با حقوق کارگران در سال ۱۴۰۱ چند روز می توان زندگی کرد؟
حقوق کارگران با افزایش قطرهچکانی کفاف هزینههای جاری زندگی را نمیدهد. این در حالی است که تورم هر روز در کشور با افزایش چشمگیری همراه میشود.
تسنیم نوشت: نماینده کارگران در شورایعالی کار با اشاره به اینکه تبصره ۲ ماده ۴۱ قانون کار باید در تعیین دستمزد اجرا شود، گفت: اگر دستمزد جوابگوی هزینههای زندگی باشد بهدنبال افزایش مزد نیستیم.
محمدرضا تاجیک با ابراز اینکه "آنچه برای ما در تعیین دستمزد مهم است اجرای ماده ۴۱ قانون کار است" گفت: در صورتی که قدرت خرید کارگران تقویت شود و با دستمزد فعلی بتوانند از پس هزینههای زندگی بربیایند ما دنبال افزایش مزد نیستیم, اکنون دستمزدها حدود ۳۵ درصد هزینههای زندگی را جواب میدهد.
وی ادامه داد: ماده ۴۱ قانون کار میگوید، حقوق، دستمزد، مزایا و عیدی کارگران باید بر اساس نرخ تورم واقعی در کشور محاسبه شود. براساس تبصره ۲ حداقل مزد باید بهاندازهای باشد تا زندگی یک خانوار کارگری را که تعداد آنها توسط مراجع ذیصلاح تعیین میشود تأمین کند.
تاجیک گفت: رقمی که به دستمزد کارگران اضافه میشود, بهمعنی افزایش حقوق نیست, بلکه قدرت خرید ۱۴۰۱ کارگران که از دست رفته است شاید به آنها بازگردانده شود. مشکل اینجاست که کارفرماها و اصناف بالا رفتن همه هزینهها از جمله مواد اولیه و ماشینآلات را پرداخت میکنند اما به کارگر که میرسند موضع میگیرند.
۳۰ درصد از مردم ایران یا ۲۵ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر دچار فقر مطلق هستند. البته نرخ فقر در مناطق روستایی از ۳۵ درصد هم عبور میکند. جدای از این آمار، اقتصاددانان میگویند ۳۰ درصد از خانوار ایرانی از فقر درآمدی به فقر زمانی دچار شدهاند؛ این یعنی آنها با دوشغله یا چندشغله بودن زمانی برای سرگرمی، استراحت، سفر و … ندارند و نتیجه آن فروپاشی خانوار خواهد بود.