معرفی هر کیس ازدواج در مراکز همسرگزینی چقدر آب میخورد؟
در غالب مراکز مراجعهکنندگان حداکثری متولد دهه ۶۰ هستند که غالبا ۷۰ درصد آنها دختر و ۳۰ درصد پسرند
در حال حاضر ۱۷۴ مرکز همسانگزینی در سطح کشور فعالیت میکنند که طبق قانون تنها هدف فعالیت آنها پیگیری ازدواج دائم است.
محمد مروار، دبیر شورای بررسی صلاحیت مراکز همسانگزینی سازمان تبلیغات اسلامی در پاسخ به سوالی درخصوص هزینه تشکیل پرونده و معرفی هر مورد برای ازدواج بیان کرد: طبق تعرفه اعلامی در حال حاضر سقف ۱۵۰ هزار تومان از هر فرد برای تشکیل پرونده و ثبتنام دریافت میشود و به ازای معرفی هر فردهمسان شده برای ازدواج نیز ۵۰ هزار تومان دریافت میشود که این مبلغ دریافتی نیز بابت همسانسازی است که یا از طریق هوش مصنوعی و یا به صورت سنتی انجام میشود.
دبیر شورای بررسی صلاحیت مراکز همسانگزینی سازمان تبلیغات اسلامی گفت: پروسه چیده شده به نحوی است که پس از جمعآوری اطلاعات از خانم یا آقا، تشخیص داده میشود که گزینه a و b با یکدیگر همسان هستند یا خیر.
درنهایت براساس تستهای روانشناسی، خواستهها و مشخصات ارائه شده و نظر کنشگر، درخصوص مناسب بودن دو فرد برای یکدیگر اظهارنظر میشود. در این زمان هیچ ارتباط مستقیمی میان طرفین صورت نمیگیرد. بلکه کنشگر ورود کرده و به خانم یا آقا اعلام میشود که برای شما یک کیس پیدا شده است.
در صورت تمایل طرفین، یک جلسه مشترک با حضور کنشگر مرکز (فرد صاحب تجربه و آموزشدیده) و نماینده مرکز برگزار میشود. معمولا ۲ تا ۵ جلسه آشنایی حسب تشخیص مرکز برگزار میشود تا در صورت بروز اختلاف، آن را به حداقل برسانند. پس از آن کنشگران براساس تجربه و توانایی، اگر به این نتیجه رسیدند که طرفین مورد مناسبی برای ازدواج با یکدیگر هستند، خانوادههایشان را از موضوع مطلع خواهند کرد.
مروار در پاسخ به این سوال که معمولا مراجعهکنندگان به مراکز همسانگزینی دارای چه سنی هستند؟، بیان کرد: طیفهای سنی مختلفی به مراکز همسانگزینی مراجعه میکنند؛ از جوانان دهه هشتادی گرفته تا مجردان دهه ۴۰. اما در غالب مراکز مراجعهکنندگان حداکثری متولد دهه ۶۰ هستند که غالبا ۷۰ درصد آنها دختر و ۳۰ درصد پسرند. آنها کسانی هستند که در یافتن مورد مناسب ازدواج با چالش مواجه شدهاند. البته افراد متارکه کرده یا مطلقههایی که مجددا قصد ازدواج دارند نیز میتوانند به این مراکز مراجعه کنند.