کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۷۲۷۷۳
تاریخ خبر:

شناسایی ۱۰۹۴ ابتلا به تب دنگی در کشور

شناسایی ۱۰۹۴ ابتلا به تب دنگی در کشور

براساس گزارش نظام مراقبت بهداشتی، تا تاریخ ۲ بهمن ماه، ۱۰۹۴ مورد ابتلا به تب دنگی در کشور شناسایی شده است.

به گزارش هفت صبح، تب دنگی، که توسط پشه‌های آلوده به ویروس دنگی منتقل می‌شود، به شدت با شرایط مرطوب و آب‌های راکد مرتبط است. پس از بارش‌های شدید و سیلاب‌های اخیر در امارات، محیط‌هایی مناسب برای رشد پشه‌ها ایجاد شد و به تبع آن، پشه‌های آلوده به ویروس وارد کشور ما نیز شدند و خطر شیوع این بیماری را افزایش دادند.

 

چگونگی انتقال تب دنگی:

 

این بیماری از طریق گزش پشه آئدس که از فرد بیمار خون‌خواری می‌کند، منتقل می‌شود. ویروس دنگی از فرد به پشه منتقل شده و در صورت نیش زدن پشه به فرد سالم، او نیز مبتلا به تب دنگی خواهد شد.

 

ویژگی‌های پشه آئدس:

 

پشه آئدس به تعداد زیادی از افراد خونخواری کرده و قادر به انتقال بیماری به بسیاری از افراد است. تخم این پشه می‌تواند ۴۰۰ روز در خشکی زنده بماند و به محض بارش باران، تخم‌ها به پشه تبدیل می‌شوند. این پشه‌ها همچنین در برابر سموم مقاوم هستند.

 

برای کنترل این پشه، بهسازی محیط، استفاده از مواد دافع حشرات، پوشیدن لباس‌های آستین بلند و استفاده از توری‌های پنجره در مناطق آلوده از جمله راهکارهای پیشگیری هستند.

 

آخرین وضعیت تب دنگی در ایران:

 

براساس گزارش‌های نظام مراقبت سندرمیک، از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا تاریخ ۲ بهمن، ۱۰۹۴ مورد مثبت تب دنگی شناسایی شده است. از این تعداد، ۸۸۳ بیمار بدون سابقه سفر به خارج از کشور بودند که ۱۳ نفر در شهرستان بندرلنگه استان هرمزگان و ۸۷۰ نفر در شهرستان چابهار استان سیستان و بلوچستان مبتلا شده‌اند و این موارد به عنوان انتقال محلی محسوب می‌شوند.

 

12مورد دیگر از مبتلایان که سابقه سفر به چابهار داشته‌اند، در سایر استان‌های کشور شناسایی شده‌اند. این بیماران در شهرهایی مانند شهرکرد، مشکین شهر، اصفهان، ایرانشهر، زاهدان و اردبیل تشخیص داده شده‌اند که یک مورد از آنها همراه با مالاریا بوده است.

 

شناسایی پشه آئدس در ۹ استان:

 

در حال حاضر پشه آئدس در استان‌های هرمزگان، سیستان و بلوچستان، بوشهر، گیلان، مازندران، اردبیل، آذربایجان شرقی، زنجان و قزوین شناسایی و صید شده است.

منبع: تسنیم
کدخبر: ۵۷۲۷۷۳
تاریخ خبر:
ارسال نظر