هزینه خرید لباس مردانه برای پولدارها
تولیدکنندگان ایرانی با کدام گزینههای خارجی رقابت میکنند؟
هفت صبح| تولیدکنندگان و فروشندگان ایرانی لباس مردانه، خودشان را مشابه محصولات ایتالیایی میدانند و این روزها رقابت بین رم، میلان و تهران برای تولید کتوشلوار و محصولات چرم و دیگر پوشاک مردانه از همیشه بیشتر شده است. هر وقت در یکی از فروشگاههای شیک را در پاساژهای گران شهرهای بزرگ باز میکنیم، فروشندهای خوشلباس بعد از خوشآمدگویی گرم به ما یادآور میشود که پارچهها، ایتالیایی هستند و دوختشان به دست طراحان حرفهای خارجدیده انجام شده. همه این تعریف و تمجیدها باعث میشود تا رقمهای میلیونی روی لباسهای مردانه چندان به چشم کسانی که جیب پرپولی دارند، نیاید. از طرف دیگر خرید محصولات فاخر خارجی، نیازمند سفر به کشورهای دیگر یا دستکم اعتماد به فروشگاههای اینترنتی یا اینستاگرامی است که کار سادهای بهنظر نمیرسد.
مثلا تولیدکنندگان مطرح چرم ایرانی قیمتی تقریبا مشابه با نمونههای ایتالیایی یا یونانیهای دستدوز دارند. البته در برخی از محصولات، تولیدکنندگان ایرانی محصولات چرم، از کمبود طراحی خلاقانه رنج میبرند. برای نمونه یکی از آنها که شهرت و شعبههای زیادی دارد، برای صندلهای تابستانی مردانه قیمت هفت میلیون و 300 هزار تومان را درنظر گرفته و این درحالیست که اگر بخواهید همین صندل را از برکناستاک آلمان که تولیدکننده اصلی چنین صندلهای مردانهای است بخرید، باید همین پول را پرداخت کنید.
همین تولیدکننده، برای کفشهای کلاسیک مردانه بین هفت میلیون و 500 هزار تومان تا 10 میلیون تومان قیمت گذاشته که با محصولاتی مانند اکو که هلندی، طبی و مشهور است، برابری میکند. قیمت بوتهای چرم بین 10 میلیون تومان تا 12 میلیون تومان است که از قیمت کالای رده متوسط چرم دکتر مارتینز انگلیسی بسیار بیشتر است.
کاپشنهای چرم مردانه هم بین 15 میلیون تومان تا 27 میلیون تومان فروخته میشوند. یک تولیدکننده و فروشنده بسیار گران چرم، محصولات مردانه را در حد کمربند و کفش محدود نگه داشته است. برای خرید یک کمربند از چنین فروشندهای باید دستکم سه میلیون و 250 هزار تومان هزینه کنید. گرانترین کمربند این تولیدکننده محصولات چرم، پنج میلیون و 500 هزار تومان است و کفشهای چرمش بین 9 میلیون تومان تا 13 میلیون و 400 هزار تومان قیمت دارند.
برای کتوشلوار گرانقیمت، ممکن است بخواهید سراغ تولیدکنندگان قدیمی بروید و حسابی کلاسیکپسند باشید. مثلا یکی از آنها بخشی را با نام ویآیپی به خریداران اختصاص داده که قیمتشان بالاتر است و البته طراحیهای جالبتری دارند. ارزانترین کتوشلواری که میتوانید از فروشگاههای مشهور باسابقه بخرید 19 میلیون و 800 هزار تومان قیمت دارد. در چنین فروشگاهی، برای خرید کتوشلوارهای محبوب، به نزدیک 32 میلیون تومان تا 38 میلیون تومان پول نیاز خواهید داشت.
گرانترین گزینه در بین کتوشلوارهایی با این مشخصات نزدیک به 38 میلیون تومان است. شما بهتر از من میدانید که قیمت یک دست کتوشلوار از تولیدکنندگان مشهوری مانند آرمانی و... بسیار بالاتر از این حرفها تمام میشود.تولیدکننده دیگری که خودش را همتای ایتالیاییها و تولیدکنندگان فاخر غربی میداند، قیمت کتهای تک را حدود 15 میلیون تومان در نظر گرفته است.
البته این فروشنده که بهتازگی مشهورتر شده، کتهای بافت را مخصوص زمستان تولید کرده که حوالی هفت میلیون تومان فروش میروند. سویشرتهای مردانه هم نزدیک هشت میلیون بوده و برای خرید کاپشن باید 9 و نیم میلیون تومان هزینه کنید. بارانیهای مردانه هر چند خیلی به نحوه لباسپوشیدن فرانسویها شبیه است اما برخی تولیدکنندهها این روزها در ایران هم با قیمت حوالی 17 میلیون تومان دست بهفروششان میزنند. متوسط قیمت تیشرت مردانه در فروشگاههای شیک لباس مردانه بین سه میلیون تومان تا پنج میلیون تومان است که از گزینههایی مانند یواسپولو که در کشورهای همسایه با قیمت مناسب فروخته میشوند، قیمت بسیار بالاتری دارد و البته قیمتشان به گزینههای منحصربهفرد جهان نمی رسد.
اگر بخواهید در همین فروشگاه نسبتا مشهور، شلوار مردانه پارچهای بخرید که البته با آن شلوارهایی که در ذهن بسیاری از ماست تفاوت بسیار چشمگیری دارند، باید نزدیک به شش میلیون تومان هزینه کنید. البته باز هم چنین شلوارهایی، از نظر طراحی از روی دست شلوارهای ایتالیایی تولید شدهاند و البته ادعای فروشندهها این است که پارچه کارهایش از ایتالیا به ایران رسیده است.فروشگاه دیگری که به کمک شبکههای اجتماعی و استفاده از مدلهای مشهور حسابی به چشم آمده، قیمت شالگردن مردانه را پنج میلیون و 800 هزار تومان اعلام کرده است.
برای خرید پالتوهای مردانه چنین تولیدکنندهای باید حوالی 16 میلیون تومان هزینه کنید و قیمت بافتهای مردانه بین دو میلیون تومان تا چهار میلیون تومان است. برای خرید پیراهن مردانه ساده هم به سه میلیون تا چهار میلیون تومان نیاز خواهید داشت و کفشها هم بین 10 میلیون تومان تا 12 میلیون تومان قیمت دارند.آنچه در فروشگاههای برندهای گران ایرانی با آن روبهرو هستیم این است که اغلب کالاها، هم قیمت با نمونههای برندهای متوسط اروپایی است.
یعنی شما برای خرید پالتوهای مردانه باید همان پولی را پرداخت کنید که در مادرید، پاریس یا رم به نمونههایی مانند منگو یا زارا و گزینههای کمی مرغوبتر میپرداختید. با این حساب تولیدکنندگان ایرانی فعلا خودشان را در رقابت با برندهایی که کارهای کاملا تجملاتی با طراحیهای تاریخی و منحصربهفرد تولید میکنند، نمیبینند. برای خریدارانی که برای استفاده عادی و روزمره دنبال محصولاتی باکیفیت و در دسترس هستند، فروشگاههای ایرانی محصولاتی با طراحیهای فاخر و قیمتهای بالا کم نیستند.