نقشی برای پرواز...| بازیگرانی که با نقشهای خاص در شبکه خانگی درخشیدند

بازیگرانی که شاید هنوز «ستاره» نشدهاند اما با یک نقشآفرینی متفاوت در سریالهای خانگی، گام بلندی در عرصه بازیگری برداشتهاند
هفت صبح| همین چند هفته پیش و به بهانه اکران «آبی روشن» بود که به استعدادهای بازیگری کشفشده در شبکه نمایش خانگی پرداختیم. بازیگران اغلب جوانی که برای اولینبار حضور در یک سریال خانگی را تجربه کردند و از این مسیر وارد عرصه بازیگری در سینما شدند. اینبار اما ماجرا کمی متفاوت است. هفت بازیگری که در این پرونده سراغشان رفتهایم، هیچکدام بیتجربه نیستند و اتفاقا برخی از آنها سالهاست که در حال تجربه بازیگری در مدیومهای مختلف هستند، اما درخشش ویژه آنها در یک نقش خاص، باعث شده تا ویترین سریالهای خانگی به سکوی پرتابی برای سرعت بخشیدن به سیر صعودی شهرت و اعتبار آنها در عرصه بازیگری، تبدیل شود.
سریال «در انتهای شب» که اولین تجربه سریالسازی آیدا پناهنده هم محسوب میشود، یکی از جذابترین و پرمخاطبترین سریالهای شبکه نمایش خانگی در ماههای اخیر بوده است که دیروز جمعه، پخش آن به پایان رسید. سریالی درگیرکننده که بار اصلی جذابیتش، بیش از موقعیتهای داستانی، بر دوش شخصیتها بود. به همین دلیل هم همچون تجربههای سینمایی پناهنده، بازیگران، برگ برنده اصلی آن بودند. در میان چهرههای شناختهشده این سریال اما درخشش دو بازیگر را نمیشد نادیده گرفت.
سحر گلدوست بعد از تجربه همکاری با اصغر فرهادی در اولین نقشآفرینی سریالی خود، حضوری تحسینبرانگیز در نقش «ثریا» رقم زد و نسرین نصرتی هم بعد از سالها بازیگری، باردیگر با یک نقش کوتاه، توانمندیهای خود را به رخ کشید. این پرونده در واقع بهانهای است برای دستمریزاد و تکریم بازیگرانی که قدر نقشهای هر چند کوتاه خود را دانسته و در ویترین شبکه نمایش خانگی آماده پرواز به اوج شدهاند.
سحر گلدوست/ در انتهای شب
درباره کارنامهاش چه میدانیم؟
چه شروعی هیجانانگیزتر و معتبرتر از همکاری با اصغر فرهادی میتوان برای یک بازیگر جوان متصور بود؟ سحر گلدوست، از بازیگران مستعد شیرازی است که وقتی اصغر فرهادی به دنبال تکمیل ترکیب بازیگران خود برای فیلم «قهرمان» از میان هنرمندان بومی این شهر بود، دست روی او گذاشت و برای ایفای نقش اصلی فیلم خود، گلدوست را انتخاب کرد. سحر گلدوست آنقدر توانمند و تیزهوش بود که نهایت بهره را از این فرصت ببرد.
چه نقشی را برعهده داشت؟
سادگی و پیچیدگی همزمان احتمالا اصلیترین ویژگیهایی بود که فرهادی در سیمای سحر دید و او را انتخاب کرد. همان ویژگیهایی که آیدا پناهنده هم برای کاراکتر ثریا به آنها فکر کرده بود. زنی شهرستانی که ازدواجش با پسرعمویش به بنبست رسیده و پس از طلاق با همراهی تنها فرزندش، زندگی در حاشیه شهر را انتخاب کرده است. ثریا با پرورش زالو روزگار میگذراند.
سهمش از داستان چقدر بود؟
درست در پایان قسمت دوم سریال و دقایقی پس از سکانس تاثیرگذار جدایی بهنام و ماهی بود که حضور ثریا در داستان «در انتهای شب» جدی شد. همسایهای مطلقه که حالا با مردی تنها و جذاب، مواجه میشود. هر دو فرزند دارند و رابطه نزدیک بچهها، این دو را به هم نزدیک و نزدیکتر میکند. ثریا و بهنام رابطه مشروع اما بهشدت شکنندهای را شروع میکنند و تقریبا هر دو زخمخورده از آن خارج میشوند.
