روزنامه هفت صبح، گروه بازار| ‌هزینه‌ خرید لوازم آرایشی و بهداشتی در کنار استفاده از خدمات زیبایی بیشتر از آنچه تصور می‌کنید خرج روی دست خانم‌ها می‌گذارد. بخشی از این هزینه‌ها مربوط به آرایشگاه‌ها و سالن‌های زیبایی است. مثلا خدمات مربوط به مو در یک آرایشگاه زنانه در طول یک‌سال و به طور متوسط ممکن است ۱۲ تا ۱۵میلیون تومان خرج روی دست افراد بگذارد و خرید وسایلی مانند شامپو و نرم‌کننده و … که مربوط به بهداشت شخصی هستند هم در طول سال معمولا پنج میلیون تومان پول می‌خواهد.

البته این رقم‌ها مربوط به وقتی است که آنها نخواهند از محصولات لوکس استفاده کنند یا پایشان را در سالن‌های معروف آرایش بگذارند. به‌طور متوسط رسیدگی به موی سر در سال حدود ۲۰میلیون تومان از درآمد افراد را می‌بلعد. هزینه‌های مربوط به پوست صورت و آرایش هم در سال حوالی ۱۰میلیون تومان هستند. در این یک مورد خاص برای صورت اغلب در طول سال حدود دو میلیون تومان پول در آرایشگاه‌ها صرف می‌شود. هزینه تزریق بوتاکس دو بار در سال دو میلیون تومان می‌شود و خرید ضدآفتاب و آبرسان و کرم دورچشم، پنج تا شش میلیون تومان خواهد بود.

هزینه‌های لوازم آرایش هم خیلی بستگی به مارک موردنظر افراد دارد اما در سال سه تا چهار میلیون تومان خواهد بود. در مورد زیبایی دست و پا و ناخن‌ها بالاترین هزینه مربوط به کاشت ناخن و ژلیش و… است که به‌طور متوسط شش میلیون تومان خواهد بود. مجموع این هزینه‌ها در صورتی که کسی سراغ برندهای غیر ایرانی و آرایشگاه‌های مشهور نرود، در طول یک‌سال ۳۵ میلیون تومان می‌شود. اما اگر کسی بخواهد خدمات بهتری بگیرد، هزینه‌هایش ۴۰ تا ۵۰میلیون تومان خواهد بود.

‌آرایش مو؛ به طور متوسط ۲۰ میلیون
خدمات مو در آرایشگاه یکی از گرا‌ن‌ترین خدمات به حساب می‌آیند. مثلا هزینه کوتاهی موی زنان حداقل ۲۰۰ هزار تومان است و اگر کسی پایش را داخل یکی از آرایشگاه‌های اسم و رسم‌دار بگذارد، باید دست‌کم ۶۰۰ هزار تومان بابت مرتب کردن موها هزینه کند. معمولا افراد سالی دو بار برای کوتاهی مو به سالن‌های آرایش سر می‌زنند. هزینه انواع رنگ برای مو هم بالاست. اگر مسئله فقط زدن یک رنگ ساده باشد، معمولا بین ۶۰۰ هزار تومان تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان خرج برمی‌دارد.

اما هایلایت مو یا بالیاژ هزینه‌های بالاتری دارند. اگر اندازه مو خیلی کوتاه باشد، باید روی دو میلیون تومان حساب کنید. هزینه در سالن‌های مشهور با قد موی بلند ممکن است تا ۱۷میلیون تومان هم بالا برود. البته معمولا افراد برای چنین کاری سالی یک بار بیشتر مراجعه نمی‌کنند. از آنجایی که موی صاف ترند این روزهاست، به آرایش مو کراتین و بوتاکس و…

هم اضافه شده است که معمولا هر شش ماه نیاز به تکرار دارند. هزینه این دست اقدامات که باعث صافی یا ترمیم موی ناسالم می‌شوند، از دو میلیون تومان تا ۱۰ میلیون تومان است. مثلا یک آرایشگاه در مرکز تهران برای موی بالای شانه حدود سه میلیون تومان برای کار صافی هزینه می‌تراشد. کسی که بخواهد در آرایشگاه براشینگ انجام بدهد باید حدود ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان خرج کند.

