کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۷۴۴۴۵
تاریخ خبر:

حواشی واگذاری ایران خودرو به بخش خصوصی

حواشی واگذاری ایران خودرو به بخش خصوصی

پخش زنده مجمع از بستر اینترنت قطع شد و دقایقی بعد سیستم‌ها و میکروفن‌های جلسه نیز قطع شدند

در جریان مجمع عمومی فوق‌العاده شرکت ایران خودرو در تاریخ ۱۷ بهمن ماه ۱۴۰۳، حواشی بسیاری رخ داد که یکی از آن‌ها انتشار نامه‌ای با دو امضا در سامانه کدال بود.

ماجرا از این قرار بود که در حالی که مجمع در حال برگزاری و رای‌گیری برای انتخاب اعضای هیئت مدیره بود، نامه‌ای با دو امضا به صورت دستی در سامانه کدال بارگذاری شد. در این نامه اعلام شده بود که مجمع به حد نصاب نرسیده است.

نامه واگذاری ایران خودرو

واکنش‌ها به انتشار نامه جعلی در سامانه کدال

این اقدام با واکنش تند رئیس مجمع عمومی، حامد نائیجی، روبرو شد. وی با اشاره به اینکه تصمیم‌گیری در ایران خودرو با اکثریت آرا است و جلسه هیئت مدیره با چهار نفر از اعضا نیز رسمیت دارد، بارگذاری این نامه در سامانه کدال را فاقد وجاهت قانونی دانست و آن را مصداق نشر اکاذیب خواند.

نائیجی با تاکید بر اینکه مجمع با بیش از ۵۰ درصد از سهامداران برگزار شده است، این اقدام را خلاف قانون تجارت برشمرد و خواستار ورود نهاد ناظر بورس به این موضوع شد.

به گفته نائیجی، این نامه توسط دو نفر از اعضای هیئت مدیره و به صورت دستی امضا شده بود و فاقد هرگونه وجاهت قانونی بود. وی همچنین اظهار داشت که این اقدام با هدف جلوگیری از برگزاری مجمع و به تعویق انداختن آن انجام شده است.

پس از این اتفاق، پخش زنده مجمع از بستر اینترنت قطع شد و دقایقی بعد سیستم‌ها و میکروفن‌های جلسه نیز قطع شدند که این موضوع باعث شد تا برخی از سهامداران حقیقی اقدام به پخش زنده جلسه مجمع عمومی از شبکه اجتماعی اینستاگرام کنند.

در نهایت، پس از کشمکش‌های فراوان و با وجود همه حواشی و کارشکنی‌ها، مجمع عمومی ایران خودرو به کار خود پایان داد و اعضای هیئت مدیره جدید انتخاب شدند.

حواشی جلسه واگذاری ایران خودرو به بخش خصوصی

  • فشارها و لابی‌گری‌ها: گفته می‌شود که پیش از برگزاری مجمع، فشارهای زیادی از سوی برخی نهادها و افراد ذی‌نفوذ برای جلوگیری از واگذاری ایران خودرو به بخش خصوصی و به طور خاص، کنسرسیومی با حضور شرکت کروز، وارد شده بود. این فشارها و لابی‌گری‌ها، از جمله دلایل اصلی تاخیر چند ساعته در برگزاری مجمع و حواشی مربوط به آن بود.
  • نامه معاون دادستان: یکی از موارد مورد اشاره در حواشی مجمع، نامه‌ای بود که از سوی معاون دادستان کل کشور خطاب به وزیر صمت ارسال شده بود. در این نامه با اشاره به ابهاماتی در روند واگذاری سهام ایران خودرو، خواسته شده بود که تا زمان قطعیت ابلاغ و اجرای رای قطعی هیات تجدید نظر شورای رقابت، از هرگونه اقدامی در این خصوص خودداری شود.
  • رای شورای رقابت: موضوع دیگری که در جریان مجمع مطرح شد، رای هیات تجدید نظر شورای رقابت بود. گفته می‌شد که این هیات، تملک سهام شرکت ایران خودرو توسط شرکت‌های وابسته به مالکان شرکت کروز را مصداق رویه ضد رقابت تشخیص داده است. با این حال، مشخص نبود که آیا این رای به طور رسمی ابلاغ شده است یا خیر.
  • جنگ قدرت: برخی تحلیلگران، حواشی مربوط به مجمع ایران خودرو را ناشی از جنگ قدرت بین گروه‌های مختلف در داخل حاکمیت می‌دانند. به گفته آن‌ها، این گروه‌ها هر کدام به دنبال منافع خود در این شرکت بزرگ خودروسازی هستند و حاضرند برای رسیدن به اهداف خود، از هر وسیله‌ای استفاده کنند.
  • تلاش برای اخلال: به نظر می‌رسد که انتشار نامه جعلی در سامانه کدال و قطع سیستم‌ها و میکروفن‌های جلسه، بخشی از تلاش‌ها برای اخلال در روند برگزاری مجمع و جلوگیری از واگذاری ایران خودرو به بخش خصوصی بوده است.
کدخبر: ۵۷۴۴۴۵
تاریخ خبر:
ارسال نظر