کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۷۱۵۴۴
تاریخ خبر:

از اراک‌؛ با لهجه اَمریکن | تسلط ‌پرستار اراکی به زبان انگلیسی و نجات دختر هندی

از اراک‌؛ با لهجه اَمریکن | تسلط ‌پرستار اراکی به زبان انگلیسی و نجات دختر هندی

گفت‌وگو با پرستاری‌ که توانست با تسلط به زبان انگلیسی، جان یک دانشجوی غیرفارسی‌زبان را نجات دهد

هفت صبح| ساعت هنوز 12 نیمه‌شب نشده بود که تلفن اورژانس اراک زنگ خورد. از پشت گوشی معلوم بود دختری 19 ساله اهل هندوستان پنیک کرده، بدنش به رعشه درآمده و روی زمین تکان می‌خورد. آنها از یک خوابگاه دخترانه زنگ می‌زدند. هم‌اتاقی‌های او هندی بودند و زبان‌فارسی را نمی‌فهمیدند. برای همین مسئول خوابگاه گوشی تلفن را برداشت و بعد از تماس با 115 به تکنیسین اورژانس گفت: «نمی‌دانیم دقیقا چه شده. این‌ها فارسی حرف نمی‌زنند.»

فاطمه صالحی‌فر

تکنیسین اورژانس اما نگران نشد و در عوض درخواست کرد که گوشی را به دست یکی از دختران هندی اتاق بدهند تا با او حرف بزند. پرستار به انگلیسی از او علائم بیمار را پرسید. جواب هم‌اتاقی هندی این بود که دوستش «هوم سیک» (دلتنگ خانه) شده‌است.

 

با گوشی تلفن حرف می‌زد که یک‌دفعه پنیک کرد و بیهوش شد. تسلط خانم پرستار به زبان انگلیسی باعث شد که این ماجرا به‌راحتی برای بیمار و اطرافیان او حل شود. به همین خاطر این روزها بسیاری از پیج‌های اینستاگرامی صدای این پرستار را هنگام انگلیسی حرف‌زدن منتشر می‌کنند و درباره لزوم تسلط بر زبان انگلیسی برای هر شغلی حرف می‌زنند. 

 

حالا فاطمه صالحی‌فر درباره آن روز با «هفت صبح» صحبت می‌کند. این اتفاق یک ماه پیش رخ داده اما ویدئوی آن دو روز پیش پخش شده است. فاطمه، پرستار 24 ساله اراکی است که تازه 9 ماه پیش از دانشگاه فارغ‌التحصیل شده. او در دانشگاه علوم‌پزشکی اراک پرستاری خوانده. برای همین وقتی پشت تلفن به او می‌گویند از خوابگاه این دانشگاه زنگ می‌‎زنند، سریع شستش خبردار می‌شود که باید آمبولانس را کجا بفرستد.

 

دو روز پیش او و دانشجوهای هندی را به اورژانس دعوت کرده بودند. در این مراسم مشخص می‌شود که ماجرا از چه قرار بوده. دانشجوی هندی یک سال و نیم قبل برای پزشکی خواندن به ایران آمده بود. چرا آن روز بیهوش می‌شود؟ او مشغول صحبت تلفنی با یکی از آشناهایشان بوده که متوجه می‌شود پزشکان برای مادرش تشخیص سرطان داده‌اند. به همین دلیل با شنیدن این خبر بیهوش و تنفس‌هایش نامنظم می‌شود و این ویدئو اینگونه ضبط می‌شود.

 

با منتشر شدن ویدئو سوال بسیاری از خواننده‌ها این بود که مگر این اتفاق در دانشگاه علوم‌پزشکی رخ نداده است؟ پس چرا آنها توانایی مدیریت کردن و درمان دانشجو را نداشتند؟ این پرستار اینطور جواب می‌دهد: « اولا اینکه آن لحظه، جو خوابگاه متشنج بوده است. اما به‌جز این آنها دانشجوهای ترم سه پزشکی بودند. این دانشجوها تا این پایه تحصیلی فقط علوم پایه را می‌گذرانند ولی تشخیص بالینی، اقدامات اولیه، درمان و دارو را از سال سوم و چهارم به بعد یاد می‌گیرند.» 

 

از فاطمه صالحی‌فر دیگر چه اطلاعاتی داریم؟ او24 سال دارد و هشت ماه است که طرح خود را به عنوان کارشناس پرستاری از اورژانس اراک شروع کرده. این پرستار متولد 1379 از 10 سالگی کلاس زبان می‌رفته و دوره‌های مختلفی گذرانده که توانسته مسلط حرف بزند. این پرستار می‌گوید: «وقتی بیمار بابت هوشیاری شکایت می‌کند ما اول باید علت آن را بفهمیم تا متوجه شویم آیا  به او حمله قلبی دست داده؟

 

مسمومیت با دارو برایش پیش آمده؟ این اتفاق به دنبال مصرف مواد‌مخدر رخ داده، بر اثر دیابت اینطور شده یا ناشی از مسمومیت کربن مونوکسید است؟ برای همین چند سوال از اطرافیان بیمار می‌پرسیم. در صورتی که شرایط حاد باشد آمبولانس را به محل می‌فرستیم. آن روز وقتی به من گفتند بدن این دانشجو می‌لرزد به تشنج شک کردم. در حملات تشنج ما توصیه می‌کنیم که اطرافیان بدن فرد را نگیرند یا تلاش نکنند تا فک او را باز کنند.

 

صبر کنید تا حمله بگذرد. زیر سرش فقط پتو باشد و وسیله‌های تیز و برنده را از اطرافش جمع کنند. بعد از تشنج هم او را به پهلو بخوابانند که اگر استفراغ کرد یا کف بالا آورد خفه نشود. من پشت تلفن به دانشجویان گفتم او را به پهلو بخوابانند و تا زمان هوشیار نشدنش کاری نکنند. بعد هم به خاطر اینکه آدرس خوابگاه را بلد بودم همان اول آمبولانس را فرستادم. در ادامه برای اینکه ببینم مشکل چیست، سعی کردم ارتباطم را با آنها ادامه دهم. وقتی گفتند پنیک است خیالم راحت‌تر شد که این هوشیار نبودن گذرا خواهد بود.»

 

در این حین بسیاری از مخاطبان این ویدئو نگران شده بودند که چرا خانم پرستار آمبولانس ارسال نمی‌‌کند. او می‌گوید: «وقتی با اورژانس تماس گرفته می‌شود، ما فرم را تند‌تند پر می‌کنیم. علت اعزام را می‌نویسیم و باید دربرخی از موارد ارتباط را هم برقرار نگه داریم تا آمبولانس برسد.

 

کمتر از یک دقیقه وقت داریم، تصمیم بگیریم برای این مورد به آمبولانس نیاز هست یا نه. هر چقدر هم اطلاعات ما بیشتر باشد ماموران تکنیسین بهتر می‌توانند عمل کنند. برای همین سوال و جواب‌هایی که در گزارش یادداشت می‌کنیم اهمیت زیادی دارد.» به گفته فاطمه صالحی‌فر، تکنسین‌های اورژانس به محض رسیدن بالای سر این بیمار هندی با تزریق آنژیوکت، او را به‌هوش آوردند. 

 

کدخبر: ۵۷۱۵۴۴
تاریخ خبر:
ارسال نظر