کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۲۰۳۷۸
تاریخ خبر:

۶ خودروی ۲۵۰۰ سی‌سی به بالا‌ی گرانقیمت و محبوب

6 خودروی 2500 سی‌سی به بالا‌ی گرانقیمت و محبوب

روزنامه هفت صبح، ‌گروه خودرو | ماجرای ماشین‌های 2500 سی‌سی‌ از آن رویاهایی است که حالا فقط می‌توان به همان قدیمی‌ها دلخوش کرد. همان‌هایی که برای سال‌های خیلی قبل است اما همچنان با قیمت‌های میلیاردی در بازار خودرو خرید و فروش می‌شوند و مخاطبان خود را دارند. قیمت‌ها همه میلیاردی است. آپشن‌ها کامل و مجهز. یک زمانی در سال 1391 اعلام شد خودروهای با حجم موتور بالای 2500 سی‌سی، در زمره خودروهای لوکس یا خودروهایی با میزان ارزبری بالا تشخیص داده شده است.

 

بخوانید:
چه شد که واردات خودروی بالای ۲۵۰۰CC ممنوع شد؟
داستان ‌از تصادف یک خودروی پورشه در شمال تهران آغاز شد

 

یعنی ما خودروهای بالای 2500 سی‌سی را در خیابان‌ها داشتیم که جولان می‌دادند. اگرچه این ممنوعیت برای برخی نهادها وجود نداشت؛ مانند وزارت امور خارجه و سفارتخانه‌ها که به دلیل شرایط خاص با مجوز می‌توانستند از این خودروها وارد کنند و بهره ببرند. مثلا سال 95، خبر ورود یک دستگاه تویوتا لندکروزر GRX 2014 نقره‌ای با هشت سیلندر و حجم موتور 4600 سی‌سی منتشر شد که این خودرو ضد گلوله بوده و از سوی کشور ترکیه و سرکنسولگری ترکیه در تبریز به ایران وارد شده بود. به هرحال از سال 1392 به‌طور کل واردات خودروهای بالای 2500 سی‌سی به کشور ممنوع شد و این پرونده برای همان خودروهایی است که قبل از این سال به ایران آمدند و هنوز در بازار خرید و فروش می‌شوند.

تویوتا پرادو دو در/ مدل 2012 / قیمت 7 میلیارد و 100 میلیون تومان


این خودرو برای سال 2012 است و در آگهی فروش آن در یکی از سایت‌های فروش خودرو ذکر شده است؛ حجم موتور‌ 2700 سی‌سی، پیشرانه چهار سیلندر، شتاب 5/13 بر ثانیه و مصرف ترکیبی آن 4/12 لیتر در 100 کیلومتر‌‌. تویوتا پرادو دو در با ظاهری جذاب‌تر در سال 2012 وارد بازار ایران شد و به دلیل عدم وجود رقیبی در این کلاس، به فروش خوبی هم دست پیدا کرد. ولی کندی و کشش پایین موتور پرادو دو در، برای افرادی که تجربه رانندگی با پرادو 5 در را داشتند، بسیار ناخوشایند بود.

در نسل چهارم پرادو (J150)، شاهد تیپ جدیدی به‌نام TXL بودیم که به‌علت حذف اکثر تجهیزاتش، چیزی مشابه GXهای نسل سوم از آب درآمده بود. نکته جالب‌تر اینجاست که این تیپ چه در مدل دو در و چه در مدل چهار در، با نام TXL فروخته می‌شد درحالی که مدل دو در از پیشرانه‌ای 4 سیلندر نیرو می‌گرفت ولی مدل چهار در، قدرتش را مدیون پیشرانه‌ای 6 سیلندر بود. هرچند TXL ساده‌ترین تیپ پرادو دو در نسل چهارم است اما به‌دلیل واردات متفرقه آن با آپشن‌های گوناگون، ممکن است با برخی TXLها در بازار مواجه شوید که تجهیزاتی مشابه VXLهای چهار در یا حتی بیشتر از آن دارند!

