کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۷۷۴۵۲
تاریخ خبر:

دور و نزدیک‌ انتخابات حساس آلمان | مرتس، پیشتاز در رقابت برای صدراعظم آلمان

دور و نزدیک‌ انتخابات حساس آلمان | مرتس، پیشتاز در رقابت برای صدراعظم آلمان

سرنوشت بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا چه خواهد شد؟

هفت صبح| رأی‌گیری در انتخابات سراسری آلمان از ساعت ۸ صبح روز یکشنبه، پنجم اسفند، آغاز شد. بیش از ۵۹ میلیون شهروند آلمان واجد شرایط رأی دادن در این انتخابات هستند و تا ساعت ۶ عصر وقت دارند رأی خود را به صندوق بیندازند. به گزارش فردا، نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که فردریش مِرتس، رهبر حزب دموکرات مسیحی، بخت بیشتری دارد که به عنوان صدراعظم جدید آلمان تعیین شود.

 

بسیاری از رسانه‌ها به‌ویژه در آلمان این انتخابات را به دلیل پیشتاز بودن یک حزب دست راستی «حیاتی» و «سرنوشت‌ساز» توصیف کرده‌اند. بر اساس آخرین نظرسنجی که روز شنبه برای روزنامه بیلد انجام شد، ائتلاف دو حزب دموکرات مسیحی و سوسیال مسیحی با ۲۹.۵ درصد آرا پیشتاز انتخابات است. بنا بر این نظرسنجی، حزب راست افراطی «آلترناتیو برای آلمان» (آ. اف. دِ) با ۲۱ درصد آرا در جایگاه دوم قرار دارد؛ آلیس وایدل، یکی از دو رهبر این حزب، به عنوان نامزد صدر اعظمی اعلام شده است.

 

رده سوم نظرسنجی‌ها به حزب سوسیال دموکراسی به رهبری اولاف شولتس، صدر‌اعظم فعلی، اختصاص دارد و این حزب در تازه‌ترین نظرسنجی حائز ۱۵ درصد آرا شده است. حزب سبزها با ۱۲.۵ درصد و ائتلاف چپ‌ها با ۷.۵ درصد آرا در دو رده آخر قرار دارند. بر اساس این آمار، هیچ یک از احزاب به تنهایی قادر به تشکیل دولت نخواهد بود و به ائتلاف با یک حزب دیگر نیاز دارد. با این حال آقای مرتس و آقای شولتس احتمال ائتلاف با آ. اف. دِ را کاملا رد کرده‌اند.

 

بیشتر بخوانید: نتایج انتخابات فدرال ۲۰۲۵ آلمان؛ چه کسی پیروز شد؟

 

مرتس، پیشتاز در رقابت برای صدراعظم آلمان

فردریش مرتس، رئیس کنونی حزب دموکرات مسیحی آلمان (CDU)، پیشتاز نظرسنجی‌هاست. او که بعد از استعفای آنگلا مرکل از رهبری این حزب به این مقام رسید، وعده داده اقتصاد آلمان را احیا می‌کند و از منافع اروپا در برابر سیاست‌های تحریمی رئیس‌جمهور ایالات متحده، دونالد ترامپ، دفاع کند.

 

مرتس به‌ویژه در زمینه مهاجرت و مسائل اقتصادی با احزاب افراطی راست هم‌نظر است و به همین دلیل در برخی مسائل با حزب آلترناتیو برای آلمان همکاری کرده است. در عین حال، او از جانب مخالفان خود به‌خاطر این همکاری مورد انتقاد قرار گرفته است. این انتخابات‌ که نه‌تنها برای آلمان بلکه برای آینده اروپا حیاتی است، در حال شکل دادن به سرنوشت سیاسی و اقتصادی این قاره است.

 

حمایت ایلان ماسک از حزب افراطی راست: جنجال‌ها ادامه دارد

ایلان ماسک، میلیاردر فناوری، به‌دلیل حمایت از حزب افراطی راست‌گرای آلترناتیو برای آلمان مورد انتقاد قرار گرفت. او در پستی در شبکه اجتماعی ایکس که مالک آن است نوشت: «فقط این حزب می‌تواند آلمان را نجات دهد.» ماسک همچنین در مقاله‌ای در یکی از روزنامه‌های آلمان گفت: «تصویر آلترناتیو برای آلمان به‌عنوان یک حزب افراطی راست اشتباه است، چون رهبر آن، آلیس وایدل، شریک زندگی همجنسگرایی از سریلانکا دارد!» حمایت ماسک از این حزب در شرایطی صورت می‌گیرد که این حزب در حال تبدیل شدن به نیرویی قدرتمند در آلمان است و بسیاری از احزاب اصلی این کشور از رشد آن نگرانند چرا که یادآور قدرت‌گیری آدولف هیتلر و حزب نازی است.

 

چرا جی‌دی ونس از حزب راست افراطی حمایت کرد؟

معاون رئیس‌جمهور ایالات متحده به دلیل انتقاد از کشور‌های اروپایی، از جمله آلمان، در موضوعاتی چون آزادی بیان، سیاست‌های مهاجرتی و کم‌توجهی به مسائل دفاعی، جنجال به‌پا کرد. او به‌ویژه از سیاستمداران آلمانی که مخالف همکاری با حزب افراطی راست‌گرای آلترناتیو برای آلمان(AfD) هستند، انتقاد کرد. ونس گفت: «دموکراسی براصل مقدسِ اهمیت صدای مردم استوار است.

 

هیچ جایی برای دیوارهای آتش نیست.» او این سیاست‌ها را مانع گفت‌وگو دانست و از سران اروپا به‌ویژه در مورد تلاش برای خاموش کردن صدای مخالفان انتقاد کرد. وی همچنین افزود: «برای بسیاری از ما آن‌سوی اقیانوس اطلس، این بیشتر شبیه ‌ پنهان شدن منافع قدیمی پشت واژه‌هایی مانند «اطلاعات غلط» است.» این اظهارات با انتقاد گسترده‌ای از سوی سیاستمداران آلمانی مواجه شد، به‌ویژه صدراعظم آلمان که آن را دخالت در امور داخلی کشورش دانست.

 

یک‌چهارم از آلمانی‌ها در انتخابات سرنوشت‌ساز بی‌طرف هستند

در انتخابات جاری، مشارکت رای‌دهندگان در مقایسه با انتخابات ۲۰۲۱ بیشتر بوده است اما تعداد زیادی از آلمانی‌ها هنوز تصمیم نگرفته‌اند که به کدام حزب رأی دهند. گزارش‌ها نشان می‌دهد که تا ۲۵ درصد از مردم هنوز نمی‌دانند به کدام حزب رأی دهند. این انتخابات برای آلمان و اروپا سرنوشت‌ساز است و بسیاری از مردم به‌طور تاکتیکی تصمیم به رأی دادن به حزب‌های بزرگ‌تر گرفته‌اند، حتی اگر به طور معمول و نرسوم به آن‌ها رأی نمی‌دادند.

 

جوزفین بئلهوف، یک فریلنسر ۲۷ ساله در برلین، بعد از رأی دادن در یکی از مدارس پیش‌دبستانی این شهر، گفت: «اگرچه درباره انتخابات نگرانم، اما وقتی رأیم را دادم احساس خوشحالی کردم چون هنوز حق انتخاب دارم.» او افزود: «این انتخابات برای موقعیت‌مان در برابر دموکراسی و آینده آن حیاتی است و نباید بگذاریم محافطه‌کاران بر‌سر کار بیایند.»

کدخبر: ۵۷۷۴۵۲
تاریخ خبر:
ارسال نظر