کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۵۶۱۶۳
تاریخ خبر:

بازگشت شکوهمندانه

بازگشت شکوهمندانه

بررسی بازسازی یکی از مهم‌ترین بازی‌های نقش آفرینی تاریخ

هفت صبح - ارسلان خودی |  سرانجام بعد از چهار سال انتظار، دنباله بازی Final Fantasy VII Remake عرضه شد تا  یک بار دیگر عاشقان این سری را محو زیبایی‌های خود کند. هرچند بازی Final Fantasy VII Rebirth از همان فرمول موفق نسخه قبلی استفاده می‌کند اما استودیو Square Enix با اعمال برخی تغییرات در این نسخه سعی داشته تا کیفیت بازی را حتی از نسخه Remake هم بالاتر ببرد. در ادامه سعی می‌کنیم با بررسی این بازی ببینیم که این سازنده کهنه‌کار ژاپنی تا چه حد در انجام این کار موفق بوده است.

 

داستان فاینال فانتزی ۷ ریبرث بلافاصله بعد از پایان نسخه قبلی آغاز می‌شود. کلاود استرایف (Cloud Strife) و چهار همراه وفادارش پس از انفجار عظیمی که در میدگار رخ داد از آن جا فرار کرده و وارد یک مسافرخانه قدیمی می‌شوند. کلاود در این جا از گذشته‌ خود و اولین ماموریتش با سفیروث (Sephiroth) صحبت می‌کند. در واقع بازی با یک فلش‌بک شما را به پنج سال‌ پیش بازمی‌گرداند. جایی که کلاود در اولین ماموریت رسمی خود، با سفیروث و چند سرباز دیگر همراه شده تا به اتفاقات مشکوکی که در نزدیکی یکی از ری‌اکتورهای شینرا (Shinra) رخ داده، رسیدگی کند. در این جا برای اولین بار با زوایای تاریک و قوس شخصیتی سفیروث – که در نسخه قبل اطلاعات چندانی از وی نداشتیم – مواجه می‌شویم.

 

 

داستان فاینال فانتزی ۷ ریبرث تنها نقطه قوت این بازی نیست. جای جایِ دنیای عظیم این بازی پر شده از مواردی که گیمر می‌تواند آنها را پیدا کند. برای مثال هر یک از ماموریت‌های جانبی بازی – که تعدادشان اصلاً کم نیست – داستان جمع و جور جذابی را روایت می‌کنند که نه تنها شما را خسته نمی‌کند، بلکه به سختی می‌توانید از تجربه کردن‌شان دل بکنید. یکی از مهم‌ترین دلایل یکنواخت نشدن این بخش نیز تنوع فعالیت‌هایی است که شما در حین انجام این ماموریت‌ها انجام می‌دهید؛ از کمک کردن به مادر دلسوزی که دلتنگ فرزند سفر کرده‌اش است تا تبدیل شدن به قورباغه و همبازی شدن با کودکان در یک دهکده دوراُفتاده. البته محتوای غنی فاینال فانتزی ۷ ریبرث به همین جا ختم نمی‌شود. در این بازی شما شاهد چندین فعالیت جانبی جذاب نیز هستید. برای نمونه یکی از بخش‌های جانبی جالب نسخه ریبرث، دو بازی کارتی به نام‌های Queen’s Blood و Fort Condor است. در بسیاری از بازی‌هایی که این روزها عرضه می‌شوند شاهد این هستیم که سازندگان سعی می‌کنند تا با گنجاندن یک بازی کارتی بی‌کیفیت یا طراحی یک سری فعالیت جانبی تکراری و خسته‌‌کننده در بازی‌شان، مدت زمان تجربه آن توسط گیمرها را افزایش دهند. اما این موضوع در خصوص فاینال فانتزی ۷ ریبرث صدق نمی‌کند. بازی‌های کارتی ریبرث کاملاً این پتانسیل را دارند که به عنوان یک بازی مستقل به آن‌ها نگاه شود. نکته عجیب ماجرا این است که نزدیک به ۲۰ فعالیت جانبی مختلف در ریبرث وجود دارد و نکته عجیب‌تر این است که حتی مینی-گیم ساده‌ای مثل پیانو نواختن نیز به قدری در این بازی خوب و جذاب طراحی شده که می‌تواند ساعت‌ها شما را درگیر خود کند.

