کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۶۲۲۹۵
تاریخ خبر:

دلیل افزایش دوستی‌های جنسی در ایران

یک آسیب شناس با بیان اینکه ۸۰ درصد آشنایی‌ها در فضای مجازی به دوستی‌های جنسی ختم می‌شود اظهار کرد: متاسفانه تعداد قابل توجهی از نوجوانان و جوانان با هدف دوست‌یابی وارد این فضا می‌شوند.
دکتر مجید ابهری افزود: بر اساس نتایج پژوهشی که از خردادماه سال ۹۲ تا اردیبهشت سال ۹۴ از سوی یک گروه تحقیقاتی روی برخی از کاربران شبکه‌های تلگرام، واتس آپ، تانگو، وایبر و ایمو در شهرهای تهران، شیراز، اصفهان، مشهد و رشت با همکاری بنیاد علوم رفتاری انجام شد، حدود ۱۰ درصد از آشنایی‌ها و دوستی‌ها در فضای مجازی به ازدواج منجر می‌شود که طول عمر آنها هم کمتر از ۵ سال است.
وی اضافه کرد: سامانه‌های ازدواج به طور کامل و گسترده تحت نظارت سازمانهای مربوطه راه اندازی نشده است و آموزش‌های لازم به جوانان در این محور ارائه نشده است. در این شرایط هویت‌های جعلی و مشخصات دروغین زیربنای یک رابطه ناسالم عاطفی می‌شود. دروغ درباره سن، تحصیلات، محل زندگی، استفاده از عکسهای جعلی یا با روتوش زیاد برای پروفایل‌ها باعث شده که کاربران این گونه شبکه‌ها دچار ارزیابی‌های نادرست و غیر منطقی شوند.
این آسیب شناس با بیان اینکه بسیاری از این دوستی‌ها عاقبت تلخی داشته است، اظهار کرد: بیشتر شکست خوردگان این روابط دختران هستند چرا که از نظر عاطفی آسیب پذیرتر و لطیف تر هستند.
به گزارش ایسنا:ابهری اضافه کرد: تنها راه پیشگیری از نتایج شوم کاربری در این گونه شبکه‌ها آموزش به جوانان، فرهنگ‌سازی از طریق رسانه‌ها به ویژه صدا و سیماست. در کنار آن راه‌اندازی شبکه‌های ازدواج تحت نظارت و کنترل و یا شبکه‌های دوستی کنترل شده لازم است.
این آسیب‌شناس با اشاره به احتمال سرقت اطلاعات شخصی در فضای مجازی گفت: متاسفانه برخی از افراد با به کار بردن فنون هک وارد بخش خصوصی پروفایل افراد می‌شوند و عکس‌های خصوصی و مشخصات فردی آنان را سرقت می‌کنند و از آنها به عنوان وسیله‌ای برای اخاذی و باج‌گیری استفاده می‌کنند. در این شرایط باید توجه داشت که شبکه‌های مجازی آلبوم شخصی نیستند و هیچ امنیتی برای قرار دادن مسائل خصوصی در این شبکه‌ها وجود ندارد.
ابهری در پایان به دختران و پسرانی که از طریق فضای مجازی با یکدیگر آشنا شده‌اند و قصد ازدواج دارند، توصیه کرد: آنان ابتدا باید درباره طرف مقابل تحقیق کنند و به اطلاعات داده شده اکتفا نکنند. خانواده‌ها نیز در جریان ارتباط دختر و پسر قرار گیرند.

