کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۹۴۵۷۹
تاریخ خبر:

نبوغ ایرانی، قربانی فقر مدیریت داخلی| فریس رضوانی؛ از مهاجرت تا تأسیس برند شخصی

نبوغ ایرانی، قربانی فقر مدیریت داخلی| فریس رضوانی؛ از مهاجرت تا تأسیس برند شخصی

رضوانی نایت؛ نبوغ ایرانی، فرصت سوخته در صنعت خودروی ایران

هفت صبح| فریس (فردیس) رضوانی، طراح نابغه‌‌ ایرانی، خودرویی ساخت که جهان را شگفت‌زده کرد؛ اما در وطنش، استعدادهایی چون او زیر آوار بی‌تدبیری و انحصار دفن می‌شوند.

رضوانی (1)

نبوغی برخاسته از خاک جنگ

در دنیایی که لوکس‌گرایی با امنیت در تضاد است، یک ایرانی با نامی پرطنین در جهان خودرو، مرز این دو را در‌هم شکسته: فریس رضوانی. مردی که با برند «رضوانی موتورز»، خودرو را از یک ابزار حمل‌ونقل، به سنگر بقا تبدیل کرد. آخرین محصول او، «رضوانی نایت»؛ یک شاسی‌بلند زره‌پوش با قلبی ایتالیایی و روحی آمریکایی، باز هم توجه رسانه‌های جهانی را به نبوغ طراحان ایرانی جلب کرده است.

 

 ‌ از مهاجرت تا تأسیس برند شخصی

فریس رضوانی در دل سال‌های پرالتهاب جنگ ایران و عراق متولد شد. کودکی‌اش با سایه جنگ رقم خورد اما آنچه از آن دوران با خود به غرب برد، نه زخم که اشتیاقی عمیق به ساختن سپرهایی برای زندگی بود. مهاجرت به آمریکا و تحصیل در طراحی صنعتی، او را به کمپانی‌هایی چون فراری و استون‌مارتین رساند اما بلندپروازی‌اش او را محدود نکرد.

رضوانی (2)

رضوانی نایت؛ کابوس زره‌پوش آخرالزمان

در سال ۲۰۱۴ برند شخصی خود را در کالیفرنیا پایه‌گذاری کرد: Rezvani Motors. اولین محصولش «Beast» نام داشت؛ رودستری تهاجمی اما آغازگر یک مسیر طوفانی بود. شهرت جهانی رضوانی زمانی تثبیت شد که «Rezvani Tank» را معرفی کرد؛ خودرویی که چیزی بین خودرو، زره‌پوش نظامی و وسیله‌ای برای بقا بود.

 

اما «رضوانی نایت»، اوج این مسیر است؛ خودرویی که جسارت طراحی، هیجان فنی و منطق بقا را در قالب یک شاسی‌بلند لوکس و خشن گرد هم آورده. این خودرو بر اساس لامبورگینی اوروس ساخته شده اما از نظر شخصیتی فرسنگ‌ها با آن فاصله دارد. طراحی بدنه به گونه‌ای است که گویی از دل فیلم‌های دیستوپیایی بیرون آمده؛ رنگ خاکستری تفنگی، خطوط زاویه‌دار و چراغ‌های باریکِ تهدیدآمیز، آن را به تانکی بدل کرده‌اند که برای میدان جنگ شهری آماده است.

 

 ‌عملکردی فراتر از انتظار، تجهیزاتی برای بقا

نایت از یک موتور ۴ لیتری V8 توئین‌توربو سود می‌برد که توسط تیم رضوانی تقویت شده و به ۸۰۰ اسب بخار قدرت می‌رسد. شتاب صفر تا 100 در ۳ ثانیه، آن را هم‌تراز با سوپراسپرت‌های طراز اول دنیا قرار می‌دهد. اما نقطه اوج، «پکیج شوالیه تاریکی» است که این خودرو را به یک سنگر متحرک بدل می‌کند.

 

این پکیج شامل شیشه‌ها و بدنه ضدگلوله، سیستم حفاظت زیرین در برابر مین و انفجار، لاستیک‌های ران‌فلت نظامی، سپر فولادی، سیستم دید در شب، آژیرهای هشدار، ماسک‌های گاز، اسپری فلفل و سیستم اینترکام داخلی است. درون کابین حس و حال یک پناهگاه فوق پیشرفته را تجربه می‌کنید؛ جایی که تکنولوژی و بقا دست در دست هم می‌دهند.