 

پورشه کاین اس/ مدل 2012/ قیمت 9 میلیارد تومان


این خودرو برای سال 2012 است و در آگهی فروشش درباره مشخصاتش نوشته شده؛ حجم موتور 4800 سی‌سی،‌ پیشرانه 8 سیلندر، شتاب 9/5 ثانیه و مصرف ترکیبی 5/10 لیتر در 100 کیلومتر. پورشه در اولین تجربه شاسی‌بلندسازی‌اش دنیا را فتح کرد. پس از معرفی نسل نخست کاین در سال 2002، این محصول به سرعت تمامی رکوردهای فروش پورشه را شکست و به موفق‌ترین محصول پورشه مبدل شد. در خلال تولید این مدل‌ که تا سال 2010 ادامه داشت، هرچند تعداد محدودی در سال 2009 به کشورمان آمدند

اما عمده عرضه این پورشه در ایران به نسل دومش بازمی‌گردد؛ یعنی مدل‌های 2011 الی 2014. این آلمانی در 5 تیپ مختلف به ایران آمد؛ کاین با پیشرانه 6 سیلندر، کاین S و GTS با پیشرانه 8 سیلندر و تعداد انگشت‌شماری نیز کاین توربو و توربوS‌ که به لطف پیشرانه 8 سیلندر تویین توربو، هنوز هم می‌توان به آنها «قوی‌ترین شاسی‌بلند ایران» لقب داد. کاین نیز مانند سایر خودروهای بزرگ و سریع وارداتی، در سال 2013 با قانون منع واردات خودروهای لوکس مواجه شد.

لکسوس LS/ مدل 2008/ قیمت 5 میلیارد تومان
این خودرو برای سال 2008 است و در آگهی‌اش درباره مشخصاتش نوشته شده است؛ حجم موتور 4600 سی‌سی، پیشرانه هشت سیلندر، شتاب 7/5 و مصرف ترکیبی 1/11 لیتر در 100 کیلومتر. به‌حق که باید این خودرو را یکی از ناب‌ترین لوکس‌های بازار ایران دانست. سدان فول‌سایزی که بیش از یک دهه پیش به بازار ایران آمد اما هنوز هم جذاب و محبوب است. لکسوس LS460 هرآنچه از یک خودروی تجملی انتظار می‌رفت را برآورده می‌کرد. از برند معتبر و طراحی چشمگیر گرفته تا آپشن‌های انبوه و پیشرانه حجیم.

این خودرو در زمانی توسط ایرتویا نماینده تویوتا (مالک لکسوس) وارد ایران شد که بحث واردات خودرو با سخت‌گیری‌های امروز روبه‌رو نبود. به همین دلیل است که غیر از مدل‌های استاندارد شاهد حضور نسخه‌های VIP سفارش امارات (4 نفره) نیز بودیم. فارغ از لیست بلندبالای آپشن‌های ال‌اس 460 دو آپشن ماساژور و سیستم تنظیم ارتفاع آن، از سوی مشتریان بسیار با استقبال روبه‌رو شد. سخت بتوان از طراحی، تجهیزات و مشخصات فنی این خودرو ایرادی گرفت. بزرگ‌ترین مشکل این خودرو همان مشکل همیشگی تمام مدل‌های لکسوس است؛ یعنی هزینه سنگین تعمیر و نگهداری. البته این اواخر باید مشکلات تأمین قطعات اصلی را نیز به لیست معضلات آن اضافه کرد.

هیوندای آزرا (گرنجور)/ مدل 2009/ قیمت یک میلیارد و 600 میلیون تومان
این خودرو برای سال 2009 است و در آگهی‌اش درباره مشخصاتش نوشته شده است؛‌ حجم موتور سه هزار سی‌سی، پیشرانه 6 سیلندر، شتاب 2/8 و مصرف ترکیبی 10 لیتر در 100 کیلومتر است. در اواسط دهه 80 شمسی و در زمانی که کمری‌ گرند، بازار سدان‌های 6 سیلندرهای وارداتی را در اختیار داشت، ناگهان سروصدای یک کره‌ای تازه‌وارد بلند شد؛ خودرویی که خیلی‌ها در ابتدا تصور می‌کردند یک سوناتای جدید است!

سال 2006 نخستین سالی بود که ایرانی‌ها با نام آزرا TG آشنا شدند. ابعاد بزرگ، پیشرانه قدرتمند و تجهیزات خوب، 3 ویژگی‌ خاصی بودند که در آن سال‌ها ما ایرانی‌ها از یک هیوندای انتظارش را نداشتیم ولی آزرای نسل چهارم، با همین سه ویژگی‌اش نظر خیلی‌ها را تغییر داد. استهلاک این خودرو باعث شده تا برخی مشتریان این خودرو، قید قدرت و توانایی فنی جذاب این 6‌سیلندر را بزنند و به سراغ مدل‌های 4 سیلندری مانند کمری‌ GLX نسل ششم (XV40) بروند.

