بفرمایید یک فنجان «موکا»! | نسل نو «اوپل موکا» به ایران آمد
آیا این کراساوور اصیل میتواند در کشورمان موفق ظاهر شود؟
هفت صبح| پروسه واردات خودرو به کشور شتاب بیشتری به خود گرفته است. طی هفتههای اخیر، هم تعداد ثبت سفارش مدلهای جدید به شکل قابل ملاحظهای افزایش یافته و هم محمولههای خودروهای وارداتی، یکی پس از دیگری از گمرکات کشور ترخیص میشوند.
هرچند هنوز هم چینیها پرچمدار واردات خودرو به بازار ایران هستند اما هراز چندگاهی، اخبار مربوط به واردات برندها و محصولات خوشنام اروپایی و ژاپنی، علاقهمندان به صنعت خودروسازی را هیجانزده میکند. حضور برند اوپل در ایران، از جمله اتفاقات مبارکی است که بسیاری انتظارش را میکشیدند. نسل نو MOKKA مدل 2024 از نخستین محصولات این خودروساز اصیل و محبوب در ایران خواهد بود.
شخصیتشناسی موکا
شرکت اوپل، نام محصول جدید خود را از یک نوشیدنی شکلاتی به عاریه گرفته تا بگوید «موکا» خودرویی جوانپسند و امروزی است اما آیا واقعا موکا یک خودروی شاسیبلند است؟! پاسخ تیم طراحی اوپل به این سوال مثبت است ولی با تصوری که در اذهان عمومی از یک خودروی شاسیبلند وجود دارد، پذیرش این پاسخ مثبت اندکی دشوار است. حال داستان از چه قرار است؟
با دقت بیشتری در ابعاد و چهره ظاهری موکا اینطور برمیآید که تیم طراحی اوپل سعی کرده تا راحتی و کارایی یک خودروی کوچک شهری را در ارتفاعی کمی بالاتر از حد معقول پیاده ساخته و تلفیقی از شخصیت یک خودروی خانوادگی با جثه یک خودروی شاسیبلند شهری را پدید آورد. با آنکه پیش از این نمونههای مشابهی همچون «نیسان قشقایی» را در بین این طیف از خودروها دیده بودیم، اما موکا نخستین تجربه یک خودروساز آلمانی در این کلاس است.
کلاسی که شاید هنوز تعریف خاصی نداشته باشد اما بیشک با افزایش ترافیکهای شهری و بالا گرفتن دغدغههای زیست محیطی، آینده بهتری در انتظارش خواهد بود. طول، عرض و ارتفاع این خودرو به ترتیب 4151، 1780 و 1531 میلیمتر است. هرچند ابعاد و شکل ظاهری این خودرو حاکی از این است که «موکا» مرد بیابان و تپههای صعبالعبور نیست اما شرکت اوپل برای بیشتر شدن شخصیت SUV این خودرو، موکا را در دو نسخه دیفرانسیل جلو و دو دیفرانسیل (4WD) روانه بازار کرده است.
پرانرژی مثل موکا
با آنکه شرکت اوپل مدل Mokka را با طیف گستردهای از پیشرانههای بنزینی و دیزلی روانه بازارهای جهانی کرده اما اخبار رسیده به «هفت صبح» حاکی از این است که نسخه وارداتی به ایران از پیشرانه 3 سیلندر 1/2 لیتری توربو شارژردار بهرهمند هستند.
این پیشرانه میتواند 130 اسب بخار قدرت و 235 نیوتن متر گشتاور تولید کند. گفتنی آنکه این پیشرانه به کمک یک جعبه دنده 8 سرعته خودکار میتواند موکا را ظرف مدت 9/2 ثانیه از حالت سکون به مرز سرعت 100 کیلومتر برساعت برساند. سیستم تعلیق این خودرو نیز در محور جلو و عقب به ترتیب از نوع McPherson و TorsionBar بوده که میتواند سطح مطلوبی از نرمی را هنگام رانندگی به ارمغان آورد.
آپشن تا دلتان بخواهد!
موکا در زمینه تجهیزات رفاهی و ایمنی نیز با دست پر، پای در بازار ایران گذاشته است. از تجهیزات استاندارد بهکارگرفته شده در مدل پایه این خودرو میتوان به کنترل کروز هوشمند، سانروف برقی، سیستم صوتی حرفهای با نمایشگر لمسی 7 اینچی، سامانه کمکی شروع حرکت در سربالایی (HSA)، سامانه کنترل ترمز در پیچ (CBC) و 8 عدد ایربگ اشاره کرد.
اما علاوه بر اینها، در مدل فولآپشن، لیست بلندبالایی از تجهیزات رفاهی مانند رادار هوشمند، تابلوخوان، سامانه حرکت بین خطوط، سامانه Keyless GO، سامانه Start/Stop، سنسور باران، فرمان برقی حساس به سرعت و صندلیهای چرمی با قابلیت گرمکن به چشم میخورد. هنوز اطلاعات دقیقی از قیمت موکا در کشورمان منتشر نشده است.