روزنامه هفت صبح، بهنام مظاهری|‌ از نکات جالب‌آمیز این هفته اجرای نانسی عجرم در عراق و اجرای علی عبدالملکی در استادیوم آزادی در حاشیه ‌بازی استقلال و پرسپولیس بود. البته که هنگام اجرای عبدالملکی طبقه ‌دوم استادیوم خالی از تماشاگر بود و در نگاه اول اینطور به نظر می‌رسید که کنسرت عبدالملکی خالی مانده اما بعدا فهمیدیم گویا طبقه دوم استادیوم امن نبوده و قسمت‌هایی از آن خالی مانده بود! یکی دیگر از حاشیه‌های هفته افتضاحی بود که در برنامه «خودمونی‌» به بار آمد.

به سخره گرفتن یکی از زیبا‌ترین آهنگ‌های نواحی ایران، ترانه‌ «شاره‌جان» با صدای مرحوم سهراب محمدی از اساتید موسیقی کرمانجی ‌که در برنامه‌ای که مهران رجبی مجری آن بود، حسابی سر و صدا به پا کرد و صدای خیلی از اصحاب موسیقی را در آورد. البته چند روز بعد رجبی در ویدئویی ‌‌عذرخواهی کرد و گفت:« در برنامه خودمونی خواستیم یادی از مرحوم سهراب محمدی بکنیم‌ اما متاسفانه موجب بروز دلخوری شد. از طرف خودم و عوامل برنامه معذرت می‌خواهم؛ ما به کرمانجی‌ها عشق می‌ورزیم.»

دیگر اتفاق مهم هفته خبر اجرا در دو شهر مشهد و یزد بود.در حالی که پیش از این عنوان می‌شد هیچ محدودیت جغرافیایی‌ای در برگزاری کنسرت‌های موسیقی وجود ندارد؛ در بسیاری از شهرها چون مشهد، یزد و قم امکان اجرای کنسرت وجود نداشت؛ حال به نظر می‌رسد دو شهر از لیستِ ممنوعه‌‌ برگزاری کنسرت‌ها خارج شده‌اند.

پرواز همای جمعه هشتم اردیبهشت در سالن تربیت معلم یزد در دو سانس ۱۹:۳۰ و ۲۲:۳۰ ‌ روی صحنه می‌رود. از آن طرف جشنواره بین‌المللی «ماه امت» به مناسبت عید فطر از ۲۹ فروردین تا ۹ اردیبهشت در مشهد برگزار خواهد شد و در آن خواننده‌های داخلی و خارجی روی صحنه می‌روند.غلامرضا صنعتگر، مجید اخشابی و تعدادی از خواننده‌ها از کشورهای ترکیه، سوریه، افغانستان و… قرار است در این فستیوال به اجرای زنده بپردازند.

این هفته تولد زانیار خسروی هم بود. آهنگساز، ترانه‌سرا، تنظیم‌کننده، خواننده و بازیگری که از نسل اولی‌های هیپ هاپ ایرانی هم محسوب می‌شود. زانیار به دلیل سبک و سیاق موسیقی‌اش مدت‌ها طول کشید تا مجوز فعالیت رسمی‌اش را از ارشاد بگیرد. او نهایتا در اوایل دهه ۹٠ مجوز گرفت و از آن زمان تا امروز همواره یکی از پرفروش‌های ایران بود.

همین چند سال پیش گروه موفق «ایهام» را دایر کرد.گروهی با مود تلفیقی که توانست ظرف مدت کمی مخاطبان زیادی به دست بیاورد. او اما به تازگی با گروه «انگار» به بازار آمده. گروهی که با سبک هیپ‌هاپ به مخاطبان شناسانده شد و به نظر می‌رسد ‌ به یکی دیگر از پروژه‌های موفق زانیار تبدیل شود. در حوزه سینما هم اولین بار در فیلم «برف روی کاج‌ها» به کارگردانی پیمان معادی دیده شد و پس از آن هم در دو سریال «عشق تعطیل نیست» و «حرفه‌ای» بازی کرد.

زانیار خسروی فقط یکی از خسروی‌ها است که در یک دهه‌‌ اخیر هیچ وقت از تک و تا نیفتاده و روز به روز قطعاتش بیشتر و در بین مخاطبان نسل قدیم و جدید موسیقی دانلود می‌شود. زانیار در این سال‌ها از معدود سانگ رایترهای موزیک ایران بوده و بارها و بارها با آهنگ‌های هیتش هوشمندی‌اش در تسلط به مارکت را ثابت کرده.

خبر خوب دیگر هم اینکه قطعه «هیچ آشنا» به آهنگسازی رضا علی‌آبادی برنده جایزه بین‌المللی موسیقی آکادمیا در بخش موسیقی جهانی (World Music) از کشور آمریکا شد.در این اثر که به تهیه‌کنندگی مجموعه «هفت دانگ» تولید شده و رضا علی‌آبادی علاوه بر نوازندگی، آهنگسازی آن را نیز انجام داده است، ۲۰ نفر از شاگردانش در قالب گروه جامی او را همراهی کردند.

البته موزیک‌ویدئوی این قطعه آبان‌ ماه سال ۹۹ و در دوره کرونا تولید و منتشر شده است. رضا علی‌آبادی سومین ایرانی است که پس از علیرضا قربانی و پویا سرایی این جایزه را برنده شده است.جوایز موسیقی آکادمیا به استعدادهای برتر موسیقی از سراسر جهان اختصاص دارد. هر ماه تیم اجرایی این مجموعه، صدها موسیقی ارسالی در هر سبک را بررسی می‌کند تا برترین‌های موسیقی را شناسایی و انتخاب کند.

رضا علی‌آبادی به همراه گروهش در تابستان سال گذشته ۲ شب در تالار وحدت در قالب گروه‌نوازی و تک‌نوازی به اجرا پرداخت که با استقبال خوبی مواجه شد.این هنرمند همچنین چهار اثر ویدئویی با نام‌های «قیام عشق»، «ملک دل»، «هیچ آشنا» و تکنوازی تنبور را در ۲ سال گذشته به صورت بین‌المللی منتشر کرده است.از قطعات جدید هفته هم باید به آهنگ «پریزاد» علیرضا قربانی، «عشق قدیمی» از حامیم و «دیوونه خونه» از محسن ابراهیم‌زاده اشاره کرد.

سایر اخبارکاربران ویژه - فرهنگیرا از اینجا دنبال کنید.