با کدام بازیگران چهره همبازی بود؟
ماندگارترین لحظاتی که از ثریا به یاد داریم در کنار ماهی و بهنام بوده و به همین دلیل باید پارتنرهای اصلی گلدوست در این سریال را هدی زینالعابدین و پارسا پیروزفر بدانیم. نقش همسر سابق ثریا (امیر) را هم پوریا رحیمیسام ایفا کرده است.
در آینده چه مسیری پیش رو دارد؟
تردیدی نیست که سحر گلدوست در آینده یکی از بازیگران شاخص در فیلمها و سریالهای مهم خواهد بود. او تا همینجا و تنها با ایفای نقش در یک فیلم سینمایی و یک سریال، ثابت کرده است که توانمندی بالایی برای هنرنمایی مقابل دوربین دارد و قطعا این توانایی از نگاه کارگردانان دیگر پنهان نخواهد ماند.
ژیلا شاهی/ پوست شیر
درباره کارنامهاش چه میدانیم؟
ژیلا شاهی سالهاست که در عرصه بازیگری فعال است. او در دورهای ایفاگر نقش در فیلمهای کوتاه بود که طبیعتا، شهرتی برایش به همراه نداشت اما فرصت پیدا کرد تا بخشی از آموختههایش در دورههای بازیگری استاد سمندریان را در آنها محک بزند. اما در سال 97 و با «قصر شیرین» همهچیز برایش جدیتر شد و توانست برای این نقش نامزد دریافت سیمرغ شود. او حتی ایفای نقشهای کوچک را هم رد نمیکرد و همین روزها فصل جدید «سرزمین مادری» با نقشآفرینی کوتاهی از او روی آنتن تلویزیون رفته است.
چه نقشی را برعهده داشت؟
اتفاقی که باید میافتاد تا ژیلا شاهی به چهرهای آشنا و حتی محبوب در میان مخاطبان تبدیل شود، بالاخره با «پوست شیر» افتاد. ایفای نقش مژگان بهعنوان معشوقه رضا پروانه، تبدیل به تجربهای درخشان در کارنامه ژیلا شاهی شد. زنی برخاسته از طبقه آسیبپذیر جامعه که تلاش دارد، رویاهایش را رنگ واقعیت ببخشد و در این مسیر، عاشق هم شده است.
سهمش از داستان چقدر بود؟
مژگان نسبت به خط اصلی داستان «پوست شیر» کاراکتری کاملا فرعی بهحساب میآید اما خرده روایت مرتبط با رابطه میان او و رضا پروانه آنقدر درگیرکننده است که حتی میتوان آنرا سوژهای باظرفیت برای تولید یک اسپینآف جذاب برای این سریال دانست. مژگان قطعا یکی از کاراکترهای محبوب این سریال بود.
با کدام بازیگران چهره همبازی بود؟
جذابترین و بهیادماندنیترین سکانسهای مربوط به مژگان با بازی مشترک ژیلا شاهی و علیرضا کمالی در یک قاب، خلق شد و بیشترین بازی مشترک در سریال را این دو داشتند. اما حضور در کنار بازیگران شناختهشده دیگری همچون شهاب حسینی و هادی حجازیفر هم اتفاق مبارکی برای ژیلا شاهی بود.
در آینده چه مسیری پیش رو دارد؟
ژیلا شاهی همزمان با تجربه همبازی شدن با هادی حجازیفر در «پوست شیر» در فیلم سینمایی «موقعیت مهدی» به کارگردانی حجازیفر هم خوش درخشید و این روزها هم یکی از بازیگران اصلی سریال «داریوش» است تا شاهد سومین همکاری مشترک او با حجازیفر باشیم. ژیلا شاهی حالا ظرفیت تبدیل شدن به نقش اصلی یک فیلم یا سریال را هم دارد.
هستی مهدویفر/ آکتور
درباره کارنامهاش چه میدانیم؟
هنوز 20سالش نشده بود که کاملا اتفاقی پایش به دنیای بازیگری باز شد. هستی مهدویفر حتی از کلاسهای بازیگری هم بهره نگرفته بود اما در سال 89 و در حالیکه تنها 19سال داشت، همزمان، هم فرصت حضور در سریال «جراحت» را بهدست آورد و هم بازی در فیلم سینمایی «سوت پایان» را. این بهترین نقطه شروع برای یک بازیگر مستعد بود و کمتر از دو سال بعد با ایفای نقش «رها» در سریال «مادرانه» به شهرت رسید. مهدویفر تجربههای متنوعی هم در ایفای نقشهای سینمایی داشت.
