو با گرافیک‌ چراغ‌های زیبایش حساب باز کرده است. با این حال این را هم نباید از یاد برد که نسخه پرو تنها یک فیس‌لیفت است و جک J7 و بهمن رسپکت شانس بیشتری در بازاریابی خواهند داشت.

برای پیگیری اخبارکاربران ویژه - دانش و فناوریاینجا کلیک کنید.