کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۷۱۳۳۴
تاریخ خبر:
آلمان و جمعیت بزرگ تحصیل‌کرده‌های ایرانی‌

وضعیت مالی ایرانی‌های تحصیل‌کرده از خیلی آلمانی‌ها بهتر است

وضعیت مالی ایرانی‌های تحصیل‌کرده از خیلی آلمانی‌ها بهتر است

موفقیت ایرانیانی که به آلمان مهاجرت کرده اند از بسیاری از آلمانی ها بیشتر است

یک تحقیق جدید نشان می‌دهد وضعیت مالی ایرانی‌های تحصیل‌کرده در این کشور، از خیلی از آلمانی‌ها بهتر است

تحقیقات جدید انستیتوی اقتصاد آلمان نشان داده، حدود 18 درصد از افراد شاغل در رشته‌های فناوری اطلاعات و علوم طبیعی و مهندسی در آلمان، ایرانی هستند. این آمار یعنی ایرانی‌ها در بین مهاجران ساکن آلمان، پنجمین جمعیت بزرگ تحصیل‌کرده هستند. حتی مشخص شده که میانگین درآمد ایرانی‌ها، برخلاف خیلی از مهاجران جهان سومی، نسبت به آلمانی‌ها کمتر نیست و جایگاه بالایی را به خود اختصاص داده‌اند. این جایگاه نتیجه مهاجرت‌ تحصیلی تعداد زیادی از ایرانی‌ها به اروپا و به‌خصوص آلمان است؛ کشوری که به‌واسطه تحصیلات ارزان، سال‌ها جزو مقاصد اصلی مهاجرت ایرانی‌ها بوده است.  

 

طبق تحقیقات این موسسه، هیچ ملیتی درآمدی بالاتر از هندی‌ها در آلمان ندارد. در حالی که میانگین دستمزد مشاغل تمام‌وقت در آلمان در پایان سال 2023 حدود 3هزار و 900 یورو در ماه بوده، حقوق کارکنان هندی به طور میانگین به 5هزار و 300 یورو رسیده است. به طور کلی مهاجران هندی در آلمان، از قابلیت‌های برجسته‌تری نسبت به ملیت‌های دیگر حتی آلمانی‌ها برخوردار هستند. درصد زیادی از آن‌ها، مانند ایرانی‌ها در رشته‌های ریاضیات، فناوری اطلاعات، علوم طبیعی و مهندسی تحصیل کرده‌اند و در صنایع مربوطه کار می‌کنند. طبق داده‌ها، یک‌سوم از هندی‌های ۲۵ تا ۴۴ ساله در مشاغل دانشگاهی که گفته شد فعالیت دارند. ایرانی‌ها بعد از هندی‌ها، چینی‌ها، برزیلی‌ها و روس‌ها، بیشترین جمعیت تحصیل‌کرده شاغل را به خود اختصاص داده‌اند و از این لحاظ پنجم هستند. 

 

میانگین حقوقی هندی‌ها حدود 41 درصد بیشتر از دستمزد میانگین و حتی 77درصد بالاتر از تمامی خارجی‌های آلمان است. میانگین دستمزد ایرانی‌ها در این گزارش مشخص نشده اما جدول منتشر شده نشان می‌دهد دستمزد ایرانی‌های تحصیل‌کرده بالاتر از میانگین است. میانگین دستمزد تمامی کارکنان تمام‌وقت در آلمان حدود 3800 یورو است. ایرانیان تحصیل‌کرده که بالای 45 سال سن دارند، تا سقف 7هزار و 100 یورو هم دستمزد ماهانه می‌گیرند. اکثر ایرانی‌هایی که به آلمان مهاجرت می‌کنند، با هدف تحصیل ایران را ترک می‌کنند. خیلی از آن‌ها برای ماندن در این کشور و کسب موقعیت‌های شغلی بهتر تا دکتری و پست دکتری هم تحصیلات خود را ادامه می‌دهند. آنهایی هم که از طریق کاری به آلمان مهاجرت می‌کنند، پس از مدتی ادامه تحصیل می‌دهند تا بتوانند موقعیت‌های شغلی بهتر و درآمد بیشتری کسب کنند. 