هزینه‌های نگهداری مو شامل موارد متفاوتی هستند. شامپو سر معمولا یک ماه تا یک ماه و نیم دوام می‌آورد. پرفروش‌ترین شامپوهای ایرانی بین ۴۰ هزار تومان تا ۱۰۰ هزار تومان قیمت دارند. البته ممکن است برندهای خارجی که تقلبی هستند یا قاچاق وارد می‌شوند افراد را وسوسه کنند تا خریدشان را از این برندها انجام دهند. در چنین صورتی ممکن است یک شامپو ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان هم قیمت داشته باشد. قیمت نرم‌کننده ارزان‌تر است و معمولا با ۳۰ تا ۸۰ هزار تومان می‌توان از برندهایی مانند لطیفه، اوه و گلرنگ و… خرید کرد.

اما اگر برندهای خارجی مدنظر باشند، هزینه خرید به همان ۵۰۰ هزار تومان می‌رسد. البته یک نرم‌کننده معمولا تا سه ماه دوام می‌آورد. اما فقط این موارد نیست. ماسک‌های موی ایرانی ۸۰ تا ۱۰۰هزار تومان قیمت دارند. مدل‌های چینی که در بازار خیلی زیاد شده‌اند حوالی ۳۰۰ هزار تومان هستند و ماسک‌های تخصصی بین ۸۰۰ تا یک میلیون تومان فروخته می‌شوند.

اگر کسی دنبال یک ماسک موی فوق حرفه‌ای باشد ممکن است بخواهد دو تا سه میلیون تومان بابت برندی مانند کراستاس پول بدهد. معمولا یک ماسک موی بزرگ سه ماه زمان می‌برد تا تمام شود. روغن‌های مو به‌طور متوسط ۲۰۰ هزار تومان فروخته می‌شوند. البته روغنی مانند آرگان گران‌تر است و یک سرم مو از این روغن حدود ۸۰۰ تا یک میلیون تومان خرج روی دست خانم‌ها می‌گذارد. خرید سشوار یا اتوی مو هر چند سال یکبار اتفاق می‌افتد اما معمولا چنین خریدهایی یک و نیم میلیون تا سه میلیون تومان هزینه می‌برند.

به‌طور کلی هزینه‌های مربوط به آرایشگاه و آرایش مو در یک‌سال به طور متوسط ۱۸میلیون تومان تمام می‌شود. این در صورتی است که انتخاب افراد یک سالن معمولی باشد و اندازه موهایشان هم از شانه‌ها فراتر نرود. در غیر این‌صورت هزینه تا ۳۰ میلیون تومان هم بالا می‌رود. هزینه‌های خرید محصولات مربوط به سلامتی و زیبایی مو در صورتی که سراغ برندهای ایرانی بروند، دست‌کم در طول یک‌سال دو میلیون تومان خواهد بود. اما اگر محصولات خارجی مدنظر باشد، این هزینه به بیش از شش میلیون تومان در سال هم می‌رسد. اگر این موارد را جمع بزنیم با فرض اینکه یک نفر شرایط معمولی داشته باشد، در مدت ۱۲ ماه، حدود ۲۰ میلیون تومان را صرف موهای خود می‌کند.

آرایش صورت؛ به‌طور متوسط ۱۰میلیون
اگر خانمی بخواهد هر ماه ابروهای خودش را به دست آرایشگر بسپارد، باید به‌طور متوسط ۱۰۰ هزار تومان برای این کار کنار بگذارد. حداکثر قیمت برای ابرو ۲۵۰هزار تومان است. هزینه وکس صورت هم از ۱۰۰ هزار تومان تا ۱۵۰ هزار تومان است. بند انداختن کمی ارزان‌تر تمام می‌شود و هنوز هم می‌توان سالن‌هایی را پیدا کرد که با ۵۰ هزار تومان هم این کار را برای خانم‌ها انجام می‌دهند. این خدمات عموما ماهی یکبار انجام می‌شوند. این روزها شید ابرو و پشت پلک هم رواج پیدا کرده که هزینه آنها از یک میلیون تومان تا پنج میلیون تومان است. در این روش داخل ابروها، مانند تتو پر می‌شوند. این کار نیاز به ترمیم سالانه دارد.

