کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۶۱۰۴۹۰
تاریخ خبر:

رازهای ناتمام جزیره گناه

رازهای ناتمام جزیره گناه

انتشار یادداشتی قدیمی از دونالد ترامپ برای جفری اپستین، به جنجال تازه‌ای در پرونده جنسی این میلیاردر متوفی دامن زده و شکاف عمیقی میان ترامپ و جریان موسوم به «مگا» ایجاد کرده است

هفت صبح|   وقتی جفری اپستین در تابستان ۲۰۱۹ در سلولش جان داد، بسیاری تصور کردند داستان این میلیاردر مرموز که متهم به شبکه گسترده قاچاق جنسی دختران نوجوان بود، به پایان رسیده است‌ اما سال‌ها پس از مرگ، هنوز سایه‌‌ سنگین اپستین بر سیاست آمریکا، به‌ویژه بر کارزار بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید، سنگینی می‌کند.

photo_2025-07-18_17-07-14

افشاگری وال‌استریت ژورنال درباره یک آلبوم چرمی متعلق به سال ۲۰۰۳، فضای سیاسی آمریکا را بار دیگر در التهاب فرو برد. این آلبوم که توسط گیسلین مکسول، شریک جرم جفری اپستین، برای 50‌سالگی او تهیه شده بود، حاوی یک پیام تصویری طنزآمیز و کنایه‌دار از سوی دونالد ترامپ بود که روی طرحی دستی از بدن برهنه یک زن نوشته شده بود. در این پیام، ترامپ گفت‌وگویی خیالی و جنسی با اپستین را روایت کرده و در پایان نوشته بود: «تولدت مبارک و امیدوارم هر روز شامل یک راز فوق‌العاده دیگر باشد.» امضای او نیز در پایین این طرح دیده می‌شد.

 

ترامپ‌ که در سال‌های اخیر کوشیده است هرگونه ارتباط معنادار با اپستین را انکار کند، بلافاصله این سند را جعلی خواند و تهدید به شکایت از وال‌استریت ژورنال و روپرت مرداک، مالک آن، کرد. او گفت: «این‌ها نه حرف من است، نه شبیه سبک من. من حتی نقاشی هم نمی‌کشم! به مرداک گفتم که این داستان یک کلاهبرداری است.» جالب است بدانید، در روزهایی که دولت ترامپ با فشار افکار عمومی درباره رسیدگی ناقص به پرونده اپستین مواجه شده بود، گزارش مشترک وزارت دادگستری و اف‌بی‌آی اعلام کرد نه فهرست مشتریان اپستین یافت شده و نه نشانه‌ای از قتل او وجود دارد.

 

این گزارش به جای پایان دادن به حواشی، موجی از خشم را در میان بدنه محافظه‌کار و حتی متحدان سیاسی ترامپ برانگیخت. فعال سیاسی راست‌گرا، لورا لومر، از نزدیک‌ترین چهره‌ها به کمپین ترامپ، به طور صریح هشدار داد که «پرونده اپستین می‌تواند ریاست‌جمهوری ترامپ را ببلعد». او گفت: «ماجرا ساختگی نیست.

 

گیسلین مکسول در حال گذراندن 20 سال زندان است. بهترین کاری که رئیس‌جمهور می‌تواند بکند، تعیین دادستان ویژه برای این پرونده است.» لومر تنها نبود. ژنرال مایکل فلین، مشاور سابق امنیت ملی ترامپ، نیز از عملکرد کاخ سفید در این زمینه ابراز ناخرسندی کرد و خواستار تجدیدنظر جدی شد. ایلان ماسک که در ماه‌های اخیر رابطه‌اش با ترامپ تیره شده، نوشت:

 

«او باید فایل‌ها را منتشر کند و خیلی صریح بگوید کدام بخش‌ها ساختگی‌ست.» حتی مایک جانسون، سخنگوی جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان که مدافع و به نوعی دست‌نشانده ترامپ است، خواستار شفافیت کامل وزارت دادگستری شد: «موضوع حساسی‌ست اما باید همه‌چیز منتشر شود؛ بگذارید مردم تصمیم بگیرند.»

 

در میان این طوفان، پام باندی، دادستان کل دولت ترامپ، بیشتر زیر ذره‌بین قرار گرفت. او به دلیل مواضع متناقض و حضورهای پررنگ در شبکه فاکس‌نیوز مورد انتقاد قرار گرفت و برخی خواستار برکناری‌اش شدند اما تحلیلگران می‌گویند تغییر چهره در وزارت دادگستری نه‌تنها بحران را حل نمی‌کند، بلکه سطح انتظارات برای شفافیت را بیشتر هم می‌کند.

 

استیو بنن، مشاور سابق ترامپ، پیشنهاد داد یک دادستان ویژه برای بررسی ابعاد پنهان‌تر این پرونده و نقش آن در «دولت پنهان» تعیین شود، اما حتی این پیشنهاد هم راه به جایی نمی‌برد؛ چراکه هر دادستان ویژه‌ای نیز می‌تواند مانند باندی، مطیع رئیس‌جمهور باشد یا در میانه راه کنار گذاشته شود. نکته نگران‌کننده برای ناظران این است که ترامپ، با وجود هشدارهای صریح از اردوگاه خودی، همچنان همه‌چیز را «دسیسه‌ای از طرف دموکرات‌ها» می‌نامد و می‌گوید: «باندی همه اطلاعات معتبر را داده؛ اگر چیز بیشتری پیدا کند، آن را هم ارائه خواهد داد. بیش از این چه می‌توان کرد؟»

 

اما همان‌طور که یکی از تحلیلگران راست‌گرا در گفت‌وگو با بنن گفت، ماجرا فقط اپستین نیست؛ این پرونده تبدیل به نمادی از بی‌عدالتی، دروغگویی و فساد ساختاری شده است. شکاف میان پایگاه اجتماعی ترامپ و رفتار دولت او در این پرونده ممکن است، به تعبیر مارک میچل از موسسه راسموسن، «افغانستان ترامپ» در کارزار انتخاباتی امسال باشد.

 

حتی این فرضیه نیز مطرح شده که اسناد حضور ترامپ در جزیره اپستین در دستان موساد است و از این رو او به نوعی بازیچه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی شده و تحت فرمان او در آمده است. سرنوشت پرونده اپستین، نه فقط تعیین‌کننده سرنوشت یک سیاستمدار، بلکه سرنوشت اعتماد عمومی به نظام عدالت در آمریکاست.

 

تازه‌ترین تحولاتجهانرا اینجا بخوانید.
کدخبر: ۶۱۰۴۹۰
تاریخ خبر:
ارسال نظر