کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۹۰۴۲۵
تاریخ خبر:

 ارتش سفالین چین به موزه بولا باردیپ می‌رود

 ارتش سفالین چین به موزه بولا  باردیپ می‌رود

 لشکرکشی امپراتور چین به استرالیا

هفت صبح، نوشین آذرنگ | نمایشگاه «ارتش سفالین: میراث اولین امپراتور» یکی از برجسته‌ترین رویدادهای موزه‌ای سال ۲۰۲۵ است که در موزه «بولا باردیپ» شهر پرت، ایالت استرالیای غربی برگزار می‌شود. این نمایشگاه با نمایش گنجینه‌های باستانی آرامگاه چین شی‌هوانگ، فرصتی بی‌نظیر برای کاوش در تاریخ و فرهنگ چین باستان فراهم می‌کند و گواهی بر نقش موزه‌ها در زنده نگه‌داشتن میراث جهانی است. چهل درصد از آثار این نمایشگاه برای اولین‌بار از چین خارج شده‌اند و این رویداد، پیوندی فرهنگی میان ملت‌ها در قلب استرالیا خلق می‌کند.
 

 موزه بولا باردیپ که در زبان بومی نونگار به معنای «داستان‌های بسیار» است، یکی از برجسته‌ترین نهادهای فرهنگی استرالیای غربی است. این موزه سال ۲۰۲۰ پس از بازسازی گسترده بازگشایی شد و به‌عنوان مرکزی برای روایت داستان‌های تاریخی، علمی و فرهنگی منطقه و جهان شناخته می‌شود.

 

‌رویای جاودانگی چین شی‌هوانگ

 دو هزار سال پیش، «چین شی‌هوانگ»، اولین امپراتور چین، در رویای جاودانگی و غلبه بر مرگ، شهری زیرزمینی خلق کرد: آرامگاهی به وسعت ۴۹ کیلومترمربع که با سپاهی از سربازان سفالین محافظت می‌شد. یکایک این سربازان سفالین برای پاسداری از او در ابدیت ساخته شدند.

 

این شهر اعجاب‌انگیز نه فقط آرامگاه، بلکه بازتابی از امپراتوری عظیم او بود که برای زندگی پس از مرگ طراحی شد. سال ۱۹۷۴ وقتی کشاورزان نزدیک شهر «شی‌آن» اولین سر سفالین را از خاک بیرون کشیدند، یکی از بزرگ‌ترین اسرار باستان‌شناسی جهان را رمزگشایی کردند. تاکنون و طی پنجاه سال گذشته بیش از ۸۰۰۰ سرباز سفالین کشف شده است و بخشی از این رویای ابدی به شهر پِرت در استرالیا رسیده است، جایی که جهانیان می‌توانند شاهد این شگفتی باشند.

 

نمایشگاهی از ریشه‌های تمدن چین

 نمایشگاه «ارتش سفالین: میراث اولین امپراتور» از هشتم تیر در موزه «بولا باردیپ» ایالت استرالیای غربی گشایش پیدا می‌کند. این نمایشگاه با بیش از ۲۲۵ اثر باستانی نه فقط نگاهی به چین باستان، بلکه سفری به ریشه‌های تمدنی آن است که بسیاری‌شان برای اولین‌بار از چین خارج شده‌اند. این آثار از سفال تا برنز، پنجره‌ای به فرهنگ و هنر دوره‌ای هستند که چین را برای همیشه تغییر داد.

 

شگفتی هشتم در نگاه مدیر موزه

 «الک کولز»، مدیر موزه، با شگفتی می‌گوید: «نمی‌شود اهمیت این رویداد را به‌سادگی بیان کرد. هفتاد درصد این آثار پیش‌تر به استرالیا نیامده‌اند و چهل درصدشان برای اولین‌بار از چین خارج می‌شوند. برای من، این ارتش سفالین شگفتی هشتم جهان است؛ چیزی که هیچ‌جای دنیا نظیرش را نمی‌یابید.» او معتقد است این مجموعه، نه‌تنها به‌خاطر قدمت، بلکه به دلیل عظمت و منحصربه‌فرد بودنش، در تاریخ بشریت بی‌همتاست.

 

روایتی کامل‌تر از گذشته

 آخرین بار در سال ۲۰۱۹، هشت مجسمه سفالین در گالری ملی ویکتوریا به نمایش درآمدند. اما نمایشگاه پیش‌رو در موزه بولا باردیپ داستان کامل‌تری از امپراتور و دنیایی را که برای زندگی پس از مرگش آفرید روایت می‌کند. ظروف برنزی، ارابه‌های باستانی، کمربندهای طلاکاری شده، پیکره‌های رنگ‌آمیزی شده سواره‌نظام و زیورآلات نادر طلا که برخی از آن‌ها برای اولین‌بار پس از کشف به نمایش در می‌آید. این آثار گنجینه‌هایی هستند که هر یک قصه‌ای از شکوه و خلاقیت را در خود نهان دارند.

 

رازهای پنهان زیر خاک

 رازآلودگی داستان امپراتور هنوز پابرجاست. آرامگاه او همچنان بسته مانده و اسرارش زیر هرمی بزرگ از خاک پنهان است. مورخان باستان از پادشاهی زیرزمینی با رودهای جیوه و تله‌های مرگبار گفته‌اند. افسانه‌هایی که این نمایشگاه در بخشی خیال‌انگیز بازسازی می‌کند. کولز می‌افزاید: «احترام و صبری که برای باز نکردن آرامگاه نشان‌داده‌شده، شگفت‌انگیز است. چه کسی می‌داند چه رازهایی هنوز منتظر کشف‌اند؟» این رازها، جذابیت این مجموعه را دوچندان می‌کنند.

  

  پل‌های فرهنگی در دنیای مدرن

 کولز می‌گوید: «پیوندهای فرهنگی همیشه ارزشمندند، اما شاید حالا بیش از هر زمان. این پیوندها فراتر از سیاست می‌روند و فهم و دوستی میان ملت‌ها را عمیق‌تر می‌کنند.» او معتقد است این نمایشگاه، فرصتی است برای درک بهتر فرهنگ چین و ارزش‌های مشترکی که بشریت را به هم پیوند می‌دهد» . وی می‌گوید: «زیبایی، کمیابی و عظمت این آثار و درک آنچه چین شی‌هوانگ نه فقط برای چین، بلکه برای تاریخ بشریت خلق کرد دعوتی از جهانیان برای درک شگفتی است.» این نمایشگاه، دعوتی است برای لمس رویای جاودانگی که دو هزار سال پیش در خاک چین شکل گرفت.»

 

کدخبر: ۵۹۰۴۲۵
تاریخ خبر:
ارسال نظر