کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۹۵۳۵۵
تاریخ خبر:
رد فساد در شهرداری را گرفتیم

کدام نقاط شهرداری فسادخیزند؟

کدام نقاط شهرداری فسادخیزند؟

یک مسئول شهرداری: اختلال در سامانه شفافیت به علت انتقال داده‌ها به سامانه جدید «شهرزاد» است

هفت صبح| بنا براعلام دبیرخانه ستاد ارتقای سلامت اداری و مقابله با فساد، تاکنون ۱۱۳ گلوگاه فساد در ساختارهای شهرداری شناسایی شده و برای بررسی تخصصی آن‌ها، هشت کارگروه ویژه تشکیل شده است. این کارگروه‌ها بر حوزه‌هایی از جمله شهرسازی، خدمات شهری، مقررات زدایی، هوشمندسازی، اصلاح نظام اداری، شفافیت و تعارض منافع و انضباط مالی تمرکز دارند. بر اساس این گزارش، هدف اصلی از تشکیل این کارگروه‌ها، صرفاً تهیه گزارش‌های موردی نبوده، بلکه طراحی ساختاری ضدفساد برای مسدودسازی عملی مسیرهای نفوذ فساد در شهرداری تهران است. 

 

یک مقام مسئول بلندپایه در حوزه مبارزه با فساد در شهرداری تهران که نخواست نامش در گزارش آورده شود به خبرنگار هفت صبح گفت: شهرداری تهران از سال ۱۴۰۰ با تشکیل «ستاد ارتقای سلامت اداری و مقابله با فساد» گام‌های موثری در شناسایی گلوگاه‌های فساد و طراحی سازوکارهای پیشگیرانه برداشته است.

 

او تاکید کرد: «شهرداری با توجه به حجم بالای قراردادها و فرآیندهای اداری، نیازمند چارچوبی کارآمد و نظام‌مند برای مقابله با فساد است که به‌صورت مرحله‌ای در حال پیاده‌سازی است. در همین راستا، مجموعه‌ای از اقدامات فرآیندمحور در دستور کار قرار گرفته که از طراحی شاخص‌های ارزیابی سلامت اداری و فسادپذیری آغاز شده است. این شاخص‌ها قرار است مبنای سنجش عملکرد واحدهای مختلف شهرداری قرار گیرند تا فرآیند ارزیابی از حالت سلیقه‌ای خارج شده و به الگوی استاندارد و قابل سنجش تبدیل شود.

 

بر همین اساس همزمان، ۱۴ خدمت کلیدی شهرداری به‌صورت کامل الکترونیکی شده و ۲۲ عنوان مجوز شهری نیز به سامانه ملی مجوزها متصل شده‌اند که گامی مؤثر در جهت کاهش مراجعات حضوری، حذف رانت‌های احتمالی و تسهیل امور شهروندان است.» این مقام مسئول توضیح می‌دهد: «در حوزه نظارت مالی و املاک، توسعه و به‌روزرسانی سامانه‌های هوشمند از دیگر اقدامات شهرداری است.

 

سامانه‌هایی همچون سامانه یکپارچه مالی، سامانه املاک و سامانه کمیسیون ماده ۳۸ با هدف افزایش شفافیت و رصد دقیق‌تر تراکنش‌ها و تصمیمات اجرایی فعال شده‌اند. همچنین دفاتر خدمات الکترونیک شهر، به عنوان یکی از نقاط کلیدی تعامل مردم با شهرداری، مورد بازبینی قرار گرفته‌اند و لایحه‌ای برای آسیب‌شناسی این دفاتر تدوین شده است. اصلاح آیین‌نامه‌های مرتبط با این دفاتر نیز در دستور کار قرار دارد.»

 

بازتنظیم ساختارهای تصمیم‌ساز شهرداری شامل شوراها، کمیسیون‌ها و کارگروه‌های داخلی، از دیگر اقدامات اعلام‌شده در این حوزه است. هدف از این بازنگری، ارتقای شفافیت، کارآمدی و نظارت‌پذیری بیشتر در تصمیم‌گیری‌های داخلی عنوان شده است.

 

این مقام مسئول در شهرداری تهران با اشاره به پورتال شفافیت شهرداری تهران به نشانی shafaf.tehran.ir گفته است که این سامانه  به عنوان مرجع عمومی انتشار اطلاعات در حوزه‌های منابع انسانی، معاملات، شهرسازی، مطالعات و قوانین توسعه یافته است. این پورتال نقش مهمی در ارتقای شفافیت و دسترسی آزاد به اطلاعات ایفا می‌کند.

 

او در پاسخ به برخی انتقادات درخصوص محدودیت دسترسی به برخی بخش‌های سامانه شفافیت، توضیح دادکه برای مشاهده پروانه‌های صادره در باغات، کاربر ابتدا باید منطقه مورد نظر را انتخاب کند و این بخش هم‌اکنون فعال و قابل دسترسی است. همچنین مصوبات کمیسیون ماده ۵ به‌روزرسانی شده است.

 

در خصوص برخی از بخش‌های شهرسازی نیز اعلام شده که به دلیل انتقال داده‌ها به سامانه جدید «شهرزاد»، برخی اختلالات موقت به وجود آمده که گزارش آن توسط کارگروه شفافیت شهرداری به سازمان فناوری اطلاعات (فاوا) ارائه شده و فرآیند رفع مشکل در حال پیگیری است.

 

سایر اخباراجتماعیرا از اینجا دنبال کنید.
کدخبر: ۵۹۵۳۵۵
تاریخ خبر:
ارسال نظر