   ما با عرضه فاینال فانتزی ۷ ریمیک شاهد یک بازی فوق‌العاده بودیم و تصور عنوانی بهتر از آن برایمان بسیار دشوار بود. اما اسکوئر انیکس با اعمال برخی تغییرات، موفق شده تا کیفیت بازی را حتی از نسخه ریمیک نیز بهتر کند. تعدادی از مهم‌ترین تغییرات فاینال فانتزی ۷ ریبرث در گیم پلی آن رخ داده است. اگر نسخه قبلی را تجربه کرده باشید، احتمالاً در جریانید که یکی از معدود نقص‌های فاینال فانتزی ۷ ریمیک، مبارزات هوایی آن بود. دشمنانی که در ارتفاع بالاتری نسبت به شما قرار داشتند (مانند موجودات پرنده‌) می‌توانستند حسابی باعث دردسرتان شوند. به طوری که شخصیت‌هایی مثل کلاود و تیفا به شکل جدی در مبارزه با این نوع دشمنان با مشکل مواجه می‌شدند. در این مواقع شما مجبور بودید تا از شخصیت‌هایی مثل برت – که توانایی شلیکِ از راه دور به دشمنان را دارد – استفاده کنید. اگر هم سعی می‌کردید این کار را با کلاود و تیفا انجام بدهید، آن‌ها با یک پرشِ غیرطبیعی خودشان را به دشمن می‌رساندند؛ ولی مشکل اینجا بود که این نوع حمله کارایی چندانی در مبارزات نداشت. در فاینال فانتزی ۷ ریبرث این مشکل تا حد زیادی برطرف شده. در این جا کلاود می‌تواند بعد از غلت زدن (با دکمه دایره)، اشعه خاصی را از شمشیرش به سمت دشمن شلیک کند (با دکمه مربع) که مهم‌ترین کاربرد این نوع خاص از حمله، در مبارزات هوایی خود را نشان می‌دهد. از طرف دیگر با اضافه شدن کمبوهای ترکیبی به سیستم مبارزات بازی، فرصت‌های تازه‌ای برای شما به وجود می‌آید تا بتوانید به کمک آن‌ها ضعف‌های مبارزات هوایی در نسخه ریمیک را پوشش دهید.

    نهایتا باید این بخش را اختصاص دهیم به افرادی که تا به حال به سراغ تجربه بازی‌های سری فاینال فانتزی نرفته‌اند. متاسفانه عناوین و شماره‌های هر نسخه از این سری برای مخاطبین جدید گمراه‌کننده به نظر می‌رسد و همین نکته باعث می‌شود تا عده زیادی قید تجربه عناوین این سری را بزنند. نکته بسیار مهم در خصوص سری فاینال فانتزی این است که هر کدام از بازی‌های شماره‌دار این سری دارای داستان، دنیا و ویژگی‌های منحصر به فرد خود هستند و هیچ‌گونه ارتباط مستقیمی با سایر نسخه‌های دیگر ندارند. به زبان ساده شما می‌توانید برای مثال فاینال فانتزی ۱۶ را بدون هیچ پیش‌زمینه‌ای از نسخه‌های قبلی تجربه کنید و از آن لذت ببرید. اما داستان در مورد فاینال فانتزی ۷ کمی متفاوت است. استودیو اسکوئر انیکس به دلیل طولانی بودن نسخه اصلی این بازی تصمیم گرفت تا بازسازی فاینال فانتزی ۷ را در قالب یک سه‌گانه توسعه دهد. نسخه اول این سه‌گانه – یعنی فاینال فانتزی ۷ ریمیک – در سال ۲۰۲۰ عرضه شد؛ نسخه دوم این سه‌گانه – یعنی فاینال فانتزی ۷ ریبرث – به تازگی عرضه شده؛ و در نهایت نسخه پایانی این سه‌گانه نیز در آینده (تاریخ نامشخص) عرضه می‌شود.

 

 

کدخبر: ۵۵۶۱۶۳
تاریخ خبر:
ارسال نظر