کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۸۸۳۹۵
تاریخ خبر:
گزارش هفت صبح از تجمع کارکنان مترو مقابل شهرداری تهران

دو روی سکه یک اعتراض

دو روی سکه یک اعتراض

‌روز گذشته، جمعی از کارکنان شرکت بهره‌برداری مترو با در دست داشتن پلاکاردهایی، مقابل ساختمان شهرداری تهران تجمع کردند

هفت صبح، صبا کاشانی| خیابان بهشت، نماد مدیریت شهری تهران، سال‌هاست که به محل حضور گروه‌های معترض تبدیل شده؛ هر زمان که حل چالشی به تصمیم مدیران شهرداری یا اعضای شورای شهر گره می‌خورد، صدای اعتراض از این خیابان شنیده می‌شود. از مطالبه‌گری پیمانکاران در سال‌های پایانی شهرداران گرفته تا اعتراض نیروهای خدماتی و رسمی طی ادوار مختلف شهرداری تهران. شاید بخشی از این اعتراضات و استفاده از این فضا به سال‌های دور بازگردد.

 

اعتراض برای دیرکرد پرداخت بدهی‌ها یا عدم تعیین تکلیف قراردادها از مهم‌ترین دلایل این اعتراضات بوده است. اگر بخواهیم نگاهی تاریخی به این ماجرا بیندازیم شاید اوج این اعتراض‌ها به اوایل دوره اصلاح‌طلبان در مدیریت شهری بازگردد. زمانی که قالیباف شهرداری تهران را با انبوهی از بدهی‌ها ترک کرد، روزهای زیادی پیمانکاران برای دریافت بدهی‌هایشان دست به اعتراض و تجمع در خیابان بهشت زدند. البته این اعتراض‌ها در هر دوره‌ای وجود داشته و روز گذشته هم خیابان‌های پایتخت دوباره شاهد مطالبه‌گری بود. 

6216987

«مدیر نالایق نمی‌خواهیم»،«اگه مشکل حل نشه، تجمع ادامه داره»... صبح آخرین روز فروردین، دوباره صدای اعتراض در گوش بهشت پیچید. پلاکاردها بالا رفتند، جمعیتی ایستاد، مطالبه مطرح شد و همه‌چیز شبیه صحنه‌هایی بود که سال‌هاست پایتخت با آنها بیگانه نیست. اما این‌بار یک چیز فرق داشت؛ نه لباس‌های کارگری، نه چهره‌های خسته، نه درخواست برای حقوق‌های چندماهه عقب‌افتاده. این‌بار ماجرا چیز دیگری بود. آنها خواهان افزایش دستمزد بودند نه پرداخت حقوق عقب افتاده‌شان. روز گذشته کارکنان مترو تهران برای دریافت حقوق معوقه، حذف سقف پرداخت، اصلاح اساسنامه و اجرای کامل مصوبه مزد شورای عالی کار مقابل در شیشه‌ای شهرداری تهران تجمع کردند. 

 

بر اساس مصوبه دولت خواهان افزایش حقوق هستیم

اسماعیل دوست، نماینده کارکنان مترو تهران در گفت‌وگو با خبرنگار هفت صبح می‌گوید: کارکنان مترو تهران بر اساس طرح طبقه‌بندی مشاغل و طبق آیین‌نامه وزارت‌کار، حقوق دریافت می‌کنند. دولت 32درصد افزایش حقوق به علاوه 900 هزار تومان به علاوه سنوات اعلام کرده است که ما هم خواسته‌مان این است که حقوقی طبق مصوبه دولتی دریافت کنیم. متوسط حقوق با توجه به پست، تحصیلات، سابقه کار و... متفاوت است. نزدیک 9 هزار پست سازمانی داریم. 

 

اسماعیل دوست با تاکید بر اینکه مطالبه‌ای خارج از قوانین و مقررات کار از شهرداری نداریم توضیح می‌دهد: ما اگر یک دقیقه دیر بیاییم کسر حقوق می‌خوریم. کمبود شدید نیرو داریم و از سال 91 جذب نیرو نداشتیم. 13 هزار نیرو طی سال‌های گذشته به 7 هزار و 500 نفر تبدیل شده‌اند و جای بازنشستگان نیرویی نیامده است و هر یک نفر جای چند نفر کار می‌کند.

 

او با تایید اینکه حقوق‌ها را به صورت علی‌الحساب پرداخت کرده‌اند، می‌گویند: وعده داده‌اند که معوقات تا پایان اردیبهشت ماه پرداخت خواهد شد. احکام ما حاضر است. باید بر اساس همان دریافتی داشته باشیم. همچنین بحث بیمه تکمیلی ما هم از دیگر مطالباتمان است.

 

حقوق بالای ۴۰ میلیون تومان پرداخت شده است

یک مقام شهرداری تهران در گفت‌وگو با هفت صبح، درباره علت این تجمع توضیح می‌دهد: «تنها تعداد انگشت‌شماری از سازمان‌های دولتی در فروردین، افزایش حقوق‌ها را اعمال کرده‌اند. دولت ابلاغیه افزایش حقوق را در ۱۷ فروردین صادر کرده و اصولا پرداخت معوقات در ماه‌های آتی انجام می‌شود اما برای ایجاد انگیزه، در شهرداری تهران حکم‌های افزایش حقوق از فروردین صادر شده، اما برخی بخش‌ها فعلا علی‌الحساب دریافتی داشته‌اند با این حال، ۹۵ درصد معترضان، حقوقی بالای ۴۰ میلیون تومان دریافت کرده‌اند.

 

از سوی دیگر  برخی رسانه‌ها مدعی عدم پرداخت حقوق شدند، در صورتی که حقوق پرداخت شده و فقط معوقات باقی مانده است. همچنین شهرداری تهران طبق قانون مالیات‌ها را محاسبه کرده و نسبت به مطالبات دیگر نیز در آینده اقدام خواهد کرد. همچنین برخی کارکنان مترو به جذب نیروی جدید اعتراض کردند. اما وقتی واگن وارد می‌شود، باید راننده هم جذب شود. آیا در سازمان دیگری دیده‌اید که نیروها به جذب نیروی انسانی اعتراض کنند؟ برخی از این افراد در سال گذشته تا 70 میلیون تومان دریافتی داشته‌اند و اینگونه نبوده است که دستمزد کمی پرداخت شده باشد.

 

حقوق صد میلیون تومان صحت دارد؟

بر اساس اعلام شهرداری تهران، بالاترین حقوق‌های کارکنان شهرداری در اختیار برخی کارکنان مترو است؛ جایی که راهبران و برخی نیروهای دیگر مترو، دریافتی‌هایی بالاتر از بسیاری از مشاغل سخت و میدانی دارند. بررسی‌های خبرنگار هفت صبح نشان می‌دهد که در صورت اعمال افزایش ۳۰ درصدی، حقوق برخی از کارکنان مترو از مرز ۱۰۰ میلیون تومان عبور خواهد کرد.

 

البته به نظر می‌رسد مشکل اینجاست که همه کارکنان مترو به یک نسبت حقوق دریافت نمی‌کنند و عده‌ای هم دریافتی‌های نجومی دارند.و اینجاست که سوال اصلی پیش می‌آید که چگونه می‌توان مصوبه دولت را در این مجموعه اعمال کرد به طوری که سایر کارکنان شهرداری تهران احساس اجرای عدالت در پرداختی‌ها را داشته باشند. 

 

کدخبر: ۵۸۸۳۹۵
تاریخ خبر:
ارسال نظر