ترافیک، بلای جان پایتختهای اروپایی
رانندگان ساکن لندن به طور متوسط ۱۰۱ ساعت از عمرشان را در ترافیک گذراندند
هفت صبح| تحلیلهای جدید حاکی از آن است که لندن برای چهارمین سال متوالی، عنوان پرترافیکترین شهر اروپا را به خود اختصاص داده است. جالب است بدانید در سال گذشته، هر یک از رانندگان در پرترافیکترین شهر اروپا، بیش از ۱۰۰۰ یورو را صرف زمانهای هدررفته در ترافیک کردهاند. شرکت تجزیه و تحلیل ترافیک اینریکس، لندن را پنجمین شهر جهان از منظر حجم ترافیک معرفی کرده است.
طبق گزارش «نمره جهانی ترافیک ۲۰۲۴» این شرکت، ترافیک در پایتخت انگلیس به حدی است که نیمی از حجم ترافیکهای بریتانیا را به خود اختصاص داده است. به عبارت دیگر، هزینه ترافیک برای ساکنان لندن معادل ۳.۸۵ میلیارد پوندی (۴.۶۴ میلیارد یورو) بهعنوان هدررفت زمان، یا ۹۴۲ پوند (۱,۱۳۵ یورو) برای هر راننده برآورد شده است. در این گزارش اشاره شده که لندن به دلیل «تمرکز جمعیت، اشتغال و فعالیتهای اقتصادی» یکی از بدترین کریدورهای ترافیکی جهان را دارد.
باب پیچو، تحلیلگر حملونقل و نویسنده این گزارش، بیان میکند: «با اینکه بریتانیا امسال شاهد افزایش اندکی در میزان ترافیک بود اما وضعیت کلی ترافیک ثابت باقی مانده است». او در ادامه افزود که کارهای عمرانی و بازسازی زیرساختها، جادهها و مسیرهای کلیدی در این شهر، ترافیک سنگینی را در مسیرهای اصلی به سمت مرکز لندن ایجاد کرده است.
پیچو همچنین به این نکته اشاره کرد که گرچه لندن نیمی از ترافیک بریتانیا را به خود اختصاص میدهد اما افزایشهای بزرگ ترافیکی بیشتر در شهرهای خارج از پایتخت مشاهده شده است. بهطور کلی، رانندگان بریتانیایی در سال گذشته بهطور میانگین ۶۲ ساعت در ترافیک گیر کردهاند و این عددی نیست که بتوان به سادگی از کنار آن عبور کرد.
البته معضل ترافیک و راهبندان خودرویی، مختص به بریتانیا و لندن نیست و بر اساس مدتزمان تأخیرات رانندگان و با در نظر گرفتن جمعیت هر شهر، در کنار لندن، چندین پایتخت اروپایی در این فهرست قرار گرفتهاند. رانندگان لندن در سال گذشته بهطور میانگین ۱۰۱ ساعت در ترافیک ماندهاند.
پاریس، پایتخت فرانسه، دومین شهر پرترافیک اروپا و ششمین در سطح جهانی است که رانندگان آن با ۹۷ ساعت تأخیر مواجه شدند. دوبلین، پایتخت ایرلند، سومین شهر پرترافیک اروپا است که رانندگان آن بهطور میانگین ۸۱ ساعت در ترافیک گیر کردهاند. سپس به رم میرسیم که رانندگان آن بهطور میانگین ۷۱ ساعت در ترافیک ماندهاند و بروکسل با ۷۴ ساعت تأخیر در رتبه بعدی قرار دارد.
پژوهشهای علمی نشان میدهند ترافیک و راهبندانهای سنگین نهتنها بر سلامت جسمی افراد تأثیرات منفی دارند، بلکه بهشدت بر سلامت روحی و روانی ساکنان شهرهای شلوغ نیز اثر میگذارند. مطالعات مختلف نشان دادهاند که افراد در معرض ترافیک مداوم، با افزایش استرس، اضطراب و افسردگی مواجه میشوند. طبق تحقیقی که در سال ۲۰۲۳ توسط «انجمن روانشناسی آمریکا» انجام شد، ۴۵ درصد از رانندگانی که بهطور مرتب در ترافیک سنگین گیر میکنند، احساس اضطراب و فشار روحی بیشتری را تجربه میکنند.
علاوه بر این، گزارشهای سازمان بهداشت جهانی نشان میدهند که آلودگی صوتی ناشی از ترافیک میتواند بهطور مستقیم به اختلالات خواب، افزایش سطح کورتیزول (هورمون استرس) و حتی مشکلات قلبی - عروقی منجر شود. در تحقیقی که در سال ۲۰۲۲ توسط دانشگاه کمبریج در انگلستان منتشر شد، آمده است که افزایش هر ۱۰ دقیقه زمان معطلی در ترافیک، به میزان ۱۵ درصد احتمال ابتلا به مشکلات روانی را افزایش میدهد.
علاوه بر اثرات روانی، ترافیک شدید میتواند بر سلامت جسمی افراد نیز تأثیرات جدی بگذارد. مطالعات نشان دادهاند که رانندگی در جادههای شلوغ و ترافیکهای سنگین به افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، فشار خون بالا و حتی سکته مغزی منجر میشود. طبق گزارشات «آکادمی پزشکی قلب و عروق آمریکا»، افرادی که در ترافیکهای طولانی مدت قرار دارند، ۲۵ درصد بیشتر از دیگران در معرض خطر ابتلا به بیماریهای قلبی هستند.
بهطور خاص، مطالعهای که در سال ۲۰۲۱ در شهر نیویورک انجام شد، نشان داد که رانندگان در مناطقی با ترافیک شدید و آلودگی هوای بالا، نسبت به سایر مناطق، ۳۰ درصد بیشتر احتمال ابتلا به بیماریهای مزمن تنفسی و مشکلات قلبی را دارند. این یافتهها نشان میدهند که ترافیک، علاوه بر تأثیرات مستقیم بر زمان زندگی و کیفیت آن، میتواند بهطور جدی بر سلامت عمومی ساکنان شهرهای شلوغ آسیب وارد کند.