اما بیشتر هزینه‌های مربوط به صورت به وسایل آرایشی و بهداشتی مربوط هستند. هزینه بوتاکس که یکی از معمول‌ترین روش‌ها برای پاک کردن آثار بالا رفتن سن از روی صورت است، حوالی یک میلیون تومان است و سالی دو بار انجام می‌شود. خرید ضدآفتاب را می‌توان یکی از اصلی‌ترین موارد به حساب آورد. ارزان‌ترین ضدآفتاب‌ها را آردن تولید کرده که حدودا ۷۵ هزار تومان قیمت دارند. البته همیشه برندهای گران‌تری مانند شیسیدو که ساخت ژاپن است وجود دارند که حدود پنج میلیون تومان فروخته می‌شوند.

ضدآفتاب‌های داروخانه‌ای اما خارجی مانند ایزدین و… هم تقریبا یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان فروخته می‌شوند. برندهای ایرانی تخصصی‌تر هم وجود دارند. مثلا برای خرید مای باید ۱۵۰هزار تومان هزینه کرد. ضدآفتاب پریم حوالی ۲۶۰هزار تومان است و قیمت‌ها در برند لافارر به ۴۵۰هزار تومان هم می‌رسد. ضدآفتاب معمولا هر دو تا سه ماه خریداری می‌شود. پر‌فروش‌ترین برندهای کرم دور چشم ایرانی نئودرم و درمالیفت هستند که قیمت آنها به ۱۵۰هزار تومان هم نمی‌رسد.

اما برخی که دنبال لوازم بهداشتی لوکس هستند ممکن است حاضر باشند به برند ژاپنی مانند تاچا حدود شش میلیون تومان هم پول بدهند. یک کرم دور چشم عموما شش ماه دوام می‌آورد. قیمت مرطوب‌کننده‌های ایرانی از ۱۳۰هزار تومان شروع می‌شود و در برندهایی مانند لافارر به ۳۹۰هزار تومان هم می‌رسد. اما برندهای لوکس ممکن است بالای پنج میلیون تومان هم روی دست افراد خرج بگذارند.

البته برندهای خارجی معمولی را می‌توان با هزینه کردن یک تا دو میلیون تومان هم داشت. مرطوب‌کننده‌ها و آبرسان‌ها اگر مدام مصرف شوند، دو ماه برای افراد می‌مانند. قیمت پاک‌کننده‌های آرایش ایرانی از ۱۵۰هزار تومان آغاز می‌شود. برندهایی مانند نیتروژنا که به سفارش ترکیه ساخته می‌شوند ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان قیمت دارند و محصولات تخصصی‌تر تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان هم دیده می‌شوند که اغلب آنها ساخت کشورهایی مانند فرانسه هستند.

لوازم آرایش دنیای بی‌پایانی است. قیمت کرم‌پودر حداقل این روزها به ۳۰۰ هزار تومان می‌رسد و به‌طور متوسط ۸۰۰ هزار تومان است. ریمل را به ندرت می‌توان با قیمت کمتر از ۵۰۰ هزار تومان پیدا کرد. البته این قیمت‌ها مربوط به برندهای استاندارد است. برای خرید رژ باید دست‌کم ۱۰۰ هزار تومان کنار گذاشت و رژگونه را هم با کمتر از ۲۰۰ هزار تومان نمی‌شود پیدا کرد. محصولاتی مانند کانتور و هایلایتر و سایه و… هم هستند که متوسط قیمت آنها ۶۰۰ هزار تومان است.

به‌طور کلی هزینه‌های آرایشگاه برای صورت در سال حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تمام می‌شود. برای محصولات بهداشتی به‌طور متوسط خانم‌ها سه تا سه میلیون و ۵۰۰ هزار تومان هزینه می‌کنند و اگر بوتاکس هم اضافه شود، هزینه‌ها به بالای پنج میلیون تومان در سال می‌رسد. هزینه خرید لوازش آرایش هم به‌طور متوسط و از برندهای استاندارد حدود سه میلیون تومان خواهد شد. مجموع این هزینه‌ها برای یک‌سال هشت تا ۱۰ میلیون تومان می‌شود.

