روزنامه هفت صبح، گروه بازار| ‌قیمت هر کیلو شیرینی خشک، ظرف ‌یک‌ سال گذشته با رشدی بیش از ۵۶ درصد روبه‌رو شده است. گفته می‌شود علت بالا رفتن قیمت شیرینی را باید در حذف یارانه موادی مثل آرد، روغن، تخم‌مرغ و شکر جست‌وجو کرد. در سایه این اتفاقات مرکز آمار ایران گزارش داده قیمت هر کیلو شیرینی خشک از ۵۷ هزار و ۵۰۰ تومان آغاز می‌شود و تا بیش از ۶۷ هزار و ۶۰۰ تومان می‌رسد. این در حالی است که برای خرید هر کیلو شیرینی خشک در اردیبهشت سال پیش، به‌طور متوسط باید ۳۶ هزار و ۷۰۰ تومان پرداخت می‎‌کردید.

شیرینی‌فروش‌ها امسال را با افزایش قیمت آرد و تغییر سهمیه‌بندی آن آغاز کرده بودند اما علی بهره‌مند رئیس اتادیه قنادان گفته بود این مسئله بر قیمت شیرینی تاثیر نمی‌گذارد. پس از این اظهارنظر قیمت روغن، شیر، تخم‌مرغ و باقی موارد اولیه مورد نیاز شیرینی‌پزی با هم مسابقه گذاشتند تا جایی که مجبور هستید در شیرینی‌فروشی‌های پرآوازه تهران برای خرید یک کیلو شیرینی خشک حدود ۱۲۰ هزار تومان پول بدهید.

اگر ‌دنبال خرید انواع خاصی از شیرینی باشید، ممکن است مجبور شوید برای هر کیلو تا ۳۰۰ هزار تومان پول پرداخت کنید. قیمت کیک‌ هم حداقل از ۲۰۰ هزار تومان شروع می‌شود. به این ترتیب برای برگزاری یک جشن تولد با هشت تا ۱۰ مهمان، احتمالا باید بیش از ۴۰۰ هزار تومان بدهید و یک کیک خامه‌ای یخچالی تهیه کنید. با هم قیمت انواع شیرینی در چند قنادی مشهور تهران را بررسی می‌کنیم.

‌رولت شکلاتی؛ ۱۶۱ هزار
پرطرفدارترین شیرینی‌ها در قنادی ناتلی، رولت‌ها هستند. برای خرید یک کیلو رولت شکلاتی باید کیلویی ۱۶۱ هزار تومان هزینه کنید. رولت نسکافه کمی گران‌تر بوده و ۱۹۲ هزار تومان قیمت دارد. رولت وانیل هم ۱۷۸ هزار تومان است. اگر بخواهید یک بسته شیرینی تر مخلوط از ناتلی بخرید که آنها را در بسته‌های یک کیلو و ۲۰۰ گرمی به‌فروش می‎رساند، باید ۲۰۳ هزار تومان پول بدهید. انواع تارت هم مشتری زیادی در این قنادی دارد. تارت شوکو کارامل دانه‌ای ۴۸ هزار تومان بوده و بابت هر کیلوی آن باید ۲۲۰ هزار تومان پول بدهید.

قیمت هر کیلو تارت بادام و سیب کاراملی ۲۱۱ هزار تومان است. اما تارت تمشک ارزان‌تر بوده و با ۱۷۱ هزار تومان می‌توانید یک کیلو از آن را بخرید. قیمت هر عدد از این تارت ۴۵ هزار تومان است و تقریبا هر چهارتای آن یک کیلوگرم در می‌آید. در بین شیرینی‌های خشک ناتلی، پای میوه ۲۰۵ هزار تومان فروخته می‌شود. کرامبل میوه هم کیلویی ۱۷۲ هزار تومان قیمت خورده است. کیک نارگیلی که همان کیک یزدی خودمان است در این شیرینی‌فروشی کیلویی ۱۸۳ هزار تومان قیمت دارد.

