مصرف این غذاها در روزهای آلودگی هوا ممنوع است
یک متخصص تغذیه با تأکید بر اجتناب از فعالیت بدنی در فضای باز در روزهای آلوده، گفت: در این شرایط، حداقل هشت لیوان آب در روز بنوشید و مصرف میوهها و سبزیجات را در رژیم غذایی خود افزایش دهید.
به گزارش هفت صبح، دکتر غزاله اسلامیان، با اشاره به اینکه مایعات میتوانند اثرات مضر آلودگی هوا را کاهش دهند، اظهار کرد: دریافت مایعات را افزایش دهید، حداقل هشت لیوان آب بنوشید و از آبمیوههای طبیعی به جای آبمیوههای صنعتی استفاده کنید.
اسلامیان تأکید کرد: مصرف نوشیدنیها و غذاهای حاوی کافئین را به حداقل برسانید. در حد امکان از قهوه، نسکافه، چای پررنگ، نوشابههای گازدار و شکلات تلخ پرهیز کنید.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه میوهها و سبزیجات زرد و نارنجی سرشار از ویتامین A هستند، تصریح کرد: مصرف کدو حلوایی، هویج، فلفل دلمهای رنگی، خرمالو و نارنگی به کاهش اثرات مضر آلودگی کمک میکند. در مقابل، از مصرف مواد غذایی شیرین صنعتی مانند کیک، شیرینی، کلوچه، شکلات، آبنبات و دسرهای حاوی قند و شکر خودداری کنید.
اسلامیان افزود: میوهها و سبزیهای قرمز رنگ مانند انار قرمز، چغندر (لبو) و کلم قرمز، به دلیل داشتن آنتیاکسیدان، نقش مؤثری در کاهش اثرات آلودگی دارند.
وی با اشاره به تأثیر مثبت مصرف شیر در روزهای آلوده، خاطرنشان کرد: مصرف لبنیات را در حد نیاز روزانه (حداکثر دو واحد در روز) رعایت کنید.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی ادامه داد: مصرف میوهها و سبزیجات سطح ویتامین C بدن را افزایش میدهد. برای افرادی که در فضای باز کار میکنند، مصرف روزانه یک عدد لیموترش تازه، مرکباتی مانند پرتقال، نارنگی و لیموشیرین یا استفاده از مکمل و قرص جوشان ویتامین C توصیه میشود.
یکی دیگر از توصیههای دکتر اسلامیان، پرهیز از مصرف غذاهای پرچرب، بهویژه در روزهای آلوده است.
وی با تأکید بر کاهش مصرف غذاهای چرب مانند انواع فستفودها، کره، خامه، سرشیر و روغنهای جامد، گفت: دریافت مواد غذایی حاوی ویتامین E در روزهای آلوده به بازسازی بدن کمک میکند. همچنین، از مصرف غذاهای کنسروی و حاوی نگهدارنده در این شرایط اجتناب کنید.
وی افزود: مصرف منابع غذایی حاوی امگا ۳ مانند ماهی، گردو، روغن کانولا، اسفناج و سبزیهای برگ سبز تیره را افزایش دهید.
اسلامیان با تأکید بر محدود کردن مصرف گوشت قرمز به یک تا دو بار در هفته، خاطرنشان کرد: افرادی که به کمخونی مبتلا هستند و پزشک برایشان مکملهای دارویی تجویز کرده، باید این داروها را بهموقع مصرف کنند.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و متخصص تغذیه و رژیم درمانی در پایان تأکید کرد: در روزهای آلوده، از انجام ورزش و پیادهروی در فضای باز خودداری کنید.