واقعا از خودروهای برقی استقبال شد؟
بازار وعده و وعید مسئولان در حوزه خودرو داغ است
هفت صبح| با توجه به استقبال خوب صورت گرفته از طرح فروش خودروهای برقی وارداتی، مدیر طرح خودروهای برقی وزارت صنعت، معدن و تجارت، مشوقهای در نظر گرفته شده توسط وزارت صمت برای عرضه این خودروها، نظیر برداشته شدن محدودیتهای ثبتنام، تعرفه صفر و... و البته قیمت پایینتر نسبت به خودروهای بنزینی را دلیل استقبال از خرید خودروهای برقی عنوان کرد.
به گزارش ایسنا، اولین طرح فروش یکپارچه خودروهای برقی از طریق سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی، هفته گذشته در حالی اجرایی شد که استقبال از آن بسیار خوب بود؛ بهگونهای که بالغ بر ۲۵ هزار نفر برای تنها سه مدل خودرو ثبت درخواست کرده و بیش از ۱۴۰ هزار نفر در مجموع ثبتنام کردند.
حسن کریمی سنجری، مدیر طرح خودروهای برقی وزارت صنعت، معدن و تجارت در این رابطه گفت: خودروهای برقی از منظر شورای رقابت تحت عنوان خودروهای رقابتی معرفی شدند، بنابراین تمام محدودیتهای فروش خودروهای بنزینی در مورد خودروهای برقی برداشته شد.استقبال خوبی هم که از خرید این خودروها صورت گرفت، به دلیل مشوقهایی است که وزارت صمت برای عرضه خودروهای برقی قائل شده است؛ از جمله اینکه تعرفه این خودروها به شدت پایین آمده و صفر درصد است؛ بنابراین قیمت این خودروهای برقی در مقایسه با قیمت خودروهای مشابه بنزینی، پایینتر است. ضمن اینکه، قیمتگذاری این خودروها، توسط سازمان حمایت و بر اساس شیوهای که این سازمان تعریف کرده و بر اساس جداول هزینههایی که شرکتهای عرضهکننده برای خرید و تامین خودروها تا مقصد، متحمل میشوند، قیمت محاسبه و مشخص میشود.
اما خب مدیر طرح خودروهای برقی وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره زیرساختهای این خودروها توضیح چندانی نمیدهد. مثلا نقشه راهی درباره جایگاههای شارژ که در کدام شهرها و مکانها قرار دارد نیست. در کدام جادهها جایگاه شارژ وجود دارد. فعلا که 140 هزار نفر ثبتنام کردهاند و 10 هزار نفر قرار است خودرو بگیرند.
چه تعداد خودروی برقی هم وارد شده کسی بهطور دقیق نمیداند شرکتها هم که آمارشان را لو نمیدهند. به هرحال بازار وعده و وعید در حوزه خودرو داغ است. مثلا احمد آقایی، سرپرست معاون حملونقل وزارت صمت وعده میدهد حداقل ۱۰۰ هزار دستگاه خودرو را در سال جاری وارد میکنیم!
آقایی اعلام کرد: «برای سال جاری نیز واردات حداقل ۵۰ هزار خودرو از هرکدام (۵۰ هزار خودرو برقی و ۵۰ هزار خودروی بنزینی) را در دستور کار و برنامه داریم که این عدد قابل افزایش هم است. آمارها نشان میدهد زمانی که هیچ محدودیتی برای واردات خودرو نداشتیم، بیشترین آمار واردات در سال ۱۳۹۷ و پس از برجام بود که حدود ۱۰۵ هزار خودرو در سال وارد شد. ظرفیت ما برای واردات خودرو، بدون هیچ محدودیتی در محدوده ۱۰۰ هزار دستگاه است؛ پیشبینی میشود با همین حدود تعداد، عطش بازار رفع و بازار به تعادل خواهد رسید.»
حالا اجازه دهید ما هم بگوییم بازار وعده دادن را کمی متوقف کنید شاید با برسر کار آمدن رئیسجمهور جدید وزیر صمت هم جابهجا شد و آن وقت تکلیف این وعدهها چه میشود!