برای اینکه بتوانید یک کیلو شیرینی صدفی بخرید باید ۱۷۱ هزار تومان کارت بکشید. کوکی گردو کیلویی ۲۸۵ هزار تومان است که یکی از گران‌ترین شیرینی‌هایی است که می‌شود از این قنادی کهنه‌کار خرید. کوکی بادام و شکلات قیمت مشابهی دارد. قیمت هر کیلو شیرینی گردویی ۲۰۵ هزار تومان بوده و شیرینی لایه‌ای شکلاتی ۱۳۷ هزار تومان است و جزو ارزان‌ترین شیرینی‎های ناتلی به حساب می‌آید. اگر دنبال خرید کیک باشید، انواع ۱۳ نفره ۴۳۰ تا ۴۷۰ هزار تومان فروخته می‌شوند.

کیک یزدی؛ کیلویی ۱۳۱ هزار
گران‌ترین شیرینی موجود در قنادی شیرینی فروشی نیشکر، شیرینی نازک کره‌ای با قیمت کیلویی ۳۱۵ هزار تومان است و ارزان‌ترین گزینه شیرینی کشمشی است که کیلویی ۱۱۴ هزار تومان فروخته می‌شود. بین پرفروش‌ترین شیرینی‌های نیشکر، نام کیک یزدی در صدر قرار گرفته که کیلویی ۱۳۱ هزار تومان است. شیرینی کشمشی هم پرفروش بوده که با قیمت هر کیلو ۱۱۴ هزار تومان فروخته می‌شود. پای سیب را باید با قیمت هر کیلو ۲۱۶ هزار تومان خرید و هر کیلو نان خامه‌ای ۱۳۲ هزار تومان است.

این شیرینی فروشی هنوز از اسم‌های قدیمی استفاده می‌کند و علاقه‌ای به استفاده از معادل خارجی آنها ندارد. مثلا شیرینی پادرازی را هنوز می‌شود در نیشکر پیدا کرد که کیلویی ۲۱۶ هزار تومان قیمت آن است. یک کیلو شیرینی نازک کره‌ای ۳۱۵ هزار تومان فروخته می‌شود. این قنادی شیرینی تر مخلوط را با قیمت هر کیلو ۱۳۲ هزار تومان می‌فروشد. شیرینی اکلر هم قیمت مشابهی دارد که در دسته‌بندی شیرینی خشک می‌گنجد. اگر طرفدار شیرینی ناپلئونی هستید که در اندازه کوچک تهیه شده باشد، هر یک کیلو از آن را باید ۱۵۶ هزار تومان بخرید.

رولت مکزیکی ۱۳۲ هزار تومان بوده و با ۱۵۶ هزار تومان می‌شود یک کیلو شیرینی لطیفه خرید. البته نیشکر شیرینی‌های متفاوت‌تری هم دارد. مثلا هر کیلو چیزکیک نسکافه‌ای ۲۵۲ هزار تومان بوده و تارت توت‌فرنگی را می‌شود کیلویی ۱۹۸ هزار تومان خرید. مافین هم با قیمت کیلویی ۲۱۶ هزار تومان به‌فروش می‌رسد. یک کیک تولد شکلات و گردو چهار نفره در این قنادی ۱۸۰ هزار تومان قیمت دارد و انواع شش نفره‌اش ۲۴۰ هزار تومان فروخته می‌شود. در بین کیک‌ها نوع نوتلا گران‌تر بوده و برای خرید نوع شش نفره آن باید ۳۵۰ هزار تومان هزینه کرد.

دانمارکی؛ کیلویی ۱۲۰ هزار
ارزان‌ترین شیرینی موجود در قنادی سولدوش، کیک یزدی است که برای خرید هر کیلو از آن باید ۱۱۰ هزار تومان هزینه کرد. بین گران‌ترین‌ها با قیمت هر کیلو ۳۰۰ هزار تومان نام قرابیه و انواع کوکی به چشم می‌خورد. پرطرفدارترین شیرینی قنادی سولدوش، دانمارکی است که کیلویی ۱۲۰ هزار تومان به‌فروش می‌رسد. کیک یزدی با قیمت ۱۱۰ هزار تومان پرفروش است و شیرینی کشمشی که هر کیلوی آن ۱۴۰ هزار تومان قیمت دارد، در رتبه بعدی قرار گرفته.

