کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۷۱۶۲۹
تاریخ خبر:

مزرعه‌داری مهدیس در سرمای منفی ۳۱ درجه کانادا

مزرعه‌داری مهدیس در سرمای منفی 31 درجه کانادا

زن بلاگر ایرانی بعد از مهاجرت به استان ساسکاچوان، یک کشاورز تمام‌وقت شده است

هفت صبح| برخلاف همه ایرانی‌هایی که برای تحصیل و کار در شرکت‌‌های کوچک و بزرگ به کانادا مهاجرت می‌کنند، یک زن ایرانی به نام مهدیس سلطانی، در استان سردسیر ساسکاچوان کانادا به همراه همسرش به کشاورزی مشغول شده است. به‌تازگی یکی از ویدیوهای او از زندگی‌اش در سرمای منفی 31 درجه وایرال و بیش از 3 میلیون بار دیده شده. خانم سلطانی در این ویدیو ساعت 9 صبح از خانه‌اش در مزرعه بیرون می‌زند تا تخم‌مرغ‌هایش را جمع کند.

 

خودش می‌گوید هر دو ساعت یک بار باید تخم‌مرغ‌ها را جمع کند تا یخ نزنند و سالم بمانند. بیرون خانه جز برف و سفیدی چیزی دیده نمی‌شود. گاوهایشان هم در هوای آزاد ایستاده‌اند و به نظر می‌رسد که با سرما هیچ مشکلی ندارند. خودش هم با اینکه می‌گوید به این سرما عادت کرده، مژه‌ها و ابروهایش یخ زده و صورتش قرمز شده است. این فقط چند ساعت از زندگی یک بلاگر ایرانی است که از تهران و بعد عمان به شمال کانادا مهاجرت کرده و زندگی کشاورزی خود را با دنبال‌کنندگانش به اشتراک می‌گذارد.   

 

نزدیک به 500هزار نفر مهدیس سلطانی را دنبال می‌کنند. بیشترشان کشاورزان، مهندسان کشاورزی و رانندگان ماشین‌آلات سنگین هستند. خیلی از آن‌ها جذب شیوه پیشرفته کشاورزی در کانادا شده و خیلی‌ها هم می‌خواهند از این طریق به کانادا مهاجرت کنند. این زن 34 ساله در بسیاری از پست‌هایش درباره شیوه کشاورزی در کانادا، کار با ماشین‌آلات سنگین کشاورزی و نحوه فروش محصولات در بازار جهانی صحبت می‌کند.

 

بعضی وقت‌ها هم با یک شرکت مهاجرتی لایو می‌گذارد و به سوالات کشاورزان و مهندسان کشاورزی که قصد دارند از این طریق به کانادا مهاجرت کنند، جواب می‌دهد. سلطانی یک کانال یوتیوب هم راه‌اندازی کرده و آنجا به طور تخصصی درباره کشاورزی در کانادا تولید‌محتوا می‌کند.

 

البته همه دنبال‌کنندگان او علاقمندان به کشاورزی نیستند و خیلی‌ها هم او را به خاطر سبک‌زندگی خاص و هیجان‌انگیزش دنبال می‌کنند. او در فصل‌ سرما که کشاورزی در کار نیست، به سفرهای لوکس می‌رود و با همسر کانادایی‌اش انواع ورزش‌های زمستانی مثل اسنوبردینگ و اسنوموبیل سواری را امتحان می‌کند.

 

مهدیس سلطانی سه سال‌ونیم است که به ساسکاچوان، قطب کشاورزی کانادا مهاجرت کرده است. البته از اول قصدش از مهاجرت، کار کردن در زمین‌های کشاورزی نبود و ابتدا با ویزای تحصیلی به کانادا آمد تا برای کارشناسی‌ارشد مهندسی شیمی بخواند. او زمانی که ایران بود، در دانشگاه آزاد تهران، لیسانس مهندسی نساجی خواند و بعد در همان دانشگاه، ارشد مهندسی صنایع گرفت.

 

در زمان تحصیل به واسطه شغل خانوادگی در زمینه صادرات فرش ماشینی فعال بود و بعد از فارغ‌التحصیلی به عمان رفت. آنجا مدیر عملیاتی یک واحد درمانی شد و از آنجا برای دومین ارشد خود در کانادا اپلای کرد. با این حال پس از اتمام دانشگاه در رشته تحصیلی خود کار نکرد. سلطانی خیلی زود با یک مرد کانادایی ثروتمند آشنا شد که خانواده‌اش از چهار نسل قبل کشاورز بودند.

 

او به همین طریق به کشاورزی در کانادا علاقمند شد و حالا سه سال است که به همراه همسرش رایان کشاورزی می‌کند. این زوج مجموعا 2هزار و 100 هکتار زمین دارند؛ یعنی مساحتی تقریبا به اندازه بومهن. محصولات اصلی‌شان گندم و کانولا (کلزا) است اما برای خودشان هم در یک باغچه سبزیجات و صیفی‌جات کاشت می‌کنند. بهار، فصل کشتشان شروع می‌شود و پاییز برداشت می‌کنند.

 

البته برداشتشان کمتر شباهتی به آنچه در ایران به عنوان کشاورزی در ذهن داریم دارد. در کانادا کشاورزی به دولت وابسته نیست و همه زمین‌های کشاورزی متعلق به اشخاص و شرکت‌های بزرگ کشاورزی هستند. کاشت و برداشت محصولات با ماشین‌‌آلات پیشرفته کشاورزی انجام می‌شود و خبری از کارِ یدی نیست. با این‌حال تمیز کردن ماشین‌آلات قبل از شروع فصل زمستان برعهده خود مهدیس و همسرش است که دردسر زیادی دارد. البته آن‌ها چندین و چند کارگر هم دارند و در فصل کاشت و برداشت عمده فعالیت‌ها برعهده آن‌هاست. 

 

یکی از سوالات پرتکراری که خانم سلطانی از کاربران می‌گیرد این است: اگر می‌خواستی کشاورزی کنی چرا به کانادا مهاجرت کردی؟ برخی هم می‌گویند اگر این زن ایرانی در ایران مانده بود هرگز به سمت کشاورزی و کارهای سخت آن نمی‌رفت.

 

با این حال مهدیس سلطانی بارها به طور مستقیم و غیرمستقیم در پست‌هایش به پیشرفته و لذت‌بخش بودن کار کشاورزی در کانادا اشاره کرده است. به گفته او کشاورزان در استان ساسکاچوان کانادا از ثروتمندترین افراد جامعه هستند و وضعیت آن‌ها با بسیاری از کشاورزان داخل ایران متفاوت است. در کانادا خبری از کار شبانه‌روزی نیست و مراحل کاشت، غبارپاشی و برداشت با سرعت بسیار بالاتری انجام می‌شود. 

 

کدخبر: ۵۷۱۶۲۹
تاریخ خبر:
ارسال نظر