بشار اسد بیانیه داد: تا صبح یکشنبه در دمشق بودم
صفحه اینترنتی منتسب به نهاد ریاست جمهوری پیشین سوریه بیانیهای از «بشار اسد» رئیس جمهور پیشین سوریه را منتشر کرد
صفحه اینترنتی منتسب به نهاد ریاست جمهوری پیشین سوریه بیانیهای از «بشار اسد» رئیس جمهور پیشین سوریه را منتشر کرد. این بیانیه تحت عنوان «بیانیه بشار اسد رئیس جمهور سوریه پیرامون شرایط خروج وی از سوریه»، از مسکو و به تاریخ ۱۶ دسامبر ۲۰۲۴ برابر با دوشنبه ۲۶ آذرماه ۱۴۳۰ منتشر شده که شرح آن در ادامه میآید: با گسترش تروریسم در سوریه و رسیدن آن به دمشق در شامگاه هفتم دسامبر ۲۰۲۴، مطرحشدن پرسشها پیرامون سرنوشت رئیس جمهور و محل حضور وی در میان سیلی از اخبار پر همهمه و روایتهای دور از حقیقت آغاز شد. این پرسشها به یک عامل پشتیبان از عملیات نمایش تروریسم بینالملل به عنوان انقلاب آزادی سوریه مبدل شد.
در این بیانیه که نخستین موضع گیری و بیانیه منتسب به اسد پس از تحولات اخیر است، عنوان شده است: در یک برهه حساس تاریخی از زندگی ملت که حقیقت باید جایگاهی داشته باشد، چیزی وجود دارد که باید با بیانی کوتاه روشن شود. این شرایط و متعاقب آن قطع کامل ارتباط به دلایل امنیتی اجازه نداده است و نکات اجمالی آن جایگزین روایت جزئیات هر اتفاقی که بعداً در فرصت پیش آمد نمیشود.
رئیس جمهور سابق سوریه افزود: من آن طور که شایعه شده بود، نه به صورت برنامه ریزی شده کشور را ترک کردم و نه در آخرین ساعات نبردها آن را ترک کردم، بلکه تا صبح روز یکشنبه در دمشق ماندم و مسئولیتهای خود را پیگیری کردم. با گسترش تروریسم در داخل دمشق، با هماهنگی دوستان روسی خود به لاذقیه رفتم تا از آنجا عملیات رزمی را پیگیری کنم. صبح با رسیدن به پایگاه حمیمیم، مشخص شد که نیروها از تمام خطوط نبرد عقب نشینی کرده اند و آخرین مواضع ارتش سقوط کرده است.
با تشدید و بدتر شدن واقعیتهای میدانی در آن منطقه و تشدید حملات پهپادی به این پایگاه نظامی روسیه و در سایه ناممکن شدن خروج از این پایگاه به تمامی جهات، مسکو از فرماندهی پایگاه خواست که برای تأمین امنیت و تخلیه فوری حاضران در پایگاه به اراضی روسیه اقدام شود. براین اساس در شامگاه روز یکشنبه هشتم دسامبر یعنی فردای سقوط دمشق و پس از سقوط آخرین مواضع نظامی و اختلالات منتج از آن در باقی ارگانهای دولتی، این اقدام انجام شد. طی این رخدادها موضوع پناهندگی یا کنارهگیری من یا هر شخص یا دستگاه دیگری مطرح نبود و تنها گزینه طرح شده تداوم نبرد در دفاع و رویارویی با این حمله ترروریستی بود.
در همین راستا تاکید میکنم کسی که از روز نخست جنگ با مبادله رهایی میهنش با رهایی شخصی، یا چانهزنی بر سر ملتش با پیشنهادها و فریبهای گوناگون مخالفت کرد، همان کسی است که در کنار افسران و سربازان ارتش خود در خطوط مقدم آتش و در فاصله چند ده متری از تروریستها در شدیدترین و خطرناکترین کانونهای درگیری ایستاد. او همان کسی است که در دشوارترین سالهای جنگ میهنش را ترک نکرد و با خانواده و ملتش زیر بمباران و خطر چندباره ورود تروریستها به پایتخت طی ۱۴ سال جنگ به رویارویی به تروریستها ادامه داد. کسی که مقاومان غیرسوری در فلسطین و لبنان را تنها نگذاشت و به همپیمانانی که در کنارش ایستادند خیانت نکرد، نمیتواند همان شخصی باشد که ملتی که به آن تعلق دارد را رها کند یا به این ملت و ارتشش خیانت کند.
من هیچ روزی به دلایل شخصی به دنبال پست و منصب نبودم، بلکه خود را صاحب طرحی میهنی دانستم که از حمایت ملتی که به وی ایمان دارد برخوردار است. من به اراده این ملت و توان آن در نگهداری از کشور خود و دفاع از ارگانها و انتخابهای خود تا آخرین لحظه ایمان داشتم. با سرنگونی حکومت به دست تروریسم و ناتوانی در ارائه هر چیزی پست و منصب پوچ و بیمعنی میشود و باقیماندن فرد مسئول در آن معنایی نخواهد داشت. به هر حال این به معنی رهاکردن گرایش ملی اصیل به سوریه و ملت آن نیست؛ گرایش ثابتی که منصب یا شرایط آن را تغییر نمیدهد و سراسر امید به آن است که سوریه آزاد و مستقل شود.