درباره چهار کارگردان زن که سریال خانگی ساختهاند
![درباره چهار کارگردان زن که سریال خانگی ساختهاند](https://cdn.7sobh.com/thumbnail/FPSm5sqYGGmu/mplrKFaRlbMrw__LR0BO23SAIhAOCfR1Ma8tLslqfPKSzHLunPITxiyFd47s988b/%D9%87%D8%AF%DB%8C+%D8%B2%DB%8C%D9%86+%D8%A7%D9%84%D8%B9%D8%A7%D8%A8%D8%AF%DB%8C%D9%86.jpg)
«در انتهای شب» آیدا پناهنده، «شهرک کلیله و دمنه» مرضیه برومند، «بامداد خمار» نرگس آبیار و...
هفت صبح، منیژه خسروی| یک: سهم زنان از کارگردانی سریالهای خانگی بالا نیست اما محصولاتی که ساختهاند، عمدتا مورد توجه قرار گرفتهاند. نمونه متاخر آن آیدا پناهنده است که «در انتهای شب» جهشی بلند برای او بود. پناهنده فیلمنامهای که با همراهی همسرش ارسلان امیری نوشته بود را تبدیل به سریالی جذاب و همراهیبرانگیز کرد. گرفتن بازیهای خوب، ایجاد تعلیق و دلهره، خلق فضای باورپذیر و … جزو امتیازات کارگردانی پناهنده هستند. «ناهید»، «اسرافیل» و «تی تی» فیلمهای اکران شده پناهنده هستند که جزو آثار خوب سینمای ایران محسوب میشوند.
دو: «شهرک کلیله و دمنه» حاصل دغدغههای همیشگی مرضیه برومند برای مخاطب کودک و نوجوان است. این سریال عروسکی، البته مخاطب بزرگسال و همچنین مسئولان را هدف گرفته بود که در نهایت نیمه تمام باقی ماند. در کارنامه خانم برومند انواع و اقسام فعالیتها دیده میشود اما نامش به واسطه کارگردانی این آثار در ذهنها ماندگار شده است: «مدرسه موشها»، «شهر موشها»، «خونه مادربزرگه»، «آرایشگاه زیبا»، «کتابفروشی هدهد» و …سریال خانگی «شهرک کلیله و دمنه» اما جایگاهی والا به دست نیاورد.
سه: نرگس آبیار تازهترین بانوی فیلمسازی است که برای شبکه خانگی سریال ساخته. «سووشون» و «بامداد خمار» نام آثار در دست تولید نرگس آبیار هستند که هر دو از دو رمان معروف اقتباس شدهاند. اولی به قلم سیمین دانشور، جایگاهی رفیع پیش نخبگان دارد و دومی نوشته فتانه حاج سیدجوادی از رمانهای عامهپسند و پرفروش است. این دو سریال سال آینده منتشر خواهند شد.
آبیار پس از موفقیت در حوزه ادبیات و نگارش ۳۱ عنوان کتاب، فیلم کوتاه و مستند ساخت و در ادامه روی صندلی کارگردانی فیلم بلند نشست: «اشیا از آنچه در آینه میبینید به شما نزدیکترند»، «شیار ۱۴۳»، «نفس»، «شبی که ماه کامل شد» و «ابلق» آثاری هستند که تحسین مخاطبان، منتقدان و جشنوارههای داخلی و خارجی را به همراه داشتهاند.
چهار: تینا پاکروان پیش از «تاسیان» سریال «خاتون» را ساخته بود که روایتی عاشقانه در روزهای اشغال ایران به سال 1320 بود. او برای «خاتون» جایزه بهترین کارگردان نمایش خانگی از جشن کارگردانان سینمای ایران را به دست آورد. در کارنامه این کارگردان فیلمهای «خانوم»، «نیمه شب اتفاق افتاد» و «لسآنجلس تهران» به چشم میخورند. او تجربیاتی از بازیگری و فعالیت در پشت صحنه سینما در مقام دستیار کارگردان و... نیز داشته است.