چه نقشی را برعهده داشت؟
«آلما» نام کاراکتری است که هستی مهدویفر ایفای نقش آن را در سریال «آکتور» برعهده دارد. یک بازیگر خوشسیمای تئاتر که برای تکمیل تیم دونفره علی و مرتضی که بهدنبال ایفای نقشهای تقلبی در دنیای واقعی هستند، از سوی آنها دعوت به همکاری میشود.
سهمش از داستان چقدر بود؟
آلما خیلی زود جای خود را در گروه عجیب علی و مرتضی پیدا میکند و اتفاقا در چند نقشه آنها نقش محوری را هم برعهده میگیرد اما آرامآرام با ابعاد دیگری از این شخصیت هم آشنا میشویم. دلبستگی نامحسوسی هم میان او و علی با بازی نوید محمدزاده شکل میگیرد.
با کدام بازیگران چهره همبازی بود؟
قرار گرفتن در میان دو بازیگر توانمند در قامت نوید محمدزاده و احمد مهرانفر از همان ابتدا میتوانست یک چالش برای هستی مهدویفر باشد اما در خروجی سریال «آکتور» او بهخوبی توانست قدرتنمایی کند و در همآوردی با این دو بازیگر برای ایفای نقشی پیچیده و چندوجهی، کم نیاورد.
در آینده چه مسیری پیش رو دارد؟
متاسفانه تجربه حضور مهدویفر در «آکتور» با حاشیههایی مواجه شد که شیرینی ماحصل آن را تحتالشعاع قرار داد. او با تهیهکننده سریال دچار اختلاف مالی شد و بخشی از این اختلافات را به فضای مجازی و حتی رسانهها کشاند. طبیعتا درباره سرانجام این شکایت، محاکم قضایی باید حکم صادر کنند اما این جنس حواشی معمولا کیفیت همکاری سایر پروژهها با یک بازیگر را تحتتاثیر قرار میدهد. باید منتظر بمانیم و ببینیم مهدویفر با چه تجربهای از سایه این حواشی خارج خواهد شد؟
سوگل خلیق/ دفتر یادداشت
درباره کارنامهاش چه میدانیم؟
اگر این پرونده قرار بود پیش از پخش سریال «دفتر یادداشت» منتشر شود، باز هم باید اشارهای به سوگل خلیق میکردیم. او بازیگر جوان و مستعدی است که بهنظر میرسد علاقه ویژهای به ایفای نقشهای غیرکلیشهای و نامتعارف دارد، کمااینکه پیشتر و در سریال «همگناه» هم نقش دختری را بازی کرده بود که نمیخواست دختر باشد و در تلاش برای فراهم آوردن مقدمات تغییر جنسیت خود به پسر بود. سوگل خلیق تحصیلکرده تئاتر است و تا به امروز در فیلمها و سریالهای متعددی ایفای نقش کرده است.
چه نقشی را برعهده داشت؟
در کارنامه خانگی سوگل خلیق، «دفتر یادداشت» قطعا اتفاقی ویژه و متفاوت محسوب میشود. او در این سریال نقش نازنین را ایفا میکند. دختری که در ابتدا بهعنوان یکی از ساکنان ساختمانی مرموز معرفی میشود که به همراه مادر مجردش زندگی میکند و در ادامه مشخص میشود دختر کاراکتر اصلی با بازی رضا عطاران است.
سهمش از داستان چقدر بود؟
از نظر تاثیر بر پیشرفت داستان، نقش نازنین را میتوان یکی از نقشهای اصلی و کلیدی در روایت «دفتر یادداشت» به شمار آورد اما آنچه حضور سوگل خلیق در این سریال را واجد ارزش و اهمیت بیشتری کرده، سهم ویژهای است که در خلق سکانسها و موقعیتهای بامزه سریال داشت. او بهخوبی توانست با بهرهگیری از ایده خندههای هیستریک، کاراکتری خلق کند که در بزنگاههای روایت، موقعیتهایی واقعا خندهدار بهوجود میآورد.
با کدام بازیگران چهره همبازی بود؟
سوگل خلیق در «دفتر یادداشت» بیشترین بازی و سکانس مشترک را با سه بازیگر داشت؛ رضا عطاران، حسن معجونی و کاظم سیاحی که انصافا هم پابهپای آنها درخشید. اما نمیتوان از سکانسهای مشترک او و زهرا داوودنژاد که ایفاگر نقش مادرش بود هم چشمپوشی کرد.