زیبایی دست و پا؛ به‌طور متوسط از ۱۰میلیون
ژلیش و کاشت ناخن دست و پا یکی از پرطرفدارترین امور زیبایی است که این روزها رواج دارد. هزینه کاشت ناخن دست در یک سالن متوسط در تهران ۵۰۰ هزار تومان است. البته اغلب افراد برای ترمیم می‌روند که هزینه آن ارزان‌تر است و۴۰۰ هزار تومان محاسبه می‌شود. این هزینه با قیمت ژلیش یا همان لاکی که دوام زیادی دارد محاسبه شده است. کاشت پا و ژلیش روی آن در چنین سالنی حدودا ۳۵۰ هزار تومان تمام می‌شود.

اگر کسی بخواهد روی ناخن خودش ژلیش کند، باید بین ۱۵۰تا ۱۸۰ هزار تومان پول بدهد و اگر بخواهد روی کاور این کار را انجام دهد ممکن است ناچار شود ۳۲۰ هزار تومان هزینه کند. هزینه ناخن سه هفته یکبار یا نهایتا یک ماه یک بار است. در شهرهای دیگر ممکن است آرایشگاه‌های خانگی کاور و ژلیش دست و پا را با ۳۵۰ هزار تومان هم انجام بدهند. با این حساب یک نفر به طور متوسط در طول سال هفت میلیون تومان برای مرتب بودن ناخن‌هایش خرج می‌کند. قیمت لاک ساده هم حداقل ۱۵۰ هزار تومان است.

هزینه پدیکور عادی حدود ۲۰۰ هزار تومان و پدیکور مخصوص ۴۰۰ هزار تومان است. وضعیت برای مانیکور هم به همین منوال است. خانم‌هایی که عادت به این دو سرویس دارند، معمولا ماهی یک بار برای مانیکور و پدیکور راهی آرایشگاه‌ها می‌شوند. یکی دیگر از هزینه‌هایی که معمولا ماهانه تکرار می‌شود مربوط به خدمات لیزر موهای زائد است. هزینه لیزر در بالاترین حالت یک میلیون تومان و در کمترین حالت ۲۰۰ هزار تومان است.

البته ممکن است افراد وکس یا اپیلاسیون را ترجیح دهند که هزینه چنین خدمانی هم ماهانه حدود ۵۰۰ هزار تومان خواهد بود. لوسیون‌های بدن ایرانی معمولا ۱۵۰هزار تومان قیمت دارند. برندهای خارجی معمولی‌ هم نهایتا تا ۳۰۰ هزار تومان فروخته می‌شوند و تکلیف لوسیون‌های لوکس هم معلوم است که میلیونی هستند. معمولا خانم‌ها سالی یک یا دو بار لوسیون می‌خرند تا پوست بدنشان خشک نشود. شامپو بدن هم دنیای رنگارنگی است که برندهای ایرانی در آن از ۷۰ هزار تومان به بالا قیمت دارند.

هزینه‌های ناخن دست و پا برای یک خانم به‌طور متوسط و با فرض اینکه یک ماه یکبار به سالن آرایشی مراجعه کنند هفت میلیون تومان می‌شود. هزینه‌های پدیکور و مانیکور هم به طور متوسط چهار میلیون تومان از درآمد سالانه افراد را می‌بلعد و موهای زائد بین هفت تا ۱۲ میلیون تومان در یک‌سال هزینه به خود اختصاص می‌دهند. می‌توان مدعی شد که اگر کسی در پایتخت بخواهد به آرایشگاه و کلینیکی متوسط برود و کارهای مربوط به پوست بدن و سلامت ناخن دست و پا را انجام دهد، در سال مبلغی معادل ۲۰ میلیون تومان را بابت چنین خدماتی پرداخت می‌کند. در شرایطی که این خدمات را از جای ارزان‌تری بگیرد، این مبلغ ممکن است تا ۱۰میلیون تومان هم کاهش پیدا کند.

سایر اخبارکاربران ویژه - اقتصادیرا از اینجا دنبال کنید.