 

ستارگان هالیوود، مشتری خودروهای رضوانی

از هالیوود تا واحدهای امنیتی، مشتریان رضوانی از نخبگان قدرت، ثروت و ماجراجویی‌اند. چهره‌هایی چون کریس براون، جیمی فاکس، جو روگن و برخی نیروهای ویژه از مشتریان برند او هستند. اما پرسش مهم‌تر این است: چرا ایران، زادگاه فریس رضوانی، هیچگاه نتوانست بستر فعالیت چنین نبوغی باشد؟

 

نخبگان جهانی، فراموش‌شدگان وطنی

نخبگان ایرانی زیادی در دنیا درخشیده‌اند؛ از صنعت خودرو گرفته تا پزشکی، تکنولوژی، هنر و فضا. اما آنچه ما در داخل داریم، نه بهره‌مندی از نخبگان‌ که مدیریت فشل، سیاست‌زدگی و ترجیح واسطه‌گری به نوآوری است. رضوانی اگر در ایران می‌ماند، شاید امروز پشت میزهای ادارات، درگیر کاغذبازی بود یا نهایتا یکی از ده‌ها استعداد خاموشی که با وعده‌ها دفن می‌شوند.

 

 ‌صنعت خودروی ایران، گروگان بی‌کفایتی و واردات تحمیلی

وضعیت امروز صنعت خودروی ایران، تقابلی تلخ است. ما که وارث مهندسان خلاق هستیم، برای تأمین نیاز بازار به سراغ مدیران و محصولات کشورهایی می‌رویم که خود، مانع ورود آزاد خودروهای جهانی به ایران هستند؛ چین، کشوری که در بسیاری از موارد از صادرات فناوری خود به ایران خودداری می‌کند‌ اما ما به اجبار از آنها خودرو می‌خریم.

 

چینی‌ها با زرنگی، بازار خودروی ایران را به زمین بازی انحصاری خود تبدیل کرده‌اند، آن هم با کیفیتی که در بازارهای دیگر، اغلب حرفی برای گفتن ندارد. محصولات با کیفیت و پرفروش چین در جهان تا به امروز شاید چند مورد انگشت‌شمار بوده باشند، اما فارغ از هر کیفیتی تمام خودروهای چینی با قیمتی چند برابر قیمت جهانی آنها در بازار ایران عرضه شده است. مافیای ایرانی - چینی نه‌تنها جلوی واردات رقبای جدی را گرفته‌اند، بلکه با همکاری برخی مسئولان، دست بالا را در سیاست‌گذاری صنعت خودروی ایران دارند. نتیجه چیست؟ بازاری فقیر از نوآوری، خالی از رقابت واقعی و سرشار از انحصار.

 

 ‌رضوانی، آنچه می‌توانستیم باشیم

در چنین شرایطی، چهره‌ای مانند فریس رضوانی نمادی از آن چیزی است که می‌توانست باشیم‌ اما نیستیم. او ثابت کرد که ایرانی می‌تواند در صدر باشد، به شرط آنکه رهایش کنیم تا پرواز کند.رضوانی نایت، فقط یک SUV زرهی نیست؛ یک پیام است. پیامی برای جهانی ناآرام، برای مردمی که امنیت می‌خواهند‌ و برای نسلی که می‌داند، نجات همیشه از درون آغاز می‌شود. شاید وقت آن رسیده باشد که ما هم به جای جنگیدن با نبوغ، از آن دفاع کنیم.

 

آخرین تحولاتخودرورا اینجا بخوانید.
کدخبر: ۵۹۴۵۷۹
تاریخ خبر:
ارسال نظر
 
  • امیر علی

    عوض کردن بدنه خودرو نبوغ نمی‌خواد،
    اما خود تحقیر نبودن، شعور می‌خواد.

    • پیکان جوانان

      دوست عزیز ،مثل آقای میرسلیم حرف میزنید..
      به نظر شماها ۲۰۶ و لندکروزر فرقی با هم ندارند.

    • ناشناس

      جناب امیرعلی شماکه گنده گویی میفرماییدبف رمایید ببینیم چندمرده حلاجی

    • بی نام

      اگه نبوغ نمیخواد چرا انجام نمیدی؟؟؟؟

  • پیریان

    متاسفانه این بی کفایتی وبی لیاقتی وفساد سیستمی روز به روز حاد تر هم میشود.

    • رضا

      باشد شما خود تحقیر نباش و درخواب قله ها را فتح کن ، فقط از کوه افتادی نگران نباش ها ، چون در رختخواب هستی نترس یدفعه . قله ها را دریاب .