در آینده چه مسیری پیش رو دارد؟
از نظر کمی تا همینجا هم به نظر میرسد سوگل خلیق، تمرکز ویژهای بر سریالهای خانگی داشته و بیش از فیلم سینمایی و سریال تلویزیونی، ایفای نقش در این مجموعهها برایش جذاب است. پیشبینی ما هم این است که او در آینده همچنان ایفاگر نقشهای خاص و متمایز در سریالهای خانگی خواهد بود.
نسرین نصرتی/ در انتهای شب
درباره کارنامهاش چه میدانیم؟
طبیعتا همین ابتدا باید اعتراف کنیم نسرین نصرتی این اقبال را داشته که پیشتر با یک نقشآفرینی ویژه در قاب تلویزیون به شهرت برسد. هنوز بسیاری از مخاطبان نسرین نصرتی را بهواسطه ایفای نقش «فهیمه» در مجموعه «پایتخت» میشناسند. سریالی که حتی بازیگران اصلی آن هم هنوز نتوانستهاند از سایه سنگین نقشهای محبوبی که در این مجموعه داشتهاند خارج شوند. نصرتی تا به امروز مسیری آهسته اما پیوسته را در بازیگری پشت سر گذاشته است.
چه نقشی را برعهده داشت؟
از هر زاویهای که میخواستیم به نقشآفرینیهای ویژه در سریالهای خانگی نگاه کنیم، نباید نقشآفرینی درخشان نسرین نصرتی در «در انتهای شب» را از قلم میانداختیم. نصرتی حضوری بسیاری کوتاه در این مجموعه داشت اما بیشک بیشترین بهره را از این فرصت انداک گرفت و توانست یکی از بهترین نقشهای کارنامهاش را به ثبت برساند. او بازیگر نقش «حکیمه» از دوستان نزدیک «ماهی» است.
سهمش از داستان چقدر بود؟
یک دوست و همکار، میتوانست برای پر کردن خلاهای روایت و ایجاد فرصت برای بروز درونیات شخصیت اصلی، حضوری فرعی در فیلمنامه داشته باشد اما آیدا پناهنده و ارسلان امیری با هوشمندی، کاراکتر «حکیمه» را تبدیل به یکی از قطعات مهم برای تکمیل پازل شخصیت ماهی در سریال کردهاند که حتی پایان تراژیک زندگیاش تبدیل به بهانهای برای نزدیک شدن دوباره بهنام و ماهی میشود.
با کدام بازیگران چهره همبازی بود؟
نصرتی بیشترین بازی مشترک را با هدی زینالعابدین داشته است اما درخشانترین این سکانسها را باید مواجهه این دو دوست در قسمت هفتم سریال دانست. جایی که هر دو گریه میکنند و خوب میدانند و به هم یادآوری میکنند که «تو برای من اینطوری گریه نمیکنی!» نصرتی در همین سکانس خبر از ابتلای خود به سرطان سینه داد.
در آینده چه مسیری پیش رو دارد؟
نسرین نصرتی در همین شبکه خانگی ایفای نقشهای جدیتری را در سریالهایی همچون «بیگناه» تجربه کرده بود و حالا با درخشش در «در انتهای شب» به نظر میرسد در آینده قرار است شاهد حضورهای جدیتر او در این عرصه باشیم. او احتمالا این روزها در حال همکاری با تیم «پایتخت» برای فصل تازه است.
گلیدا ویشکی/ مگه تموم عمر چندتا بهاره؟
درباره کارنامهاش چه میدانیم؟
تحصیلکرده بازیگری است و از سال ۹۳ کار حرفهای خود را با ایفای نقش در فیلمهای کوتاه آغاز کرد. در ادامه مسیرش به دنیای سینما باز شد و نقشآفرینیهای فرعی در فیلمهایی همچون «پیلوت»، «ما همه با هم هستیم» و «تفریق» را تجربه کرد. او در قاب تلویزیون هم بهواسطه ایفای نقش در سریال «خانه امن» دیده شده بود.
چه نقشی را برعهده داشت؟
خودش تعریف میکند که از طریق دستیاران مانی حقیقی در فیلم «تفریق» به سروش صحت معرفی شده است. «آزیتا» از منظری کاراکتر اصلی و راوی داستان در سریال «مگه تموم عمر چندتا بهاره؟» محسوب میشود و پیشنهاد ایفای این نقش به گیلدا ویشکی، قطعا اتفاقی مهم در کارنامهاش بوده است.