 

دانشجوهای ایرانی آلمان، پنجم شدند

طبق آخرین آمارگیری در سال 2022، 304هزار نفر با پیشینه ایرانی در این کشور زندگی می‌کنند. از طرفی در سال تحصیلی 2023-2024، بیش از 15هزار دانشجوی ایرانی در آلمان تحصیل کرده‌اند که بعد از هند، چین، ترکیه و اتریش، بیشترین (پنجمین) جمعیت دانشجوی مهاجر محسوب می‌شود. 43 درصد کل دانشجویان خارجی در آلمان رشته‌های مهندسی را برای تحصیل انتخاب کرده‌اند که شامل ایرانی‌ها هم می‌شود. 

 

اما درآمد یک مهندس ایرانی در آلمان حدودا چقدر است؟ درآمد ماهیانه یک مهندس برق در آلمان به طور میانگین نزدیک 4هزار و 500 یورو است. به عبارتی 382 میلیون و 500هزار تومان. طبق قانون وزارت کار آلمان این حقوق حداکثر می‌تواند نزدیک 7هزار یورو باشد اما روایت ایرانیان نشان می‌دهد آن‌ها بر اساس سابقه و تحصیلاتشان می‌توانند قراردادهای گران‌تری هم با شرکت‌ها ببندند. به طور مثال یک مهندس برق اتوماسیون که 11 سال است در یک شرکت آلمانی کار می‌کند موفق شده قراردادی به مبلغ ماهیانه 9هزار یورو با این شرکت ببندد. این مقدار در شهرهای بزرگی مثل برلین می‌تواند بیشتر باشد.

 

حقوق مهندسان فناوری اطلاعات یا همان آی‌تی، کمی از مهندسان برق کمتر است. میانگین حقوق آن‌ها 3هزار و 800 یورو برآورد شده و بیشترین میزان درآمد یک مهندس کامپیوتر می‌تواند 6هزار و 200 یورو باشد. این مقدار می‌تواند به نسبت تخصص، سابقه، شهر و شرکت بیشتر یا کمتر بشود. 

 

پزشک‌ها پول پارو می‌کنند

درآمد پزشکان در آلمان حدود دو برابر درآمد مهندسان آی‌تی و برق است. میانگین درآمد یک پزشک در آلمان نزدیک به 9هزار یورو است. کمترین میزانی که یک پزشک ممکن است در آلمان دریافت کند، تنها کمی کمتر از میانگین درآمد مهندسان آی‌تی یعنی 3هزار و 200 یورو است. حداکثر حقوق آن‌ها می‌تواند به بیش از 15هزار یورو در ماه هم برسد. تخصص می‌تواند تاثیر زیادی روی دریافتی پزشکان داشته باشد. به طور مثال یک متخصص چشم در این کشور حدود 24هزار یورو ماهانه حقوق می‌گیرد. توجه داشته باشید که درآمد پزشکان هر 15 ماه حدود 13درصد بیشتر می‌شود پس هرچه سابقه بیشتر باشد، میزان دریافتی آن‌ها هم بیشتر است.

 

جالب است بدانید اکثر چهره‌های مشهور و موفق ایرانی در آلمان، پزشکان هستند. مشهورترین آن‌ها مجید سمیعی، پزشک و جراح مغز و اعصاب است که نیاز به معرفی ندارد. رحیم رحمان‌زاده هم پزشک و جراح ایرانی-آلمانی است که به عنوان یکی از پایه‌گذاران جراحی مدرن ارتوپدی در جهان مطرح شده است. این پزشک آذربایجانی یکی از برجسته‌ترین آکادمیسین‌های پزشکی آلمان است و ریاست مرکز بین‌المللی جراحی مفاصل و استخوان برلین را برعهده دارد. نصرت پزشکیان هم یک روانپزشک مشهور ایرانی است که آکادمی روان‌درمانی ویسبادن و روش درمانی مثبت را پایه‌گذاری کرده است. نصرت پزشکیان 26 کتاب در رابطه با تکنیک‌های درمانی و تحقیقات خود منتشر کرده که به 23 زبان ترجمه شده است.

 

کدخبر: ۵۷۱۳۳۴
تاریخ خبر:
ارسال نظر