    • محمد

      عوض کردن بدنه خودرو نه . طراحی بدنه خودر و .
      دیمی صحبت نکن

  • شیشوانی

    سلام دوستان کسی که پدرش در بحبوحه جنگ بع نوان خلبان اف ۴ و سرباز ملت با بز دلی از کشور فرار میکنه و اسمش میزاره مهاجرت نب اید دنبال غیرت و تعصب وطن پرستی بود پس ف رار مغز کجا بود من نوه ساری قلی خانم و م شتاق دیدار ایشان از نزدیک کوچیک دوستان ب یوک شیشوانی

  • هواک

    چرا خودتونو گول میزنید؟ ایشون هم مثل پرا ید و پژو داخل که همه چی مال و تولید یه ک شور و یه کارخانه دیگست،... اون ماشینارو میگیره,البته شرکتش،,یه دستی بهش می‌کشه و تغییر ظاهری میده ،،،به نام خودش میفروش ه....الکی بزرگش نکنید،،,,اینجا بود با پر اید و پژو ،،,وانت پراید وپژو آر-دی میدا د،،،اونجا دستش به ماشینهای دیگه میرسه،،، کار قشنگی نیست. کلی مغز و زحمت آدم های دیگه و کشورهای دیگه در سالیان و حتی صد ه ا سال در اصل انجام دادن

  • على

    حماقت دولت كه مردم لايق بهترينها همه مردم مع عده خاص

  • فواد

    خدای قشنگ هنر نزد ایرانیان است و بس

    • ناشناس

      خودتان را خسته نکنید خلایق هرچه لایق

  • ابوالفتح

    کار رضوانی نبوغ نمی خواهد ولی مونتاژ خود رو رده پایین تر از ده کشور چین) البته به تر است بگویم واردات خود خودرو نه مونتاژ ،چون عملا خودرو ساز داخلی تقریبا هیچ بخش مهمی از آن را در داخل نمی سازد ، نبوغ م ی‌خواهد!!!

  • ناشناس

    بعد ما دلمون خوشه شاهبن سواریم

  • رضا

    سالهاست در مجلات یا اینترنت کارهای ایشون رو دیدم و تاجایی که بهش پرداخته شده ایشون و کارهاشون رو دنبال کردم
    شرکت ایشون ماشینهای قدیمی رو بازسازی میکنه و با طراحی جدید در بدنه و موتور میشه گفت یک ماشین کاملا متفاوت و جدبد ارائه میده
    و این واقعا عالیه
    اگر بیشتر دقت کنیم میبینیم که خیلی ها توی کشور خودمون هم همینکار رو البته در مقیاسهای بسیار کوچکتر انجام دادند و میدند
    آفای رضوانی که شرکت موفق و کارهای خوبی رو ارائه داده و میده ولی آیا ما همین الان توی مملکت خودمون رضوانی های زیادی نداریم که دائم با خودشون میگن کاش ماهم رفته بودیم؟؟
    دنبال چی هستید جناب مسئولین عزیز!!
    منتظرید تا رضوانی ها و میرزاخانی ها و انوشه انصاری ها و بسیاری از متخصصان ما برن از این مملکت ؟

  • حبیب

    یکی از هزاران چشمه جوشانی که بواسطه بی ل یاقت هایی که در راس امور مملکت تیشه به ر یشه ایران وایرانی می زنند...

  • پسر ایران

    یک تعداد محدود فقط یاد گرفتن بگن خود تحقیر این عده در مقابل فهمیدن واقعیات دارن مقاومت می کنن دوستان که نه باید بگیم دشمنان ملت و پیشرفت ایران و ایرانی را گروگان گرفتن هر اشغال چینی را دارن با اسمهای مختلف وارد میکنن و چند برابر قیمت بازارهای جهان وارد میکنن وبه مردم ایران فرو میکنن اسم خودشون را هم گذاشتن خودرو ساز التماس تفکر

  • محمد

    وقتی ازیک واقعیت صحیح به بدی دفاع می کنی د وراست ودروغ رامخلوط می کنید که ازآن بو ی سواستفاده ونه دلسوزی به مشام برسد هیچ اثری جزبدبینی نخواهدداشت.

  • ناشناس

    نبوغ ایرانی در زمینه مدیریت و تدبیر روش اصلاح مدیریت ، رهاوردی ندارد یا دغدغه نو ابغ نیست ؟!

  • فافا

    اینجا ایرانه ونخبه های که باید سرپست مرب وط به خودشون باشن نیستن و با پول ‌پارتی یه مشت بی کفایت و پیرمغز سرپستن….

  • قدرت طهماسبی

    باید صنعت خودرو ایران متحول شود ، طرق مخ تلف تغییرات بررسی و اجرا شوند ، ادغام ، شروع مونتاژ خودرو های جدید از برندهای مع تبر جهانی با خدمات پس از فروش و تامین قط عات قوی ، خصوصی سازی یا دعوت از نخبگان ع لمی دنیا یا ایرانی ، کمک از صنایع دفاع و سپاه و ارتش و ...