هفت صبح| هوا کم‌کم دارد گرم می‌شود؛ البته وقتی از گرما می‌نویسم خب ناگزیر یاد گرمای آبادان و خوزستان می‌افتم؛ وقتی می‌گوییم گرمای هوا در تهران یا مثلا مشهد یا شیراز؛ برای خوزستانی‌ها این یک شوخی بیش نیست. تیر یا مرداد خرماپزون نرفته‌اید آبادان تا ببینید 60 درجه گرما یعنی چی؟! من خودم به شخصه، آفتاب و گرمای بالای 60درجه را هم تجربه کرده‌ام. ‌

 

خب امسال هم انتظار می‌رود تابستان‌ دمای هوا بالاتر از حد متوسط ​​باشد که همین نه‌تنها باعث ناراحتی می‌شود، بلکه می‌تواند منجر به خستگی ناشی از گرما و گرمازدگی ‌‌شود.در اینجا چند توصیه از سازمان بهداشت جهانی برای جلوگیری از بیماری‌های مرتبط با گرما و خنک ماندن در طول تابستان ارائه شده‌‌:


اینکه از گرم‌ترین ساعات روز دوری کنید؛ در گرم‌ترین ساعات روز از آفتاب دور بمانید. اگر مجبورید ظهر بیرون بروید، از فعالیت‌های بدنی شدید خودداری کنید و به دنبال سایه باشید؛ جایی که دمای درک شده پایین‌تر است. در صورت امکان، دو تا سه ساعت در روز را در یک مکان خنک بگذرانید و فراموش نکنید که هشدارهای رسمی موج گرما را در منطقه خود دنبال کنید. خانه‌تان را خنک نگه دارید.


در طول روز پنجره‌ها را با پرده و کرکره ببندید و بعد از تاریکی هوا، وقتی دمای بیرون از داخل خنک‌تر است، آنها را باز کنید. دمای دستگاه تهویه مطبوع خود را روی 25 درجه سانتیگراد ‌تنظیم کنید و یک پنکه روشن کنید تا اتاق خنک‌تر به نظر برسد. ‌
آب کافی بنوشید و لباس مناسب مثلا نخی و نازک بپوشید.


آب فراوان، حدود یک لیوان در ساعت، بنوشید و دوش آب خنک یا ولرم بگیرید. اگر این امکانپذیر نیست، پوست خود را با لیف حمام مرطوب کنید یا از اسپری آب استفاده کنید. لباس‌های سبک و گشاد بپوشید. هنگام بیرون رفتن، از کلاه لبه پهن، عینک آفتابی و کرم ضد آفتاب استفاده کنید. از آسیب‌پذیرترین افراد محافظت کنید.


این یکی خیلی مهم است؛ هرگز کودکان یا حیوانات خانگی را داخل ماشین پارک شده رها نکنید، زیرا دمای داخل می‌تواند به سرعت به سطوح خطرناکی افزایش یابد. از یک پارچه نازک و مرطوب برای پوشاندن کالسکه نوزادان استفاده کنید و از پارچه‌های خشک که گرمای داخل را افزایش می‌دهند، خودداری کنید. مراقب‌ افراد ۶۵ سال به بالا و همچنین افراد دارای معلولیت یا افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی، ریوی یا کلیوی باشید. افرادی که تنها زندگی می‌کنند نیز در معرض خطر هستند.