سهمش از داستان چقدر بود؟
آزیتا و نیما، جایگاهی کانونی در روایت ماجراهای مرتبط با خانواده ربانی دارند. آنها بعد از حادثه درگذشت پدرشان حالا به تهران آمدهاند تا با خانواده عمومی خود همخانه شوند. همین زندگی زیر یک سقف، باعث بروز اصطکاک و چالش میان این دو و پسرعموها میشود. آزیتا یا آنطور که دیگران صدایش میکنند «آزی» روایتگر این چالشها در سریال است.
با کدام بازیگران چهره همبازی بود؟
یکی از برگبرندههای سریال سروش صحت، ترکیب جذاب بازیگرانش بود. او اما دو نقش اصلی را به دو بازیگر کاربلد اما کمتر شناختهشده سپرد و از طریق همین سریال گیلدا ویشکی و مجید یوسفی به مخاطبان معرفی شدند. در کنار آنها علی مصفا یکی از متفاوتترین نقشآفرینیهای خود را به یادگار گذاشت و قدرتالله ایزدی و کاظم سیاحی هم حضوری درخشان در سریال داشتند. وحید آقاپور هم با ایفای نقش بهرام که دلبسته آزی بود، سکانسهای مشترک بامزهای را در کنار ویشکی خلق کرد.
در آینده چه مسیری پیش رو دارد؟
مهمترین نکته درباره تجربه ایفای نقش در سریال «مگه تموم عمر چندتا بهاره؟» برای گیلدا ویشکی این است که او برای اولین بار، یک نقش کمدی را ایفا کرد و اتفاقا هم حضوری قابلقبول در آن داشت. حالا بسیاری از مخاطبان او را به نام آزی میشناسند و احتمالا در آینده هم با پیشنهادات بیشتری در زمینه کارهای طنز مواجه خواهد بود.
مهسا حجازی/ افعی تهران
درباره کارنامهاش چه میدانیم؟
اولین گامهای بازیگری را روی صحنه تئاتر برداشت و اتفاقا از چهرههای مستعد در این زمینه بود. به همین دلیل هم خیلی زود توانست راهی به عرصه بازی در فیلمهای سینمایی پیدا کند. در ابتدا چند حضور حاشیهای در فیلمهایی مانند «خفهگی» را تجربه کرد و بعدتر در فیلم «زالاوا» هم دیده شد اما جدیترین هنرنمایی سینماییاش مربوط به فیلم «جنگ جهانی سوم» میشود. حجازی در این فیلم بازیگر نقش اصلی زن است، همان دختر کرولالی که شکیب با بازی محسن تنابنده دلبسته او شده است.
چه نقشی را برعهده داشت؟
نقش «مونا» در سریال «افعی تهران» شاید پیچیدگی چندانی نداشت اما به دلیل موقعیتش در داستان، حائز اهمیت بود. او دختری علاقهمند به بازیگری است که در مقطعی تبدیل به پناه و همدم یک پیرمرد شده است. مرگ پیرمرد که از قضا پدر آرمان بیانی است، زمینهساز آشنایی مونا با این کارگردان سینما میشود.
سهمش از داستان چقدر بود؟
بهنوعی میتوان نقش مونا را یکی از گرانیگاهها در روایت «افعی تهران» به حساب آورد. او حلقه اتصال میان آرمان بیانی با پدرش محسوب میشود و بهواسطه حضور او، ما در جریان بخشی از گذشته این کاراکتر قرار میگیریم. دلبستگی میان مونا و شهریار که نویسندگی کارهای بیانی را برعهده دارد هم از خطوط فرعی این روایت است.
با کدام بازیگران چهره همبازی بود؟
او در فیلم سینمایی «جنگ جهانی سوم» که کارگردانی آن را هومن سیدی برعهده داشت، در کنار محسن تنابنده ایفای نقش کرد. در سریال خانگی «افعی تهران» هم این فرصت را بهدست آورد که در مقابل پیمان معادی بازی کند. پیمان معادی در این سریال یکی از ماندگارترین نقشآفرینیهای کارنامهاش را ارائه کرد و اتفاقا سکانسهای مشترک تماشایی هم با مهسا حجازی در این سریال داشت.
در آینده چه مسیری پیش رو دارد؟
حتما بعد از ایفای نقش «مونا» مهسا حجازی هم بیش از گذشته در کانون توجه فیلمسازان قرار خواهد گرفت. او حالا باید دست به انتخابهای جدیتری بزند و این ظرفیت را هم دارد که در آیندهای نهچندان دور ایفاگر نقش اصلی یک سریال خانگی یا فیلم سینمایی شود.