کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۶۰۱۶۷۳۰۲
تاریخ خبر:
کوه را ‌جلوی چشم اداره منابع طبیعی می‌تراشند

کوه‌تراشی در دو قدمی منابع طبیعی لنگا

کوه‌تراشی در دو قدمی منابع طبیعی لنگا

مدیرکل منابع طبیعی مازندران زمین را مستثنیات اشخاص می‌داند و می‌گوید این محدوده جزو اراضی ملی نیست

گروه محیط زیست|  تصاویر ارسالی برای هفت‌صبح نشان می‌دهد که درست روبه‌روی اداره منابع طبیعی لنگا گروهی مشغول تراشیدن کوه هستند، جنگل را از بین می‌برند تا زمین‌ها را برای ویلاسازی آماده کنند اما مدیر کل منابع طبیعی مازندران-  نوشهر توضیح می‌دهد که قطعا این زمین جزو اراضی ملی نبوده و مستثنیات است بنابراین باید در چارچوب تغییر کاربری اراضی کشاورزی، مسئله پیگیری شود.

 

تغییر کاربری در مناطق خوش آب و هوای ایران دیگر به یک رویه عادی تبدیل شده است. هر روز در فضای مجازی، تصاویری از تصرف عرصه‌های طبیعی و حذف جنگل، دست به دست می‌شود. طعمکاران کوه را می‌تراشند، جنگل را قطع می‌کنند تا چند ویلا برای خوش‌نشین‌ها بسازند. این بار تصاویر رسیده به هفت صبح نشان می‌دهد که درست روبه‌روی اداره منابع طبیعی لنگا، گروهی مشغول تراشیدن دامنه کوه و نفوذ به داخل جنگل هستند. فعالان محیط زیست معتقدند که این اقدام برای ساخت ویلا در دست انجام است. آیا اتفاقی که درست بیخ گوش منابع طبیعی رخ داده، تصرف عرصه‌های طبیعی است؟

 

زمین متعلق به منابع طبیعی نیست

مهرداد خزائی‌پول، مدیر کل منابع طبیعی مازندران-نوشهر در گفت‌وگو با هفت صبح توضیح می‌دهد که زمین مشاهده شده در فیلم، از قدیم متعلق به اشخاص بوده و مستثنیات به شمار می‌رود. به گفته او، این زمین عرصه طبیعی نبوده و وقتی نخستین تصاویر مربوط به فعالیت در دامنه کوه توسط رسانه‌های محلی منتشر می‌شود، همکارانش نقشه‌ها را بررسی می‌کنند و مطمئن می‌شوند که منطقه تغییر یافته، جزو عرصه‌های ملی نیست. موضوع را هم به رسانه‌های محلی اعلام می‌کنند اما دیگر فایده‌ای نداشته زیرا تصاویر منتشر شده بود.

 

وجود مستثنیات در اطراف کوه

تصاویر چندان نشان نمی‌دهد که کوه در دست تراشیدن، مربوط به مستثنیات باشد؛ ولی خزائی پول می‌گوید که اطراف آن کوه هم مستثنیات وجود داشته و از قدیم آگهی رای در این رابطه دارند. حتی در نزدیکی زمین، جاده‌ای به شکل Z احداث شده است. بنابراین موضوع تغییرات در دامنه این کوه را باید در قالب موضوع تغییر کاربری زمین بررسی کرد. باید دید که آیا زمین در دست ساخت، در محدوده طرح هادی روستا قرار دارد یا اینکه موضوع دیگری در جریان است.

 

سابقه وجود باغ در منطقه

مدیرکل منابع طبیعی مازندران-نوشهر به سابقه حضور باغ در منطقه اشاره می‌کند و بر این باور است که در رامسر خیلی از اراضی با شیب 80 تا 90 درصد تبدیل به باغ چای شده بودند، ولی این باغات به مرور از بین می‌روند. با این وجود در نقشه‌های تهیه شده، اراضی همچنان مستثنیات اشخاص باقی می‌ماند. 

 

او درباره تغییر کاربری و چگونگی نحوه دریافت مجوز تغییر کاربری، اطلاعاتی در دسترس ندارد زیرا این مسائل در حیطه وظایف سازمان امور اراضی قرار دارد. ضمن آنکه دقیق نمی‌داند که اراضی در حریم روستا واقع شده‌اند یا نه؛ زیرا به نظر می‌رسد که این نقطه، کمی با روستا فاصله داشته باشد.

خزائی پول توضیح می‌دهد که در پایین دست کوه، یک رودخانه وجود دارد و در کنار رودخانه هم خانه‌سازی انجام شده است. یک سوی دیگر رودخانه هم روستای پنجه‌ور و ... واقع شده است. در نتیجه به درستی نمی‌توان درباره حضور زمین در حریم روستا، اظهارنظر کرد.

 

مدیر کل منابع طبیعی مازندران-نوشهر تاکید می‌کند که در مستثنیات بودن این زمین شکی نیست اما درباره تغییر کاربری آن باید امور اراضی پاسخ بدهد که آیا این زمین در طرح هادی بوده یا بنیاد مسکن برای آن مجوز صادر کرده است؛ شاید هم ساخت و ساز به صورت غیرمجاز در حال انجام است.

 

در نهایت، پاسخ به این پرسش که این کوه‌تراشی قانونی 

است یا نه، از منابع طبیعی به امور اراضی می‌رسد؛ جایی که باید روشن شود پشت تغییر چهره کوه، مجوزی قانونی وجود دارد یا ساخت‌وسازی غیرمجاز در جریان است.

 

کدخبر: ۶۰۱۶۷۳۰۲
تاریخ خبر:
ارسال نظر