ترکیه جلوی حرکت کشتیهای انگلیس را گرفت
بخش مطبوعاتی ریاست جمهوری ترکیه اعلام کرد، دو کشتی مین روب انگلیسی به مقصد اوکراین دیگر نمیتوانند از طریق آبهای ترکیه عبور کنند.
در بیانیه دفتر مطبوعاتی رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه آمده است: متحدان ما به درستی مطلع شدهاند تا زمانی که جنگ ادامه دارد، کشتیهای مین روب انگلیس به مقصد اوکراین اجازه عبور از تنگه ترکیه به دریای سیاه را نخواهند داشت.
به نقل از خبرگزاری رویترز، دولت آنکارا با اشاره به یک کنوانسیون بینالمللی درباره حکمرانی بر ترافیک دریایی در منطقه تاکید کرد که ناوهای اوکراینی و روسی از ورود به تنگه ترکیه به دلیل این جنگ در جریان منع شدهاند.
با توجه به کنوانسیون مونترو، ناوهای کشورهایی که در جنگ نیستند اجازه عبور از این تنگهها را در جریان جنگ دارند. البته در این کنوانسیون آمده در صورتی که ترکیه خطر دخالت در درگیری را بپذیرد، آنکارا اختیار نهایی را بر عبور همه کشتیهای جنگی حفظ میکند.
وزارت دفاع انگلیس طرح خود را برای اعزام این کشتیهای مین روب کلاس " Sandown" ماه گذشته میلادی اعلام کرده بود. این کشتیهای مین روب با هدف پاکسازی بستر دریای سیاه از مینهای کاشته شده و برای عبور و مرور ایمن کشتیهای بزرگتر به همراه کمک به نجات جان افراد در دریا و بازگشایی مسیرهای تجاری حیاتی به کار گرفته میشوند.
هلند نیز پیشتر متعهد شده بود که دو کشتی مین روب کلاس "Alkmaar" را به اوکراین بفرستد که این کشتیها تا ۲۰۲۵ به دریای سیاه میرسیدند اما اکنون مشخص نیست که آیا هلند مایل است تا این کشتیهای مین روب را به اوکراین ارسال کند یا خیر.
صدها مین از آغاز جنگ اوکراین و روسیه در فوریه ۲۰۲۲ در سراسر دریای سیاه گسترده شدهاند. در برخی موارد، کشتیهای غیرنظامی و مسافری یا ناوهای نظامی متعلق به کشورهایی که اصلا در این جنگ نقشی ندارند، گرفتار این مینهای دریایی میشوند.