کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۹۶۲۹۰
تاریخ خبر:

میلیاردرهای بی‌حساب و کتاب فوتبال ایران

میلیاردرهای بی‌حساب و کتاب فوتبال ایران

قیمت بازیکنان ایرانی در نقل‌وانتقالات فوتبال ایران رکورد زده است، به‌طوری که باشگاه‌ها ترجیح می‌دهند بازیکنان خارجی باکیفیت جذب کنند

امید ذاکری‌نیا دبیر گروه ورزش

هفت صبح| قیمت بازیکنان ایرانی درپنجره تابستانی نقل و انتقالات به‌طرز چشم‌گیری بالا رفته به‌طوری مالک باشگاه تراکتور، قهرمان لیگ‌برتر اعلام کرد که 5 سهمیه تیمش را به جذب بازیکنان خارجی اختصاص خواهد داد.

 

‌بازیکنان میلیون دلاری

«ما با این فضا و قیمت‌هایی که در داخل هست، هیچ بازیکن داخلی‌ای نمی‌خواهیم. ما ۴ جا داریم که آن را هم با بازیکنان باکیفیت خارجی پر می‌کنیم. از همین الان هم می‌گویم من هیچ بازیکنی را با این قیمت‌ها نمی‌خرم و به جایش بازیکن باکیفیت و خوب خارجی با نظر آقای اسکوچیچ می‌آورم. به جای اینکه این قیمت‌ها را بدهم یک چهارمش را می‌دهم و بازیکن باکیفیت‌تر از خارج می‌آور‌م.»

 

این حرف‌های محمدرضا زنوزی مدیرعامل باشگاه تراکتور است که تیمش در این فصل به مقام قهرمانی رسید. البته زنونی ادعا می‌کند در حالی ‌که سه تیم (احتمالا سپاهان، استقلال و پرسپولیس) 1800 میلیارد تومان، 1550 میلیارد،  1250 میلیارد تومان هزینه کرده‌اند، تیم او حدود 600 میلیارد تومان هزینه کرده است. 

 

هرچند این حرف‌ها نیز باید راستی‌آزمایی شود اما سخنان مالک باشگاه تراکتور درباره افزایش قیمت بازیکنان ایرانی در بازار نقل و انتقالات به حقیقت نزدیک است. گفته می‌شود قیمت یک مدافع 28 ساله مدنظر پرسپولیس چیزی در حدود 120 میلیارد تومان است. یا پرسپولیس برای انتقال محمدامین کاظمیان حدود 30 میلیارد فقط هزینه کرد تا رضایتنامه او را از آلومینیوم بگیرد. حالا این را به مبلغ دستمزد بازیکن اضافه کنید مبلغی حدود یک میلیون دلار خواهد شد. 

 

اما یکی از مهم‌ترین بخش‌های صحبت زنوزی به جایی مربوط می‌شود که او می‌گوید این پول به جیب بازیکن نمی‌رود و درواقع تقسیم بر سه می‌شود. او البته بیشتر از این توضیح نداده اما خب اگر بازیکن و ایجنتش را در نظر بگیریم حضور نفر سوم که زنونی که می‌گوید خیلی مبهم و کنجکاوی‌برانگیز است. او ادعا می‌کند که حدود قیمتی برخی از بازیکنان ایرانی در این پنجره نقل و انتقالاتی 2.5 میلیون دلار است که با دلار 80هزار تومانی درحدود 200 میلیارد تومان خواهد شد.

 

2 میلیون دلاری‌ها

گران‌ترین بازیکنان فصل گذشته لیگ‌برتر از نظر سایت ترانسفرمارکت به‌ترتیب ویسام بن‌یدر مهاجم فرانسوی سپاهان و اوستون اورونوف وینگر ازبکستانی پرسپولیس با 2 میلیون دلار هستند. حسین کنعانی‌زادگان 1.8 ، جلال‌الدین ماشاریپوف، مهدی ترابی، ریکاردو آلوز و امیرحسین حسین‌زاده با 1.5 میلیون دلار ارزش در رده بعدی گران‌ترین بازیکنان فصل گذشته فوتبال ایران بوده‌اند.  اما این مربوط به قیمت بازیکنان در فصل گذشته است و آنطور که از اخبار و شایعات برمی‌آید، در این فصل نه فقط ستاره‌های مطرح و ملی‌پوش که برای بازیکنانی با سطح کیفی متوسط‌‌ چنین مبالغی پیشنهاد و بازیکنان با آنها جابه‌جا می‌شوند.  

 

ستاره‌های پشت خط

سایت ترانسفرمارکت در آخرین اپدیتش احمد نوراللهی هافبک ایرانی الوحده امارات را به پرسپولیس لینک کرده است. از نظر این سایت احتمال این انتقال تا زمان نگارش گزارش بیش از 70 درصد است و ارزش این بازیکن 30 ساله در حدود 2 میلیون دلار تخمین زده شده است.اما همین سایت یک بازیکن دیگر را به هم به سپاهان لینک کرده است. گوتی لارسونه دروازه‌بان 28 ساله تیم سنت‌اتین فرانسه که ترانسفرمارکت نزدیک 30 درصد احتمال داده به سپاهان بپیوندد. این سایت ارزش گوتی لارسونه را 3.5 میلیون دلار ارزیابی کرده که برای یک دروازه‌بان می‌تواند مبلغ بالایی باشد.

 

کدام بازیکنان را می‌توان گرفت؟

اگر سقف توان باشگاه‌های ایرانی را برای جذب بازیکن، چیزی در حدود 2 میلیون دلار بدانیم، با یک جستجو می‌توان اسامی بازیکنانی را پیدا کرد که این میزان ارزش دارند. در سایت ترانسفرمارکت در میان بازیکنان آزادی که ارزشی بین 2 میلیون دلار یا کمتر دارند، چهره‌های مطرحی دیده می‌شوند.

 

رافینیا هافبک تهاجمی 32 ساله و برزیلی تیم الوحده امارات 2 میلیون یورو، سرج اوریر دفاع راست اهل ساحل عاج و 32 ساله سابقه بازی در پاری‌سن ژرمن را دارد 1.5 میلیون یورو، برندون ویلیامز دفاع چپ 24 ساله انگلیسی منچستر‌یونایتد 1.2 میلیون یورو ارزشگذاری شده‌اند. البته که ترانسفرمارکت معمولا قیمت بالاتری برای بازیکنان درنظر می‌گیرد و موضوع مهم دیگر شاید این باشد که برخی از این بازیکنان حاضر نباشند در لیگی مثل لیگ‌برتر ایران بازی کنند.

 

اما بازیکنانی که هنوز قرارداد دارند هم هستند که ارزشی نزدیک به 2 میلیون دلار دارند. میات گاچینوویچ هافبک تهاجمی تیم آ‌ا ک آتن یونان 2.5 میلیون یورو، داریو اشپیکیچ هافبک 26 ساله تیم آریس 1.8 میلیون یورو، مانولیس سیوپیس هافبک 31 ساله پاناتینایکوس 1.8 میلیون یورو، دانیل مانچینی وینگر آرژانتینی پاناتینایکوس 3 میلیون یورو از بازیکنانی هستند که با قیمتی نزدیک به مبالغ بازیکنان ایرانی ارزشگذاری شده‌اند.

 

تازه‌ترین تحولاتورزشیرا اینجا بخوانید.
کدخبر: ۵۹۶۲۹۰
تاریخ خبر:
ارسال نظر