کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۷۹۰۸۸
تاریخ خبر:

فلسطین خواستار آتش‌بس و توقف شهرک‌سازی شد

فلسطین خواستار آتش‌بس و توقف شهرک‌سازی شد

دبیرکل سازمان ملل در نشست قاهره با اشاره به وضعیت نگران‌کننده فلسطین، خواستار ازسرگیری مذاکرات آتش‌بس در غزه، آزادی گروگان‌ها و رفع موانع ارسال کمک‌های بشردوستانه شد. او همچنین بر لزوم توقف شهرک‌سازی و اقدامات یک‌جانبه در کرانه باختری تأکید کرد.

به نقل از الجزیره، «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل طی سخنانی در نشست قاهره خواستار از سرگیری مذاکرات جدی آتش‌بس در غزه، آزادی گروگان‌ها و زندانیان، و رفع تمامی موانع بر سر راه ارسال کمک‌های حیاتی به غزه شد.

 

وی تأکید کرد: «کمک‌های بشردوستانه غیرقابل مذاکره هستند و باید بدون مانع جریان یابند».

 

دبیرکل سازمان ملل همچنین به وضعیت «نگران‌کننده» در کرانه باختری اشغالی اشاره کرده و گفت: «بیش از ۴۰ هزار فلسطینی در ماه‌های اخیر به‌اجبار آواره شده‌اند که این بزرگ‌ترین جابه‌جایی اجباری در کرانه باختری طی دهه‌های اخیر است».

 

وی ادامه داد: «در همین حال، تخریب منازل، اخراج‌ها و گسترش شهرک‌سازی‌ها همراه با خشونت شهرک‌نشینان در حال افزایش است. همه این‌ها در زمانی که نقش تشکیلات خودگردان فلسطین بیش از هر زمان دیگری حیاتی است، باعث تضعیف آن می‌شود».

 

گوترش خواستار «کاهش فوری تنش‌ها» شد و افزود: «اقدام‌ها یک‌جانبه، از جمله گسترش شهرک‌سازی‌ها و تهدید الحاق اراضی، باید متوقف شوند».

 

وی تأکید کرد: «حملات و افزایش خشونت‌ها باید پایان یابد. اسرائیل به‌عنوان نیروی اشغالگر باید به تمامی تعهدات خود بر اساس قوانین بین‌المللی، از جمله حقوق بشردوستانه بین‌المللی، پایبند باشد و تشکیلات خودگردان فلسطین نیز باید برای حکمرانی مؤثر و در چارچوب قوانین بین‌المللی حمایت شود».

 

دبیرکل سازمان ملل درباره غزه افزود: «پایه واقعی بازسازی در غزه چیزی فراتر از بتن و فولاد است؛ این بازسازی مربوط به کرامت، حق تعیین سرنوشت و امنیت است».

 

وی تصریح کرد که هیچ آینده پایداری برای غزه بدون وجود یک کشور فلسطینی قابل ‌دوام نبوده و هیچگونه بازسازی، بدون پایان اشغالگری امکان‌پذیر نیست. هیچ عدالتی بدون پاسخگویی در قبال نقض قوانین بین‌المللی وجود ندارد و هیچ بازسازی پایداری بدون افق روشن و اصولی ممکن نیست.

 

گوترش افزود که مردم فلسطین باید حق حاکمیت بر سرنوشت خود، تعیین آینده‌شان و زندگی در سرزمین‌شان را در آزادی و امنیت داشته باشند.

 

گام‌های برگشت‌ناپذیر باید اکنون برای تحقق راه‌حل دوکشوری برداشته شود، قبل از آنکه خیلی دیرشود.

منبع: ایلنا
کدخبر: ۵۷۹۰۸۸
تاریخ خبر:
ارسال نظر