پای سیب‌های سولدوش معروف است و اگر بخواهید یک کیلو از آن را بخرید باید ۱۶۰ هزار تومان هزینه کنید. اگر نان خامه‌ای هوس کرده باشید، قیمت جعبه یک کیلویی آن ۱۵۰ هزار تومان می‌‌شود. طرفداران شیرینی گردویی اگر گذرشان به یکی از شعبه‌های سولدوش بیفتد باید برای خرید این نوع شیرینی کیلویی ۱۹۰ هزار تومان هزینه کنند و شیرینی نارگیلی با همین قیمت عرضه می‌شود. مافین چه شکلاتی باشد و چه سفید، در سولدوش کیلویی ۱۶۰ هزار تومان است. یک کیلوگرم شیرینی قرابیه را باید به قیمت ۳۰۰ هزار تومان خرید. شیرینی تر مخلوط، کیلویی ۱۵۰ هزار تومان است.

قیمت شیرینی تر مصری هم همین قدر است. کوکی مخصوص سولدوش را باید با قیمت ۳۰۰ هزار تومان برای هر کیلو خریداری کرد. کوکی مویز و موز و دارک همین میزان قیمت دارند. هر کیلو کیک نوتلا ۲۶۰ هزار تومان فروخته می‌شود. در این شیرینی‌فروشی برخلاف گزینه‌های پیشین، کیک به‌صورت کیلویی وزن می‌شود. کیک‌های وانیلی و شکلاتی هم همان کیلویی ۲۶۰ هزار تومان هستند. اما اگر بخواهید کیک زانت بخرید باید بابت هر کیلوی آن ۱۸۰ هزار تومان هزینه کنید که کیک شکلاتی بدون مغز است. اگر اهل کیک دسری باشید هم هر کیلوی آن ۱۸۰ هزار تومان فروخته می‌شود.

باقلوا استانبولی؛ کیلویی ۱۸۸ هزار
ارزان‌ترین چیزی که می‌توانید از قنادی کوک بخرید، یک بسته میکس شیرینی دسری تخته‌ای است که آن را باید با ۱۴۰ هزار تومان خرید و گران‌ترین گزینه باقلوای نادرشاهی کیلویی ۳۱۸ هزار تومانی است. در شیرینی فروشی کوک، پرطرفدارترین گزینه بسته‌های ۸۰۰ گرمی باقلوا استانبولی است که ۵۰ هزار تومان قیمت دارد و در حقیقت قیمت هر کیلوی آن ۱۸۸ هزار تومان می‌شود. در این بسته‌ها ۲۵ عدد باقلوا چیده شده‌اند. نام چیز کیک مارس که هر عدد کیکش ۲۵۵ هزار تومان قیمت دارد هم در بین پرفروش‌ها قرار گرفته.

در حقیقت در این قنادی چیزی که زیاد می‌توانید پیدا کنید چیز کیک است که انواع رافائلو یا بری، با طعم مارس، شکلات فندقی و مادونا را دارد که با مارمالاد بلوبری آماده شده است. قیمت همه این گزینه‌ها همان ۲۵۵ هزار تومان است. پلاچنتا نوع دیگری از کیک است که با جو دوسر آماده شده و طعم نسکافه دارد.برای خرید یک عدد از این کیک باید ۱۸۵ هزار تومان بپردازید اما اگر طعم چری را انتخاب کنید، قیمت آن ۱۹۱ هزار تومان است. تارت تیرامیسو را می‌شود با ۱۸۲ هزار تومان خرید و کیک سیب و کرنبری ۱۷۵ هزار تومان قیمت دارد. برخی از شیرینی‌های کوک به صورت کیلویی فروخته نمی‌شوند.