کدخبر: ۶۲۲۹۵
تاریخ خبر:
ارسال نظر
 
  • mkhan

    اینقد که ندید بدیدیم ما…. فرهنگشو اول با ید یاد بگیریم که متاسفانه صفر

  • prance

    نمی شه تا بد حس دوست داشتن را سرکوب کرد

  • soroush.sna

    فرهنگ استفاده نداریم

  • mean657

    خدا به داد این جوناي مملکت برسه انشالله

  • k.li

    متاسفانه داریم میگیم مبارزه با تهاجم فره نگی اما هر آدم عاقلی به جامعه نگاه کنه م توجه میشه توی این جنگ شکست خوردیم با کدو م برنامه به جنگ تهاجم فرهنگی رفتیم،تا حا لا از خودتون پرسیدین از پخش 24ساعته شبکه های داخلی چند ساعتش رو جونای ما نگاه می کنن،اون حتی دیگه شبکه های ماهواره هم زیا د نگاه نمیکنن،اکقر وقتشون رو توی فضای مج ازی هستند که هر سال یه برنامه جدید و جذا ب رو عرضه میکنه،واقعیت اینه که کسی که تو انایی ابراز وجود در جامعه رو نداره جذب ف ضای مجازی میشه و نداشته های خودش رو توی اونجا به داشته تبدیل میکنه،فقط هم جوانان و افراد مجرد آلوده این فضا نیستن بلکه د رصد زیادی متاهل هستن و حتی اکثرا هم میدو نن که محیط خطرناکیه ولی اینقدر مشکلات رو حی دارن که دروغهای قشنگ یه عده آدم بی وج دان رو که طعمه های جنسیشون رو توی این مح یط پیدا میکنن باور میکنن،تا حالا چندتا س مینار و همایش درباره اثرات مخرب فضای مجا زی برگزار کردین؟ چندبار اساتید دانشگاه ن شستن و راهکار دادن و انجام شده؟آقایان وا قعا بترسید از این محیط و یک فکری به حال افراد افسرده و غمزده که تعدادشون هم کم ن یست و توی این محیط شکار میشن بکنین،به ام ید روزی که اگه توی محیط مجازی میریم حداق ل با وجدان باشیم وکسی رو فریب ندیم

  • hardanian

    یکی از بهترین و قویترین ویژگی های فقه شی عه مسئله اجتهاد است. زیرا بدیهی است شرای ط و اوضاع این دور و زمانه با زمان صدر اس لام بسیار متفاوت می باشد. و اگر بخواهیم برمبنای امور دینی مملکت را بچرخانیم و ام ور عرفی را در بستر دین و مذهب قرار دهیم هیچ چاره و گریزی جز اجتهاد در فروع دین و بعبارتی بروزآوری آنها نیست. متاسفانه و بدلایل متعدد آنقدر تفاوت رفتار ما ایرانی ان در درون و بیرون از خانه زیاد و حتی مت ناقض است که در گستره تاریخ آبا و اجدادما ن محیط خانه را به اندرونی و بیرونی تقسیم بندی کردند. تحت عنوان تقیه و پنهان کاری بقدری رفتار مردم در بیرون از منزل و در محیط رسمی با آنچه در درون منزل انجام مید ادند متفاوت و حتی متضاد بود. که حتی مستش رقین و جهانگردان در کتب و خاطراتشان به آ ن اشاره میکردند. در حال حاضر هم با این ا نقلاب تکنولوژی و فناوری اطلاعات و دنیای مجازی، این موضوع اندرونی و بیرونی از قال ب قدیمی و فیزیکی اش درآمده است و گستره و سیعتری را شامل شده است. بدلیل عدم اجتهاد مناسب و مقتضی، فاصله زیادی بین قوانین و مقررات منبعث از شریعت با دنیای جدید ایج اد شده است. همین فاصله منجر به این شده ک ه خطوط قرمز و نقاط ممنوعه در کشورمان فرا وان باشد. در این شرایط که درمحیط بیرونی و رسمی امکان تعامل و ارتباط میان جنس مخا لف فراهم نیست، لاجرم این ارتباط به اندرو نی رفته است. درفضای مجازی هم که بستر ارت باط به راحتی فراهم می باشد. نتیجه این می شود که بطور مثال اگر درگذشته دختر و پسری باید در خیابان همدیگر را پیدا میکردند و سپس به خانه ای میرفتند، اما الان اصلا ض رورتی به این کار نیست. و با یک گوشی و ای نترنت میتوان کار را انجام داد. بقیه ماجر ا هم که معلوم است. وقتی جایی و کسی نباشد که جوان در آنجا نیازش را مرتفع نماید. و از طرف دیگر به هزاران دلیل امکان یا رغب تی به ازدواج نیست طبیعتاً رفع نیازهای طب یعی توسط جوانان با توسل به شاهراه ارتباط ی موجود یعنی اینترنت و در فضای مجازی و ا ز طریق ایجاد ارتباط با جنس مخالف یا مواف ق انجام می گیرد. جوانانی که بدلیل تابوها ی مختلف نه آموزش صحیحی در این ارتباط فرا گرفته اند و نه مسلح به ابزارهای لازم اند .