کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۳۰۴۶۹۷
تاریخ خبر:

۱۰روش برای جان‌به‌در بردن از حمله سهمگین اخبار بد

علیرضا دباغ ـ دکترای فرهنگ و ارتباطات ـ با نگارش یادداشتی که در اختیار ایسنا قرار داده است، به فضای رسانه‌ای حال حاضر کشور و میزان استفاده از رسانه‌ها اشاره کرده و توصیه‌هایی برای افراد فهرست کرده که عمل کردن به آنها سلامت روان در استفاده از رسانه‌ها را تضمین می‌کند.

۱) سطح ارتباطی خود با رسانه‌­ها به خصوص شبکه­‌های خبری را در حد نیاز ضروری خود تقلیل دهید و چنانچه مایلید اخبار و رویدادهای مختلف را دنبال کنید، تا جایی که ممکن است هنگام شنیدن اخبار صدای گیرنده‌های صوتی و تصویری را در منزل و محیط‌های دیگر در حد شنیدن خودتان کاهش دهید. این موضوع به‌خصوص برای خانواده­‌هایی که دارای کودک و نوجوان هستند لازم و ضروری است.

۲) پس از هشدارهای لازم درخصوص پرهیز از انتشار تصاویر جنایت تروریستی آمریکا در فرودگاه بغداد، اکنون هوشیار باشید که تصاویر فجایع اخیر در کرمان، سقوط هواپیمای اوکراینی، تصادف رانندگی، درگیری­‌های خیابانی و تشییع جنازه­‌ی جانباختگان سانحه­­‌ی هوایی و نظایر آن را در شبکه‌های اجتماعی به‌خصوص اینستاگرام نگاه نکنید و خودتان نیز آنها را انتشار ندهید.

۳) خبرها و اطلاعات خود را از منابع موثق دریافت کنید و خودتان هم فقط مطالب موثق را به اشتراک بگذارید تا بدین‌وسیله از حجم شایعات و خبرهای کذب که باعث تشویش ذهنی­ خودتان و دیگران می‌شود جلوگیری شود. این نکته­ را به یاد داشته باشید که هر چیزی که در فضای مجازی به دستتان می­‌رسد، ارزش فوروارد کردن را ندارد.

۴) برای جلوگیری از آشفتگی بیشتر ذهنتان، برای مدتی هم که شده، از حضور در گروه‌های مباحثه‌ای که در شبکه­‌های اجتماعی فعال هستند خودداری کنید. باور کنید مشکلات اقتصادی و سیاسی و اجتماعی در شبکه­‌های اجتماعی قابل حل نیستند.

۵) به هیچ عنوان در گروه‌های خانوادگی‌تان به­‌خصوص در تلگرام یا واتس­آپ، خبرهای سیاسی، اجتماعی و حوادث را فوروارد نکنید.

۶) اجازه ندهید اختلاف سلیقه و دیدگاه سیاسی درباره‌­ی مسائل اخیر رابطه­‌ی شما با دوستان و نزدیکانتان را خدشه­‌دار کند. اگر در گروهی که هستید بحث‌های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی پیش آمد، قبل از رسیدن بحث به جای باریک شما برای ترک مخاصمه پیشقدم شوید.

۷) اجازه دهید دیگران از حضور شما در گروه‌های خانوادگی تلگرامی و واتس آپی لذت ببرند، و خودتان نیز از برکات صله‌­ی رحم مجازی بهره­‌مند شوید. برای تأثیر بهتر توصیه می‌شود عکس های قدیمی­ تان که نوستالژی جمعی را به همراه دارد منتشر کنید و از خاطرات مشترک و خوب گذشته بگویید.

۸) خبرهای موفقیت‌های فرزندان، برادران و خواهران و بستگانتان را به اشتراک بگذارید، و تولد یا ازدواج یا موفقیت دوستان و آشنایانتان را تبریک بگویید و بیش از گذشته به مسایل عاطفی توجه کنید.

۹) اگر چه طبیعت نیز در اقصی نقاط جهان مغلوب آثار تخریبی انسان‌ها شده است اما هنوز هم پناهگاه روح ناآرام انسان‌های آشفته است پس تا جایی که ممکن است به جای پرسه زدن در فضای مجازی یا دیدن اخبار تلویزیونی، به آغوش طبیعت ولو پارک محله‌تان بروید، در غیر این صورت در موبایل یا تبلتتان کلیپ‌هایی از کوه و دریا و طبیعت را جستجو کنید به‌خصوص اگر با موسیقی همراه باشد.

۱۰) از تأثیر موسیقی و اعجاز هنر و ادبیات غافل نشوید. شنیدن یک قطعه‌­ی موسیقی یا دیدن یک کلیپ و یا حتی شنیدن و خواندن یک شعر در شرایط سخت و دشوار گاهی مانند آبی است بر آتش.»

کدخبر: ۳۰۴۶۹۷
تاریخ خبر:
ارسال نظر