مثلا قیمت میکس رولت که شامل دو عدد رولت رد ولوت، دو عدد شکلاتی و دو عدد نارگیلی می‌شود، ۷۰ هزار تومان است. یک بسته میکس شیرینی دسری تخته‌ای که حدود یک کیلو وزن دارد را باید با ۱۴۰ هزار تومان خرید. شیرینی‌های خشک این قنادی هم متفاوت از اغلب قنادی‌ها است. کوکینی لیانا، کیلویی ۲۰۳ هزار تومان بوده و کوکینی گلسا با طعم نوتلا کیلویی ۲۳۳ هزار تومان فروخته می‌شود. قیمت هر کیلو باقلوا نادرشاهی با طعم گردو و نارگیل ۳۱۳ هزار تومان است.

شیرینی خامه‌ای؛ ۱۳۰ هزار
ارزان‌ترین شیرینی که می‌شود از قنادی بی‌بی خرید، اکلر شکلاتی است که کیلویی ۱۲۰ هزار تومان قیمت دارد و گران‌ترین گزینه تارت توت‌فرنگی هشت نفره با قیمت ۲۴۵ هزار تومان است. هنوز پرطرفدارترین محصول بی‌بی کیک شکلاتی است. قیمت این کیک‌ها بر اساس سایزشان ثابت است. برای خرید کیک کوچک باید ۱۸۵ هزار تومان پول بدهید و انواع متوسط ۲۳۵ هزار تومان قیمت دارند. هر کیلو شیرینی خامه‌ای در این قنادی که طرفداران زیادی هم دارد، ۱۳۰ هزار تومان فروخته می‌شود.

اگر دنبال خرید شیرینی تر ریز و مخلوط باشید، برای هر کیلوی آن باید ۱۵۵ هزار تومان پرداخت کنید. نان خامه‌ای با قیمت ۱۳۰ هزار تومان به‌فروش می‌رسد. هر کیلو اکلر شکلاتی را می‌توان با قیمت ۱۲۰ هزار تومان خرید و البته نوع نسکافه‌ای آن هم در قنادی بی‌بی پیدا می‌شود که قیمت یکسانی دارد. شیرینی نازک ارمنی هر کیلو ۱۲۰ هزار تومان فروخته می‌شود. شیرینی زنجبیلی میوه‌ای کیلویی ۱۵۰ هزار تومان است. برای خرید رولت سیب باید ۱۲۰ هزار تومان هزینه کنید. اگر دنبال کیک پرتقالی باشید، هر کیلو از آن ۱۲۰ هزار تومان بوده و قیمت کیک سیب هم به همین میزان است.

در بین کیک‌های بی‌بی انواع نسکافه‌ای و پسته‌ای هم دیده می‌شود که قیمت‌شان مانند همان کیک شکلاتی است. کیک ردولوت پنج نفره تنها در سایز کوچک عرضه می‌شود و اگر انتخاب‌تان این گزینه باشد باید ۱۷۰ هزار تومان پول بدهید. کیک رولتی توت‌فرنگی که هر عدد از آن برای شش تا هشت نفر مناسب است، ۲۲۵ هزار تومان فروخته می‎شود. البته نوع شکلاتی آن مورد بی‌مهری واقع شده و ۱۸۵ هزار تومان قیمت دارد. بی‌بی، تارت هم کم ندارد. مثلا یک تارت تمشک با شکل قلب مناسب برای شش نفر ۲۱۰ هزار تومان فروخته می‌شود. اگر سراغ طعم‌های معمولی‌تری مثل توت فرنگی بروید قیمت آن ۱۹۰ هزار تومان است. تارت توت فرنگی بزرگ و شش نفره ۲۴۵ هزار تومان قیمت دارد.

برای پیگیری اخبارکاربران ویژه - اقتصادیاینجا کلیک کنید.