اسکایپ عزیز خداحافظیات خیلی اسکایپی نبود!

پیرمرد آبیپوش دنیای دیجیتال بازنشسته شد
هفت صبح| مدتها بود که اصطلاح «نرمافزار تماس تصویری» مترادف با اسکایپ بود. یک پلتفرم ارتباطی که در سال 2003 راه افتاد اما تبوتاب آن سرانجام فروکش کرد، که عملاً میتواند به این دلیل باشد که مایکروسافت در سال ۲۰۱۱ آن را با قیمت ۸.۵ میلیارد دلار خریداری کرد. درحالیکه مایکروسافت حتی پس از خرید اسکایپ، به بهبود آن ادامه داد، تلاشهای آنها واقعاً نتیجهای نداشت.
حالا مایکروسافت رسماً نقطه پایانی بر این نرمافزار گذاشته است. نرمافزاری که در برداشتن فاصلهها و دلتنگیها روزگاری پیشگام بود، حالا در دنیای پرشتاب فناوری از دور خارج شده و شاید شایستهتر این است که بگوییم با اینکه سن و سالی نداشت سرنوشت محتومش جوانمرگی بود. اسکایپ حالا جایش را به نرمافزارهای جوانتر و تازهنفستر داده است.
افزایش پلتفرمهای تماس ویدیویی دیگر، بهویژه جایگزینهای رایگان، مانند فیس تایم اپل، زوم، گوگل میت و تلگرام عرصه را بر اسکایپ تنگ کرد، در این ماجرا اضافه شدن ویژگیهای بیشمار توسط مایکروسافت (که واقعاً هیچکس درخواستی برای آنها نداشت) را هم ترکیب کنید، که در نهایت اسکایپ را وارد کرد تا تن به از رده خارج شدن بدهد.
مایکروسافت پس از دو دهه و تلاشهای بسیار برای پیشبرد اسکایپ، سرانجام در پایان فوریه اعلام کرد که این پلتفرم کنفرانس ویدیویی رسماً برای همیشه از کار خواهد افتاد. پایان فرا رسیده است و اسکایپ رسماً به ایستگاه پایانی خود رسید و حالا دیگر در دسترس مخاطبانش نخواهد بود. اما نگران نباشید، مایکروسافت راهحل مناسبی برای مخاطبان دارد و به روال معهودش همیشه چیزی تازه از آستین فناوریاش در میآورد که بعید است که مخاطبان آن را دوست نداشته باشند و حالا از نرمافزار تیمز نام برده که کاربران میتوانند به آن منتقل شوند.
مایکروسافت که در یک پست وبلاگی بازنشستگی اسکایپ را اعلام کرده گفته که این اقدام با هدف سادهسازی پیشنهادات ارتباطی رایگان مصرفکننده برای سازگاری بهتر با نیازهای متغیر مشتری انجام میشود. با ظهور رقبایی مانند زوم و واتساپ، مایکروسافت تصمیم گرفته است که تیمز را که برای اهداف شخصی و مشارکتی طراحی شده است، در اولویت قرار دهد و یک مرکز ارتباطی یکپارچه ایجاد کند.
بین فوریه و مه 2025، مایکروسافت به کاربران فرصت داد تا به تیمز منتقل شوند. میتوانید با حساب اسکایپ خود وارد تیمز شوید و چتها، مخاطبین و سابقه تماس شما به طور خودکار منتقل میشوند. اگر تصمیم به انتقال ندارید، همچنان میتوانید به دادههای خود، از جمله چتها و مخاطبینتان در اسکایپ دسترسی داشته باشید.
با اینکه مایکروسافت اعلام کرده است که این نرمافزار در مه 2025 هم برای کاربران رایگان و هم کاربران کسبوکار در دسترس نخواهد بود اما به کاربران کسبوکارش اطمینان خاطر داده است که این تغییر روی این دسته کاربران تأثیر منفی نخواهد داشت.
اسکایپ توسط مهندسان استونی در سال 2003 با استفاده از فناوری پروتکل صدا روی اینترنت (VoIP) ایجاد شد که به افراد امکان میدهد به جای خطوط تلفن معمولی، از طریق اینترنت تماس برقرار کنند. این امر تماسهای بینالمللی را ارزانتر و آسانتر کرد و روزگاری یکی از تنهاترین و محبوبترین نرمافزارهای آدمهایی کوچ کرده، دور از خانه و خانواده بود.