کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۵۲۷۲۸
تاریخ خبر:

جهان به کام ثروتمندان

جهان به کام ثروتمندان

بر اساس گزارش آکسفام، دارایی پنج مرد ثروتمند جهان از سال ۲۰۲۰ تاکنون دو برابر شده است.

روزنامه هفت صبح| ‌  آکسفام روز دوشنبه اعلام کرد که پنج مرد ثروتمند جهان از سال ۲۰۲۰ تاکنون بیش از دو برابر به دارایی خود افزوده‌اند، زیرا از کشورها خواسته است تا در برابر نفوذ فوق‌ثروتمندان بر سیاست مالیاتی مقاومت کنند. مؤسسه خیریه بریتانیایی با اعلام این مطلب همچنین نسبت به اعمال نفوذ ابرثروتمندان جهان در سیاست‌های مالی کشورها هشدار داد.

 

 گزارش موسسه آکسفام که همزمان با برپایی مجمع اقتصاد جهانی در داووس منتشر شد حکایت از آن دارد که دارایی پنج ثروتمند بزرگ جهان از ۴۰۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۰ به ۸۶۹ میلیارد دلار در سال گذشته افزایش یافته است. آکسفام در این گزارش همچنین یادآور می‌شود که از سال ۲۰۲۰ به این سو نزدیک به پنج میلیارد نفر در سراسر جهان فقیرتر شده‌اند.

 

بر اساس این گزارش میلیاردرها، اکنون بیش از 3/3میلیارد دلار نسبت به سال ۲۰۲۰ ثروتمندتر هستند و این در حالی است که جهان طی این مدت‌ بحران‌های ویرانگری برای اقتصاد از‌جمله همه‌گیری ویروس کرونا را پشت‌سر گذاشته است.

 

این موسسه خیریه در گزارش خود نسبت به افزایش نابرابری‌های جهانی به‌واسطه ثروت‌اندوزی چشمگیر افراد و شرکت‌ها‌ی ذی‌نفوذ و صاحب قدرت به لطف افزایش قیمت سهام هشدار داده است.گفتنی است از میان این ۵ نفر ابرثروتمندان، ۴ نفرشان ساکن آمریکا و یک نفرشان فرانسوی است. آمریکا امروز خانه بیش از ۸۰۰ میلیاردر و ابرسرمایه‌دار است.

 

این تعداد از میلیاردها و ابرسرمایه‌داران در یک کشور حدود یک‌چهارم تعداد کل میلیاردرها و ابرسرمایه‌داران در جهان است. از این‌رو می‌توان آمریکا را مهد و موطن ثروتمندان دانست، وقتی این تعداد از افراد در یک کشور به سرمایه‌های میلیاردی می‌رسند به آن معناست که در طی این مسیر

 

تا میلیاردر شدن تعداد زیادی رقیب ضعیف‌تر با تمام کارمندان و کارگرانشان از بین رفته‌اند و از سر راه حذف شده‌اند. به همین دلیل رشد این تعداد از ابرسرمایه‌داران در آمریکا می‌تواند نمایان‌گر چهره خشن بازار مالی در آمریکا باشد.

 

همچنین می‌توان این‌گونه برداشت کرد که این از نابرابری و بی‌عدالتی در آمریکاست که منجر به شدیدترین اختلاف طبقاتی در میان کشورهای جهان شده است. به همین دلیل است که امروز جوانان آمریکا بیشگونخ به سوسیالیسم و برقراری عدالت اقتصادی در جامعه دارند و امروز صدای واحد آنان شعارهایی بر ضد‌سرمایه‌داری را به گوش می‌رساند.

 

کشوری که پس از آمریکا بیشترین تعداد میلیاردرها و ابرسرمایه‌داران را در خود جای داده جمهوری خلق چین است. هرچند چین با میزبانی بیش از ۴۰۰ میلیاردر و ابرسرمایه‌دار حدود نصف تعداد میلیاردهای آمریکا را داراست اما باید گفت میزان سرمایه ۳۴۰۰ میلیارد دلاری ابرسرمایه‌داران آمریکایی‌ به تنهایی بیش از جمع میزان ثروت ابرسرمایه‌داران چین و ۷ کشور بعدی است.

 

شایان به ذکر است که دونالد ترامپ، رئیس جمهور فعلی آمریکا که او نیز در زمره میلیاردرهای آمریکایی است هم بدون داشتن هیچ سابقه سیاسی و تنها با تکیه بر ثروت و شهرت خود توانست هیلاری کلینتون را کنار بزند و کاخ سفید را تصاحب کند. این خطری است که هنوز مرتفع نشده و در همین لحظات هم نیز قابل تکرار است.

 

در دهه‌های گذشته تنها صاحبان صنایع و معادن در رسته میلیاردرها و ابرسرمایه‌داران قرار می‌گرفتند اما در سال‌های اخیر صاحبان دانش و فناوری که محصولشان را در قالب استارتاپ‌ها و محصولات نوین به بازار عرضه می‌کنند به لیست میلیاردرها و ابرسرمایه‌داران اضافه شدند.

 

در روزگاری که ویروس کرونا علاوه بر سلامت مردم جهان، اقتصاد را هم بیمار کرده است و اقشار ضعیف و آسیب‌‌پذیر جهان یا بیکار شده‌اند و یا تحت شدیدترین فشارهای مالی قرار گرفته‌اند نه‌تنها حال میلیاردرها خوب است بلکه در دوران کرونا هم به میزان ثروتشان افزوده شده است.

 

در همین دوران کوتاه چند ساله‌ای که جهان با کرونا دست و پنجه نرم کرد، تعداد صاحبان فناوری‌ها و استارتاپ‌های دانش‌بنیان در لیست میلیاردرهای جدید جهان ۹درصد نسبت به پایان سال ۲۰۱۹ افزایش داشته است و این بیشترین سهمی است که صاحبان علم و دانش و محصولات دانش‌بنیان تا کنون از میزان تمرکز ثروت میلیاردرها و ابرسرمایه‌داران داشته‌اند.

 

کدخبر: ۵۵۲۷۲۸
تاریخ خبر:
ارسال نظر