روزنامه هفت صبح| یک:‌ یکی دو روز قبل جایی بودیم که دوستان حرف از خرید ماشین می‌زدند.کسب‌وکارشان خوب بود و پول در دسترس. جالب بود که برای اولین‌بار می‌شنیدم که لحنشان در مورد اتومبیل‌های چینی از آن حالت تحقیرآمیز مرسوم گذشته فاصله گرفته بود. یکی که داشت بین خرید یک ژاپنی دست دوم خوشنام با یک چینی دست اول پرآپشن دست دست می‌کرد و دست آخر گفت که چینی را می‌خرم. چینی‌ها در صنعت اتومبیل آرام آرام خودشان را تحمیل و ثابت کرده‌اند.

فکر نکنید فقط به ایران مربوط است در بسیاری از کشورهای دیگر آسیا نیز اتومبیل‌های چینی از آن اسباب بازی‌های ارزان و کم دوام به مرز اتومبیل‌هایی شیک و پرزرق و برق و قابل اعتنا ترقی کرده‌اند. این واقعیتی است که برای عشاق ماشین در ایران که معمولا در سه سگمنت آلمانی و آمریکایی و ژاپنی دسته‌بندی می‌شوند و در یک دهه گذشته جایی را هم برای کره‌ای‌ها باز کرده بودند، هضمش سخت است.

دو: نارضایتی رئیس‌جمهور از سرعت اینترنت از جالب‌ترین خبرهای هفته گذشته بود. به قول زعما و علما خیلی خبر پارادوکسیکالی بود! به هرحال فکر کنید در شهری باشید که لوله‌های آب یخ‌زده باشد، فشار گاز کم باشد، ‌سرما در حال یکه‌تازی است و خط اینترنت هم سست و کم رمق باشد. احساستان را در چنین موقعیتی با ما در میان بگذارید. این را هم بگوییم که مسئله فشار گاز آن‌قدر برای افکار عمومی مهم بود که داستان آلودگی هوا و کندی اینترنت را بالکل فراموش کرده بودیم. به‌خصوص که برخی دوستان یک روز در میان درباره نبوغ مدیریت بحران گاز تیترهای بزرگ می‌زنند.

سه: همیشه فکر می‌کردم این کودکان کار توسط وانت بار جا‌به‌جا می‌شوند اما هفته پیش سرتقاطع سهروردی و عباس‌آباد یک پژو 206 سفید آمد و در سر تقاطع و کنار تیر چراغ راهنمایی ایستاد و فلاشر زد و در عرض پنج - شش دقیقه شش تا کودک 10 تا 12 ساله سوار ماشین شدند و رفتند. ساعت 9 و چهل و پنج دقیقه. حوزه کودکان کار آن‌قدر شکننده است و آن‌قدر می‌تواند سوءتفاهم‌زا باشد که کمتر خبرنگاری را می‌توانی پیدا کنی که رغبت به درآوردن ته و توی این باندهای هدایت‌کننده کودکان کار داشته باشد.

چهار: شعارنویسی و کیفیت شعارها روی دیوار سفارت انگلیس می‌تواند در رده‌بندی افتضاح‌ترین اتفاقات در مبلمان شهری کشور در این چند سال گذشته لحاظ شود. فقدان حس طنز(که مشکل بزرگ و غیرقابل حل طیف تندروهاست) و خراب کردن فضای شهر با کلمات بی‌خود و بی‌منطق فقط اعتماد به نفس سفرای انگلیس و فرانسه و آلمان را تقویت می‌کند. شعارنویسی ‌ روی دیوار سفارت کشور خارجی آن هم در حالی که چراغ سبز نهادهای نظارتی را هم داری که کوچک‌ترین شجاعتی لازم ندارد. حالا که آپشن شجاعت را از دست داده‌اید حداقل روی ذوق و ملاحت و ظرافت کمی کار کنید. استدعا داریم.

تازه‌ترین تحولاتکاربران ویژه - اجتماعیرا اینجا بخوانید.