کد مورس حمید صفت رپر معروف درباره یک فروشنده کوکائین در خانیآباد
افشاگری صفت درباره سرانه مصرف کوکائین و نحوه تامین نیاز بازار
هفت صبح| دو هفته پیش حمید صفت، رپر معروف آهنگی به اسم «هاشیبورا» منتشر کرد. آهنگی که به نظر میرسد پیغام مهمی داشته است. حمید صفت از فردی ساکن خانیآباد، حرف میزند که آشپزخانه ساخت تولید ماده مخدر دارد. فردی به نام ممل هاشیبورا. آهنگ اینطور شروع میشود که ابتدا حمید صفت، اسامی چند مادهمخدر را پشت سرم هم تکرار میکند: امدی، ال-اس-دی، کمیکال، سالویا.
سپس در ادامه ترانهای میخواند که مضمون آن این است: یک نفر در خانیآباد میخواهد ثروتمند شود. به این فکر میکند که مستقیم از ژاپن مواد (کوکائین) وارد کند اما این راه دراز را نمیرود. به جایش خودش آشپزخانه میزند و یک کیلو خالص کوکائین تولید میکند. همه جوانها هم عاشق آن میشوند و از آن تعریف میکنند.
یک رسانه موسیقی درباره این آهنگ نوشته که «هاشیبورا» افشاگری صفت درباره سرانه مصرف کوکائین و نحوه تامین نیاز بازار است. «او روی کارتلی به نام کوکائین هاشیبورا متمرکز شده که ابتدا واردکننده بوده و حالا آشپزخانههایی در کشور دایر کرده است. آنها کوکائین تقلبی درست میکنند و هر روز قربانیان بیشتری جذب آن میشوند. در شعر حمید صفت این هاشیبورا فردی دارای نفوذ اداری و عقاید مذهبی توصیف شده است.»
متن آهنگ را خود صفت نوشته و در ادامه همچنین درباره مصرف کنیاک«هنسی» هشدار داده است. اینطور که سایت بیلبورد نوشته هاشیبورا در اصل نام تولیدکننده و صادرکننده کوکائین در ژاپن است اما جستوجوی نام او به زبانهای مختلف ما را به هیچ اطلاعاتی نمیرساند. در سال میلادی گذشته بیشتر گزارشهای پلیس از کشف کوکائین در این کشور نشان میدهد که اغلب این مواد در مبادی ورودی مرز کشف شدند که یعنی آنها هم واردکننده این ماده هستند.
با این حال نمیتوان درباره صحت این اطلاعات مطمئن بود. در میان افرادی که در کرهجنوبی به دلیل فعالیتهای مربوط به قاچاق موادمخدر شناخته شدهاند، برخی از آنها لقبهای خاصی داشتهاند که بیانگر موقعیت، قدرت یا روش کاری آنها بوده است. یکی از آنها لی دو-سام نام داشته که در دهه 1970 به او لقب پادشاه موادمخدر کره داده شد و دیگری کیم هیونگ-ریول بوده که لقب پادشاه مواد مخدر آسیای جنوبشرقی را یدک میکشید.
همین هفته اخیر مصاحبه علی ضیا با گادپوری، رپر معروف دیگر هم منتشر شد. در این گفتوگو ضیا هم بحث موادمخدر را پیش کشید. این مجری سعی کرد این حرف را در دهان مصاحبهشونده بگذارد که رپرها نباید مصرف مواد مخدر را تبلیغ کنند که البته واکنش قاطعی هم از سمت پوری نداشت. از قضا در مصاحبه اخیر سپهر خلسه با یک شبکه تلویزیونی ایرانی خارج از کشور هم به این موضوع اشاره و البته تاکید شده بود که نسل جدید رپرها معمولا علاقهای به مصرف مواد ندارند و نیازی نمیبینند که برای اعتبار گرفتن حتی سیگار بکشند.
تا امروز رپرهای بسیاری به جنبههای منفی گرایش به استفاده از مواد مخدر در ترانههای خود اشاره داشتهاند.«شکاک» یکی از آخرین ترانههایی بوده که یک رپر نسل چهار درباره آن منتشر کرده و بسیار مشهور شده است. این آهنگ را هیپهاپولوژیست خوانده و در ساوندکلاود او از اردیبهشت امسال تا لحظه نوشتن این گزارش بیش از سه میلیون و 400 هزار بار شنیده شده. آهگ او از دیدگاه فرد معتادی نوشته شده که به خاطر این وابستگی مبتلا به مشکلات روانی و سایکوز است. او در این آهنگ احساسات ناخوشایند خود، شک به اطرافیان و فشارهای روانی روی معتادان را توصیف کرده.
یکی از معروفترین رپرهایی که در انتقاد به مصرف موادمخدر خوانده امینم است. آهنگ او به نام دژاوو به طور خاص درباره تجربههای خود از مصرف مواد مخدر و تأثیرات منفی آن صحبت میکند. آهنگ «Déjà Vu »از امینم، یکی از آهنگهای معروف آلبوم «Relapse» است که در سال 2009 پس از مدتها وقفه در کار هنری امینم منتشر شد. آلبوم او به طور خاص به تجربیات امینم در دورهای از زندگیاش میپرداخت که درگیر اعتیاد شدید به مواد مخدر بوده و به نحوی به بازگشت او به دنیای موسیقی پس از ترک مواد اشاره دارد.
این آهنگ به طور ویژه به مسائل مربوط به اعتیاد و تجربیات شخصی امینم در مبارزه با مواد مخدر پرداخته است.
در این آهنگ، امینم به اعتیاد خود به مواد مخدر، به ویژه پروپوفول (یک داروی آرامبخش که به طور غیرقانونی برای مصرف تفریحی مورد استفاده قرار میگرفت) و همچنین هروئین و آلپرازولام اشاره میکند. او در این آهنگ توضیح میدهد که چگونه این مواد مخدر باعث تغییرات عمده در زندگیاش شدند و چگونه او با عواقب آنها دست و پنجه نرم کرده است.