البته آزرا TG هنوز هم بازار دست‌دوم گرمی دارد به‌خصوص نسخه‌های نیوفیس آن که به‌عنوان مدل 2011 در بازار کشورمان خریدوفروش می‌شود. نکته آخر اینکه آزراهای 2009 و 2010 ارزش خرید بیشتری نسبت به آزرای 2006 تا 2008 دارد چراکه آسان موتور در تیپ‌های فول (تیپ4) این خودرو، چندین آپشن جدید قرار داده که قبلا نبود. مهم‌ترین‌ این آپشن‌ها عبارتند از: دوربین عقب با مانیتور بزرگ به همراه نویگیشن، دی‌وی‌دی پلیر و بلوتوث. همچنین مدل‌های 2009 و 10 آزرا، زه سپرها، جلوپنجره استیل، رینگ تخت و چوبکاری تیره رنگ کابین را به‌صورت استاندارد دارند.

کیا اوپیروس/ مدل 2009/ قیمت یک میلیارد و 750 میلیون تومان
این خودرو برای سال 2009 است و در آگهی فروش‌اش درباره مشخصات این خودرو نوشته شده است، حجم موتور 3800 سی‌سی، پیشرانه 6 سیلندر، شتاب 5/7 و مصرف ترکیبی 9/10 لیتر در 100 کیلومتر ‌. اپیروس پرچمدار موج دوم حضور کیا موتورز در ایران بود؛ یعنی همان سونامی سهمگینی که اطلس خودرو با یک دوجین سواری و شاسی‌بلند به راه انداخته بود. تجربه ناموفق سانگ‌یانگ چیرمن در زمینه عرضه سدان‌های سایز بزرگ،‌ کار را برای بعدی‌ها سخت می‌کرد؛

اما اپیروس حکایت دیگری داشت. این خودرو که سال 2003 رونمایی شد، با نام Amanti در کره به‌عنوان لوکس‌ترین محصول شرکت شناخته می‌شد. طراحی این خودرو بحث‌های بسیاری را به وجود آورد. برخی آن را تقلیدی از مرسدس‌بنز تلقی می‌کردند و برخی دیگر کپی‌کاری از جگوار. اوپیروس با آپشن‌هایی متعدد و البته پیشرانه غول‌آسای شش سیلندر V شکل خود خیلی زود جایش را در دل قشر متمول جامعه باز کرد. ایراد اصلی این خودرو در واقع همان مزیت اصلی آن بود چراکه انتظار می‌رفت این پیشرانه حجیم، توانایی تولید قدرت بسیار بیشتری را داشته باشد. با این حال ایمنی خوب آن از سوی سازمان IIHS آمریکا تضمین شده بود.

مرسدس بنز S500 / مدل 2014/ قیمت 14میلیارد و 900 میلیون تومان
ششمین نسل S-class اندکی قبل از تصویب ممنوعیت واردات خودروهای بالای 2500 سی‌سی، به خیابان‌های ایران قدم گذاشت و به همین دلیل در این روزها، به‌سختی می‌توان مدل 2014 این آلمانی مجلل را در شهرهای کشورمان دید. در این نسل‌ که با کد W222 شناخته می‌شود، مرسدس از همان تجهیزات نسل پنجم بهره گرفته‌ که حالا به‌روزتر و پیشرفته‌تر بود.

مهم‌ترین تغییر فنی W222 استفاده از سیستم تعلیق جدید MBC (به‌جای تعلیق ABC سابق) است؛ سیستمی که با کمک رادار و دوربین جلو می‌تواند تا حداکثر سرعت 130 کیلومتر برساعت، فاصله 15 متری جلوی خودرو را اسکن کند و در صورت تشخیص چاله یا سرعت‌گیر، میزان سفتی کمک‌ها را تغییر دهد. تعلیق MBC تنها برای مدل‌های 8 سیلندر قابل سفارش بود و در برخی نسخه‌های وارداتی نیز وجود دارد.

مرسدس W222 فقط در مدل S500 به کشورمان آمد و گران‌ترین تیپ آن First Class نام داشت که 4 نفره است و کنسول یکپارچه عقب با میزتاشو دارد. به لحاظ تنوع آپشن‌ها، خوشبختانه تمامی مدل‌های وارداتی یا «چهار کلید» هستند یا «پنج کلید». مدل‌های چهار کلید به گرمکن فرمان، هشداردهنده تغییر لاین، سنسور کمکی پارک و دوربین 360 مجهزند و مدل‌های پنج کلید نیز علاوه‌بر اینها، سیستم کمکی ماندن در لاین هم دارند.

کدخبر: ۵۲۰۳۷۸
تاریخ خبر:
ارسال نظر