روزنامه هفت صبح، ‌اکرم احمدی| مکان خاکسپاری و دفن هوشنگ ابتهاج شاعر بزرگ ایران در باغ تاریخی محتشم رشت آماده تشییع پیکر اوست، اما بعد از ۱۲‌روز که از درگذشت سایه می‌گذرد، هنوز وضعیت انتقال پیکر این شاعر پرآوازه از آلمان مشخص نشده است. هوشنگ ابتهاج شاعر و پژوهشگر بامداد ۱۹‌مرداد ماه در ۹۴‌سالگی در شهر کلن آلمان درگذشت. براساس اعلام یلدا ابتهاج، دختر ارشد سایه، قرار بود روز چهارشنبه ۲۶‌مرداد ماه پیکر این شاعر از آلمان به تهران انتقال یابد و روز پنجشنبه ۲۷‌مرداد ماه پس از تشییع در خانه ارغوان- خانه ابتهاج- برای خاکسپاری به شهر زادگاهش یعنی رشت انتقال داده شود.

اما صبح روز چهارشنبه یلدا ابتهاج در صفحه اینستاگرامش اعلام کرد به دلیل پاره‌ای از مشکلات در آلمان، انتقال پدرش به ایران به تعویق افتاده است. عدم انتقال پیکر سایه به ایران با حواشی زیادی همراه شد. بعضی از خبرگزاری‌ها از اختلاف بین فرزندان سایه نوشتند و حتی در فضای مجازی هم مطرح شد که یکی از فرزندان او خواهان کالبدشکافی پدرش شده است. خانه موسیقی در خبری اعلام کرده است به دلیل شکایت یکی از فرزندان هوشنگ ابتهاج به دستگاه قضایی آلمان، دادستانی این کشور از انتقال پیکر او به ایران ممانعت کرده و قرار است دادگاه رسیدگی به شکایت فرزند سایه روز دوشنبه- امروز- برگزار شود.

با اینکه نام این فرزند ابتهاج در هیچ خبرگزاری ذکر نشده، اما پستی که یلدا ابتهاج روز گذشته در صفحه اینستاگرامش منتشر کرد، نشان می‌دهد خواهر او به‌نام آسیا با تصمیم دو برادر و خواهر بزرگش مخالف است و می‌خواهد پیکر پدرش در آلمان و کنار مزار مادرش به خاک سپرده شود. یلدا ابتهاج فرزند ارشد خانواده ابتهاج با انتشار پستی اعلام کرده بی‌حرمتی به ساحت پدرش حتی اگر از طرف نزدیکان او باشد، بخشودنی نیست.

او در این پست نوشته: «متاسفانه شاهد خامی‌هایی بودیم که بازگشت پیکر او را به وطن تا به امروز به تاخیر انداخته. بی‌حرمتی به ساحت او و پیکر او که در هر آیین و مرامی ناپسند است، بخشودنی نیست، از جانب هر کسی، حتی نزدیکان او، بی‌حرمتی به مردم ایران است. با اقداماتی که اینجا در آلمان، من و برادرانم (کیوان و کاوه) انجام داده‌ایم، امید داریم تا در روزهای آینده بتوانیم او را در آخرین سفرش در بازگشت به زادگاهش بین مردمی که دوستشان داشت و برای آنان سرود، همراهی کنیم.» یلدا ابتهاج در این پست هیچ نامی از خواهرش نیاورده، خواهر کوچکتر به‌نام آسیا که فعلا با شکایت به دادستانی آلمان مانع انتقال پیکر پدرش به ایران شده است.

‌ اختلاف دو خواهر سر محل دفن پدر
یلدا ابتهاج دختر بزرگ هوشنگ ابتهاج متولد سال ۱۳۳۸ است و دو سال از خواهرش آسیا بزرگتر است. او فارغ‌التحصیل موسیقی از دانشگاه هنرهای زیباست. یلدا ۲۵ مهرماه ۱۳۶۳ از ایران به آلمان مهاجرت کرد و تا روز مرگ پدرش همیشه همراه او بود. یلدا یکی از اعضای انجمن فرهنگی دیوان در شهر کلن آلمان است و هر از چندگاهی نیز نمایش‌های برگزیده ایران را در این شهر به روی صحنه می‌برد. همچنین در سال‌های گذشته مطالب زیادی به قلم او در مجله‌های سمرقند و بخارا چاپ شده است. اما از خواهر کوچکتر یلدا که آسیا نام دارد، اطلاعات زیادی در دسترس نیست. حتی در صفحه اینستاگرام یلدا ابتهاج هیچ عکس مشترکی با خواهرش آسیا دیده نمی‌شود.

آسیا ابتهاج متولد ۱۳۴۰ است و همراه خانواده در همان سال‌های ابتدایی دهه شصت به آلمان مهاجرت کرده است.منابع غیر‌رسمی می‌گویند او بعد از مخالفت وزارت ارشاد با تشییع پدرش در خانه ارغوان با انتقال پدرش به ایران مخالفت کرده و اعلام کرده وقتی قرار نیست به وصیت پدرش عمل شود چرا او را به ایران ببرند و بهتر است در شهر کلن و در کنار مزار مادرش به خاک سپرده شود. آلما مایکیال همسر هوشنگ ابتهاج اسفند‌ماه سال گذشته فوت کرد.

یلدا ابتهاج که بیشتر به پدر نزدیک بود و حتی صفحه‌های مجازی پدرش در اینستاگرام و توئیتر را مدیریت می‌کرد و همیشه برای کارهای حقوقی و چاپ کتاب‌های او به ایران می‌آمد، می‌خواهد به وصیت پدرش عمل کند و او را در وطنش به خاک بسپارد. ابتهاج در اینستاگرام و توئیتر همیشه از علاقه پدرش به ایران می‌نوشت.او سال ۹۳ در بزرگداشتی که مجله بخارا برای هوشنگ ابتهاج برگزار کرده بود، از وفاداری پدرش به ایران سخن گفت: «سایه در خانه ما برای من مظهر عشق بوده، مظهر وفاداری بوده. پدر من وفادارترین فردی است که من در جمع موسیقیدانان و شاعران دیده‎ام و او این وفاداری را حفظ کرده است.»

آخرین تحولاتکاربران ویژه - اجتماعیرا اینجا بخوانید.